(recept
si oblíbilo 616 návštěvníků)
Piskotovy korpus ktery mi jeste nelehl :)
Potřebné ingredience
8 vajec, 280 cukru moucky, 280 hladke mouky, kura z jednoho citronu,3 kapky vanilkoveho extraktu, spetka prasku do peceni
Postup přípravy
8zloutku a cukr moucku umixuju do peny do ktere nastrouham citronovou kuru a dam extrakt zamixuju a v druhe mise si pripravim tuhyyyyy snih z bilku, navazim si mouku a popracim spetkou prasku do peceni, pomalinku zamicham snih z bilku do smesi ze zloutku ( ja to micham tak ze to podebiram a dostava se mi tam vzduch aby to nelehlo) potom stejnym zpusobem vmicham mouku po castech, pecu na 150-160C ve vyhrate troube asi hodinku.
po vyndani z formy
po rozriznuti
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
cismar
(upraveno)
24. 4. 2009, 23:30
dakujem za recept, dnes som ho skusdala a naozaj je taky vynikajuci iny uz robit nebudem myslite, ze by sa dal urobit ako mramorovy?
Maggie3105
(upraveno)
25. 4. 2009, 14:21
@cismar
Ahojky, jsem rada ze se povedl , mramorovy uz tu delala (SimonaV.) ID 124616 ma ho vyfoceny tak se kukni, preji krasny den
bodlinka.8
(upraveno)
17. 4. 2009, 21:15
Milá Markétko poprvé jsem pekla dort a vyzkoušela jsem Váš receptík musím pochválit opravdu bezva krásně nadýchaný povedlo se Mějte se krásně, Bohunka
Maggie3105
(upraveno)
17. 4. 2009, 22:11
@bodlinka.8
Bohunko jsem silene stastna ze se povedl, je super ze se dari a ja se mohla podelit
Maggie3105
(upraveno)
16. 4. 2009, 20:12
Dani kolik gramu orechu tolik gramu mene na mouce, to same s kakaem dam tri lzice tak z mouky je odebiram
xdanulka
(upraveno)
16. 4. 2009, 20:27
@Maggie3105
a jak to je kdyz je tam psany 28dkg mouky kolik tak tech orechu?
Maggie3105
(upraveno)
17. 4. 2009, 19:09
@xdanulka
Danus, omlouvam se ze pisu az ted ale deti prace mi zabira tolik casu ze se tu dostanu vzdy jen na chvilku a to jeste vecer. Korpus oriskovy na 20g 260 mouka a davam taky trosku vis prasku do peceni aby mi to sriskama nelehlo
Maggie3105
(upraveno)
16. 4. 2009, 20:08
Libi je to aroma a kdyz nemam tak davam vanilkovy cukr
xdanulka
(upraveno)
16. 4. 2009, 18:32
chtela jsem se zeptat, kdyz bych ho chtewla orechovy tak v jakem pomeru mouka a orechy
lstarmanova
(upraveno)
16. 4. 2009, 14:39
Dobrý den, prosím jaký vanil. extrakt?????: Díky L.
Zrušený účet
(upraveno)
16. 4. 2009, 12:43
Páni, ten je teda vysoký. Já jsem dělala jednou taky z osmi vajec a přibližně stejného množství mouky a cukru, ale je fakt, že tam bylo víc prášku do pečiva, tak ono to nejdříve nádherně naskočilo a pak se to po vytažení sfouklo dolů a bylo to skoro jako placka. Nevadí, zkusím ještě jednou podle vás
SimonaV.
(upraveno)
10. 4. 2009, 21:50
Dobrý večer Markétko, tak recept na korpus je fakt výborný Jen nevím jak docílit toho,aby jsem ho měla tak krásně v rovině jako vy Nějak se mi vypoukl Jinak jsem si do půlky těsta přidala kakao a udělala si z něho mramorový korpus. Jestli se chcete podívat,tak tady je konečný výsledek http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=44143&user=124616
morcica
(upraveno)
18. 4. 2009, 11:35
@SimonaV.
Omlouvám se že píšu místo paní Markétky, ale nenašla jsem tu nikde její odpověď na váš dotaz. Možná to vyboulení korpusu trápí víc kuchařinek a i já sama na to přišla teprve nedávno... Hned po upečení stačí prostě převrátit milej korpus vzhůru nohama a trošku ho zatížit. On se krásně srovná. No a když chcete opravdu rovňoučkou horní plochu bez poškození, tak ho prostě nechte tak, jak jste ho překlopila a akorát sundejte ten podnos, na kterým se dort pekl. Snad jste pochopila můj zběsile zmatený popis
SimonaV.
(upraveno)
22. 5. 2009, 22:05
@morcica
Kamčo omlouvám se,že reaguju až teď ale mooc děkuji za odpoveď....dneska jsem pekla dortík,tak jsem to hned vyzkoušela a bylo to mnohem lepší
Maggie3105
(upraveno)
18. 4. 2009, 21:03
@morcica
Kamilko vubec se neomlouvejte ze za me pisete, ba naopak dekuji, jste bezva
Ilonáček
(upraveno)
7. 4. 2009, 15:32
iva1707
(upraveno)
7. 4. 2009, 14:58
na jak velký dort je těch 8 vajec?díky
Maggie3105
(upraveno)
7. 4. 2009, 18:34
@iva1707
ja delala na formu 26cm
SimonaV.
(upraveno)
7. 4. 2009, 9:35
Markétko díky za receptík Ve čtvrtek budu píct dortík,tak ho hned zkusím
Maggie3105
(upraveno)
7. 4. 2009, 10:24
@SimonaV.
Simus budu drzet palecky aby se poved jak me toho prasku do peceni muze byt i spetka a pul jak bude hotov dejte vedet jak dopad