(recept
si oblíbilo 136 návštěvníků)
Nepečený višňový dortík
Potřebné ingredience
Recept je trochu pracnější, ale výsledek stojí za to. Je vynikající.
Postup přípravy
Korpus: Rozdrtíme 200 g cereálních Be Be sušenek, přidáme 100 g rozpuštěného másla a 2 PL rumu, směs natlačíme na dno dortové formy na pečící papír a necháme chvíli ztuhnout v ledničce….. Višňová náplň: 500 g vypeckovaných višní (já dala rozmražené, ale může být i kompot), 2 dl vody nebo šťávy z kompotu, 120 g cukru rozvaříme a zahustíme 1 vanilkovým pudinkovým práškem od Dr. Oetkera, rozmíchaným v 1 dl vody, pak náplň vychladíme. ……..Krém: Ušleháme 1 šlehačku (já dala Rama cremefine), přimícháme k ní 200 g zakysané smetany, 8 dkg cukru moučka a 1 vanilkový cukr. Ve 4 PL vody necháme 10 minut nabobtnat 3 želatinové plátky, pak je mírně zahřejeme (nesmí vařit!), do rozpuštěné želatiny vmícháme 2 PL smetanového krému, důkladně zamícháme a spojíme s ostatním krémem, promícháme……Na ztuhlý korpus dáme trochu smetanového krému, poklademe piškoty, zalijeme vychladlou višňovou náplní, doplníme zbytkem smetanového krému a nahoře ozdobíme čokoládou (nebo můžeme zalít po chvíli tuhnutí červeným dortovým želé). V ledničce necháme do 2. dne důkladně proležet.
ještě jednou
Na první fotce je dortík dělaný ráno a večer krájený. Tento kousek je krájený druhý den. Řez je mnohem hladší....... takže opravdu to chce vydržet!
Jaruško, takovou želatinu používám
Tentokrát je dortík politý čirým dortovým želé, uvařeným ve višňové šťávě.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé