(recept
si oblíbilo 90 návštěvníků)
Zavařovaný bůček
Potřebné ingredience
Bůček, sůl.
Postup přípravy
Bůček nakrájíme na kostičky cca 3x3 cm, osolíme (zhruba tolik, kolik bychom dali soli na množství při přípravě pečeného) a dobře promícháme. Můžeme nechat den uležet. Pak naplníme do zavařovaček, cca 3 cm od okraj, dobře upěchujeme, zavíčkujeme a zavařujeme celé zalité vodou 2 hodiny. Ochladíme a druhý den zavařujeme znovu asi 1 1/2 hod.
Pak už jen uschováme a dle chutí vytahujeme a mažeme na chleba !
Velice jednoduchá příprava a mnohem lepší, než nějaká kupná konzerva s umělými konzervanty, v které je snad všechno kromě masa :-)
Pak už jen uschováme a dle chutí vytahujeme a mažeme na chleba !
Velice jednoduchá příprava a mnohem lepší, než nějaká kupná konzerva s umělými konzervanty, v které je snad všechno kromě masa :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
uzivateldiamant
(upraveno)
20. 9. 2021, 14:52
test
lidare
(upraveno)
16. 9. 2021, 19:48
Už jsme dělali jednu dávku ale i s pleckem a je to výborné,dneska jsme dělali s krkovicí,mám naložené a zítra budu zavařovat,stokrát lepší na chleba než uzenina,super věc
laskonka333
(upraveno)
23. 12. 2016, 17:09
Verdaska
(upraveno)
31. 8. 2012, 19:27
Jaruško, tak jsem dva dny vařila a teď neodolala a ochutnala a musím konstatovat-famozní jsem si dala na chleba a na to domácí řípu s křenem a jen se olizuji .. Mám ráda tyto jednoduché a skvělé domácí recepty jako je tento nebo domácí paštička, máslo a jiné mňamky .. Jen holky pozor já to otočila víčkem dolů a samo mám sádlo na dně, ale nevadí za chvíli budu dělat další, tak dám správně díky a krásný zbytek léta
Dada34
(upraveno)
15. 7. 2012, 14:38
kvítečko
(upraveno)
19. 8. 2010, 23:54
také vyzkouším ,to by se dalo vzít na dovču
Bylinka1
(upraveno)
25. 8. 2009, 15:06
Tak tohle taky děláme už pár let a je to fakt výýýýborná vepřovka!Já už bych z obchodu nekoupila .Zkoušeli jsme dát i různé koření,ale prostě s tou solí to je nej nej !K tomu čerstvý chlebík,nahoru cibulka nebo pažitka a máte véču mňam,mňam .
sikina54
(upraveno)
3. 8. 2009, 6:49
prosím ten bůček 3x3 se dává do sklenice syrový nebo upečený?
Jambi
(upraveno)
3. 8. 2009, 12:46
@sikina54
SYROVÝ
marz
(upraveno)
6. 7. 2009, 19:45
taky dělávám,ale přidávám česnek a kmín-trochu předpeču a zavařím-stači jen jednou.
anastazia6
(upraveno)
6. 7. 2009, 9:40
Jé taky by jsem to chtěla zkusit tak když do nakrájeného masa dám kmín, pepř a česnek nic tím určitě nepokazim že? Moc buček také nemusim ale toto by jsem chtěla už dlouho zkusit.
Lucinka&Adélka
(upraveno)
29. 4. 2009, 17:56
PANI JAROSLAVO DĚKUJI VÁM ZA SUPER RECEPT U NÁS SE NORMÁLNĚ BŮČEK NEJÍ-PEČENÝ ALE KDYŽ JSEM HO ROZEMLELA,TAK TO BYLA BAŠTA NA CHLEBA NO A KDYŽ JSEM VIDĚLA TEN VÁŠ SUPER ZAVAŘENÝ,HNEDKA JSEM ZKUSILA (VIZ.RODINNÉ FOTO) A FAKT SUPER DĚKUJEME ALČA
Ela z Frelu
(upraveno)
19. 4. 2009, 6:06
To vypadá skvěle a co tam dát tak rychlo sůl-bylo by to růžovější.
Jambi
(upraveno)
23. 4. 2009, 23:52
@Ela z Frelu
Kdo chce, může, ale normální sůl je určitě mnohem zdravější
MoňasB
(upraveno)
15. 4. 2009, 18:28
jééé tady mě někdo připoměl moje mládi to sem nejedla ani nepamatuji ,a jak je to skvělééééé
nonula
(upraveno)
15. 4. 2009, 13:25
Dělám to taky tak,ale dávám tam i kmín.
Jambi
(upraveno)
15. 4. 2009, 13:39
@nonula
Nebo při restovaní játry udělat nějaký ten plátek navíc, na tuku z konzervy do zlata orestovat do zlata cibulku, trošku drceného kmínu, pepře a všechno to pěkně semlít, smíchat a je bezva pomazánka
hajcena
(upraveno)
15. 4. 2009, 13:19
Tyyy jo, to asi vyzkouším - manža má bůček děsně rád. Díky za radu
Maxinka
(upraveno)
15. 4. 2009, 12:59
Konečně pořádný recept Já jsem z těch dortů tady už hotová
Pekyska
(upraveno)
29. 5. 2009, 18:13
@Maxinka
taky skočíš po každém receptu v komentovaných, kde není dort? I kdyby ses měla jen pokochat?
kočkov
(upraveno)
15. 4. 2009, 12:58
Velice dobrý recept, děláme ho už spoustu let. Mohu jenom doporučit. EPos
róčáci
(upraveno)
15. 4. 2009, 12:43
Mám možná hloupý dotaz,ale na kolik stupňů Jaruš ten bůček zavařijete?Docela mě to láká.A ještě kladujete ho už zavařený v ledičce nebo stačí někde v komoře.Jak dlouho asi tak vydrží?Mockrát děkuji za odpověď.Mirka
Jambi
(upraveno)
15. 4. 2009, 13:13
@róčáci
Mirko, tohle normálně, bez teploměru, zalité celé vodou - tak 5 cm nad sklenice a celou dobu nechat bublat. Pokud děláte jen jeden hrnec, tak klidně nechat zchládnout v té vodě do druhého dne a pak zase zapnout a znova přivést do varu a vařít ještě další 1 1/2 hod. Určitě vydrží i ve špajzu, na maso raději použít víčka s červenými gumkami. Jinak ostatní zavařeniny už dělám všechno jen v mikrovlnce.
jitkabroucek
(upraveno)
15. 7. 2012, 13:43
@Jambi
Jůůůa a jak zavařujete v tý mikrovlnce?Na kolik stupnů a jak dlouho?Díky za odpověď
Jambi
(upraveno)
18. 7. 2012, 9:28
@jitkabroucek
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=22971
lomačka
(upraveno)
14. 4. 2009, 23:05
a když máš ráda česnek tak 1-2 stroučky lisovaný a je to mňamka
Jambi
(upraveno)
14. 4. 2009, 23:15
@lomačka
jj, ráda i ten medvědí znáš ? Dnes jsem malou ukázku šoupla do kuchařky, kterou dělám tady : http://www.zandule.cz/recepty/index.php?actPage=0