Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 24 návštěvníků)

Roládová želva s nafoceným postupem

0.0
Roládová želva s nafoceným postupem

Potřebné ingredience

Viz fotky

Postup přípravy

Viz fotky

Je třeba jeden korpus (mramorovaný) pečený v Simaxové míse a roláda, která nikdy nepopraská http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=17&t=222

Krém jsem měla koupený Dr. Oetker vanilkový - použila jsem 2 a do jednoho jsem přidala máslo (tím jsem pak obmazávala, je to ten vpravo)

Korpus jsem překrojila dvakrát, spodní patro namazala krémem a dala broskve. Většinou ještě pod krém dávám marmeládu, ale tou je naplněná roláda, tak jsem už nedávala.

Horní patro - stejně jako spodní.

"Propadlinu" na vršku krunýře jsem zaplnila hrubou pučovinou

Obmazán krunýř - jen nahrubo a v silnější vrstvě krému s máslem, aby tam pak dobře držely plátky rolády.

Lepení rolády na krunýř - plátky tak asi 1 centimetr silné, aby dobře držely a aby jich bylo hodně vyšly na celý krunýř i hlavu.

Poskládáno. Hlava je ze zbytku rolády a dotvarovaná punčovinou.

Obmazaná hlava máslovým krémem.

Potahovací hmoru jsem použila od Arielll. Tady je jen ukázka barvení - namočila jsem párátko do zelené gelové barvy, párkrát otřela do hmoty a hňácala.

Výsledek - zelená potahovka. Použití na hlavu a nožičky. Zkusila jsem dělat v chirurgických rukavicích, abych neměla zelené ruce a kupodivu se na ně hmota vůbec nelepila a celkově se mi v nich pracovalo dobře.

Nožičky jsem trošku odflákla (jsou hrbaté), protože už jsem neměla punčovinu....takže jsou z dlouhých piškotů, poskládaných viz obrázek a potažených.

Nebojte se už končím:-) klobouček jsem si dělala asi dva dny předem, kytiček tam mělo být víc, ale můj syn mi zmizel s kusem potahovky do zahrady, kde ho urychleně zblajznul.

A poslednííííííííííííí!! Detail hlavy.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Fres 21. 4. 2009, 9:45
Mc pěkně udělaná želva (clamp) (clamp) (clamp)
stambi 21. 4. 2009, 9:41
krásný komentář,super postup a úžasná želva (Y) (Y)
backa 21. 4. 2009, 9:34
(clamp) (clamp)pěkná želvička, (Y)perfektní postup |:o) (clamp) (clamp)
IJohny 21. 4. 2009, 9:19
Hanko super želva. Je to zas něco jinýho udělat takhle krunýř (Y) (Y)Mocpěkná a postup parádní (clamp) (clamp)
hajcena 21. 4. 2009, 9:23
@IJohny Díky. Ona je to možná tak trochu znouze ctnost - páč já bych to asi dokonale nepotáhla a asi si to stejně nikdy nezkusím, protože u nás v rodině potahovka moc nefrčí - mají raději klasiku, maximálně sem tam něco z falešnýho marcoše. Toto bylo na objednávku (naposledy jsem pro někoho pekla asi před 10ti lety ;-) a známá chtěla přesně toto (H)
akr 21. 4. 2009, 8:59
Hani hezoučká želva (Y) (Y)perfektní postup (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Zrušený účet 21. 4. 2009, 8:43
Hani, želvička je úúúúúžasnááááá apostup dokonalýýýýý (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
hajcena 21. 4. 2009, 8:46
@ Díky Heli - však jsem si taky říkala, když fotí svoje veledíla Helenka, tak to taky zkusím...ale upřímně, dělat pokaždé bych to nechtěla. Ruce pořád umývat, nebo zase hledat foťák kterej si položím pokaždé jinam 8-|
martik72 21. 4. 2009, 8:13
Ta je boží. (clamp) (clamp) (clamp) Díky za vyčerpávající postup. (Y)
hajcena 21. 4. 2009, 8:47
@martik72 Děkuji. Jen jestli jsem vás nevyčerpala moc ;-)
Jentl 21. 4. 2009, 7:57
(hello)Ta želva má tak rozkošný kukuč, že je škoda ji sníst. To mám šikovnou kolegyni, heč! (L) (tudledudle)
hajcena 21. 4. 2009, 8:46
@Jentl (tudledudle)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie