(recept
si oblíbilo 615 návštěvníků)
Piskotovy korpus ktery mi jeste nelehl :)
Potřebné ingredience
8 vajec, 280 cukru moucky, 280 hladke mouky, kura z jednoho citronu,3 kapky vanilkoveho extraktu, spetka prasku do peceni
Postup přípravy
8zloutku a cukr moucku umixuju do peny do ktere nastrouham citronovou kuru a dam extrakt zamixuju a v druhe mise si pripravim tuhyyyyy snih z bilku, navazim si mouku a popracim spetkou prasku do peceni, pomalinku zamicham snih z bilku do smesi ze zloutku ( ja to micham tak ze to podebiram a dostava se mi tam vzduch aby to nelehlo) potom stejnym zpusobem vmicham mouku po castech, pecu na 150-160C ve vyhrate troube asi hodinku.
po vyndani z formy
po rozriznuti
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
andulik88
(upraveno)
14. 3. 2012, 22:03
dobrý večer chci se zeptat kolik toho prašku do pečiva pul sáčku?budu ho pect tak za měsíc tak jsem si našla vaš recept a vypada dobře pak napíšu jak jsem dopadla.bude to muj první dort.díky anička
susulus
(upraveno)
30. 1. 2012, 19:15
Dobry vecer nikdy jsem dort nedelala a tak chci vyzkouset VAS jen mam dotaz kdyz se mi podari tak bych chtela poradit cim ho natrit zda mi rozumite,polit atd.a jaky prumer formy ma byt-dekuji za informaci!
Malstep
(upraveno)
11. 11. 2011, 12:16
Markéto, moc Vám děkuji za úžasný recept piškot se mi povedl, mám z něj obrovskou radost. Už jiný péct nebudu, tento je jistota
bobalek
(upraveno)
11. 6. 2011, 10:20
Možná budu mít hloupý dotaz, ale budu péct poprvé a není mi jasná "špetka prášku do pečva" Mohli byste mi poradit, zda je to asi lžička, půl lžičky....??? Děkuji moc
chubby
(upraveno)
19. 5. 2011, 14:47
super vcera jsem delala a nema chybu!!!!!! mela jsem obavy z rozkrojeni na 3 dily a uplne bez problemu jen doporucuju ostry nuz!!!!!!!!diky jiny uz delat nebudu nikdy
snow-white
(upraveno)
4. 3. 2011, 12:52
Myslela jsem, že to bude brnkačka bohužel se mi nepovedl. Pekla jsem v plynové troubě na co nejmíň a asi po třiceti minutách jsem šla čuchat a spálenej... a bylo to na co nejmíň... takže... možná tak po 20 min. jsem ho měla vyndat. Lehl mi, takže šel rozkrojit jen na půl Černotu jsem seškrabala, ale stejně
luciktaek
(upraveno)
27. 1. 2011, 13:47
a vymazavate nejak formu?
Danuka4
(upraveno)
6. 1. 2011, 19:02
Úžasný recept, dělala jsem prarodičům k 50. výročí svatby s jedlou fotografií a měl óóóbr úspěch.
egon e
(upraveno)
2. 12. 2010, 20:14
prave som dorobkala 3 ks a su vyborne naozaj super cestoooooooooooooooo
cismar
(upraveno)
18. 8. 2010, 15:43
Marketka chcem ti podakovat za perfektny recept... robila som ho podla neho 300!!! toriet... najviac robim mramorovy, ale robila som aj coko, ci orechy.. v roznych velkostiach a tvaroch. pre mna je tento recept uuuplna jednicka
mardolinka
(upraveno)
29. 6. 2010, 21:34
Dobrý večer.Musím použít ten vanilkový extrakt?
Makelka
(upraveno)
28. 6. 2010, 21:31
Prosím co dáváte nahoru,aby vám zůstal korpus nahoře rovný???
Lenčidlo
(upraveno)
14. 9. 2010, 10:50
@Makelka
Dortík otočíte dnem vzhůru a máte ho rovný
IXID
(upraveno)
9. 6. 2010, 10:26
Skvělý korpus jak chutove tak vzhledove
misa.cekatelka
(upraveno)
24. 5. 2010, 22:55
No vypadá naprosto úžasně,hned si recept ukládám a v červenci dcerce k narozeninám udělám
ililina
(upraveno)
4. 5. 2010, 17:45
Dnes jsem dělala pro manžu k narozeninám a nechtěl mi věřit, že jsem tak vysoký dělala sama!!!Díky za super recept.
Maggie3105
(upraveno)
1. 5. 2010, 0:11
Holky nevím proč vám nechce krasne vylézt nahoru...opravdu nevím možna příště dvě šperky prášku do pečení...jak delavam mramorový tak dávám víc prášku do pečení
ivina123
(upraveno)
29. 4. 2010, 17:42
No tak toto vyzerá vynikajúco, vyskúšam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kopretinka12
(upraveno)
29. 4. 2010, 17:36
krasny,ale take mi nenabehnul,
Galiii
(upraveno)
20. 3. 2010, 15:09
mně ten korpus tak krásně nenaběhnul, čím to?
Maggie3105
(upraveno)
1. 5. 2010, 0:09
@Galiii
Dobrý večer, prave jsem si všimla ze vám korpus nenabehl nevím čím tomuze byt mě se to ještě nestalo a to z nej dělám všechny druhy ( kakaovy, oriskovy, ovocný) možna příště trochu víc toho prášku do pečení a zásadně neotevirat troubu...včera jsem dělala tento korpus mramorový z 22 vajec a krasne vyšel...opravdu nevím kde je chybička
Jana9
(upraveno)
10. 2. 2010, 9:31
chystám se dortík péci v pátek...vanilkový extrakt je co?to je aroma?děkuji