Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 616 návštěvníků)

Piskotovy korpus ktery mi jeste nelehl :)

5.0
Piskotovy korpus ktery mi jeste nelehl :)

Potřebné ingredience

8 vajec, 280 cukru moucky, 280 hladke mouky, kura z jednoho citronu,3 kapky vanilkoveho extraktu, spetka prasku do peceni

Postup přípravy

8zloutku a cukr moucku umixuju do peny do ktere nastrouham citronovou kuru a dam extrakt zamixuju a v druhe mise si pripravim tuhyyyyy snih z bilku, navazim si mouku a popracim spetkou prasku do peceni, pomalinku zamicham snih z bilku do smesi ze zloutku ( ja to micham tak ze to podebiram a dostava se mi tam vzduch aby to nelehlo) potom stejnym zpusobem vmicham mouku po castech, pecu na 150-160C ve vyhrate troube asi hodinku.

po vyndani z formy

po rozriznuti

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

cismar 24. 4. 2009, 23:30
(Y)dakujem za recept, dnes som ho skusdala a naozaj je taky vynikajuci |:o) |:o) |:o) iny uz robit nebudem :-) myslite, ze by sa dal urobit ako mramorovy? (Y) |:o) (^)
Maggie3105 25. 4. 2009, 14:21
@cismar Ahojky, jsem rada ze se povedl (Y), mramorovy uz tu delala (SimonaV.) ID 124616 ma ho vyfoceny tak se kukni, preji krasny den (L)
bodlinka.8 17. 4. 2009, 21:15
Milá Markétko (L)poprvé jsem pekla dort a vyzkoušela jsem Váš receptík (Y) (Y) (Y)musím pochválit |:o) |:o) |:o)opravdu bezva :-o :-o :-okrásně nadýchaný :-$povedlo se (radost) (radost) (radost)Mějte se krásně, Bohunka (hello) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (K)
Maggie3105 17. 4. 2009, 22:11
@bodlinka.8 Bohunko jsem silene stastna ze se povedl, je super ze se dari a ja se mohla podelit (D) (D) (L)
Maggie3105 16. 4. 2009, 20:12
Dani kolik gramu orechu tolik gramu mene na mouce, to same s kakaem dam tri lzice tak z mouky je odebiram
xdanulka 16. 4. 2009, 20:27
@Maggie3105 a jak to je kdyz je tam psany 28dkg mouky kolik tak tech orechu?
Maggie3105 17. 4. 2009, 19:09
@xdanulka Danus, omlouvam se ze pisu az ted ale deti prace mi zabira tolik casu ze se tu dostanu vzdy jen na chvilku a to jeste vecer. Korpus oriskovy na 20g 260 mouka a davam taky trosku vis prasku do peceni aby mi to sriskama nelehlo (L)
Maggie3105 16. 4. 2009, 20:08
Libi je to aroma a kdyz nemam tak davam vanilkovy cukr :-$
xdanulka 16. 4. 2009, 18:32
chtela jsem se zeptat, kdyz bych ho chtewla orechovy tak v jakem pomeru mouka a orechy
lstarmanova 16. 4. 2009, 14:39
Dobrý den, prosím jaký vanil. extrakt?????: Díky L. :^) :^) :^)
Zrušený účet 16. 4. 2009, 12:43
Páni, ten je teda vysoký. Já jsem dělala jednou taky z osmi vajec a přibližně stejného množství mouky a cukru, ale je fakt, že tam bylo víc prášku do pečiva, tak ono to nejdříve nádherně naskočilo a pak se to po vytažení sfouklo dolů a bylo to skoro jako placka. Nevadí, zkusím ještě jednou podle vás (L)
SimonaV. 10. 4. 2009, 21:50
Dobrý večer Markétko, tak recept na korpus je fakt výborný (Y) (Y) (Y) Jen nevím jak docílit toho,aby jsem ho měla tak krásně v rovině jako vy *-) Nějak se mi vypoukl *-) Jinak jsem si do půlky těsta přidala kakao a udělala si z něho mramorový korpus. Jestli se chcete podívat,tak tady je konečný výsledek (smich) http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=44143&user=124616
morcica 18. 4. 2009, 11:35
@SimonaV. Omlouvám se že píšu místo paní Markétky, ale nenašla jsem tu nikde její odpověď na váš dotaz. Možná to vyboulení korpusu trápí víc kuchařinek a i já sama na to přišla teprve nedávno... Hned po upečení stačí prostě převrátit milej korpus vzhůru nohama a trošku ho zatížit. On se krásně srovná. No a když chcete opravdu rovňoučkou horní plochu bez poškození, tak ho prostě nechte tak, jak jste ho překlopila a akorát sundejte ten podnos, na kterým se dort pekl. Snad jste pochopila můj zběsile zmatený popis ;-)
SimonaV. 22. 5. 2009, 22:05
@morcica Kamčo omlouvám se,že reaguju až teď :-$ ale mooc děkuji za odpoveď....dneska jsem pekla dortík,tak jsem to hned vyzkoušela a bylo to mnohem lepší ;-) ;-) ;-)
Maggie3105 18. 4. 2009, 21:03
@morcica Kamilko vubec se neomlouvejte ze za me pisete, ba naopak dekuji, jste bezva (L) (L) (L)
Ilonáček 7. 4. 2009, 15:32
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
iva1707 7. 4. 2009, 14:58
na jak velký dort je těch 8 vajec?díky
Maggie3105 7. 4. 2009, 18:34
@iva1707 ja delala na formu 26cm
SimonaV. 7. 4. 2009, 9:35
Markétko díky za receptík (L) Ve čtvrtek budu píct dortík,tak ho hned zkusím ;-) ;-)
Maggie3105 7. 4. 2009, 10:24
@SimonaV. Simus budu drzet palecky aby se poved jak me (X) toho prasku do peceni muze byt i spetka a pul ;-) jak bude hotov dejte vedet jak dopad

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie