(recept
si oblíbilo 110 návštěvníků)
Jidáše
Potřebné ingredience
250 ml mléka, 150 g povoleného másla, 2 žloutky, 2 lžíce medu, špetka soli, 500 g polohrubé mouky, 70 g cukru, 1 vanilkový cukr, citr. kůra, 1/2 droždí nebo 2 lžičky sušeného.
Postup přípravy
Necháme zadělat v pekárně, nebo ručně či v robotu. Po vykynutí stáčíme šneky nebo libovolné tvary. Potřeme vajíčkem a posypeme mandlí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
anastazia6
(upraveno)
2. 4. 2010, 9:04
Moc děkuji za super recept, zkoušela jsem Jídášky poprvní. Hned se povedly a brzy snědli. Těsto jsem dělala v domácí pekárně. Lepší než loupáčky.
anastazia6
(upraveno)
19. 5. 2010, 12:52
@anastazia6
tak jdu zase na ně.
laho
(upraveno)
30. 3. 2010, 20:24
Holky děkuji.....Klára
vapetka
(upraveno)
30. 3. 2010, 20:07
Super- Super- Super. Těsto krásné vůbec se nelepilo a za 10 minut bylo snědíno tak zítra peču znuvu. Díky za recept Petra
Kuželinda
(upraveno)
29. 3. 2010, 14:25
jsou vynikající včera jsem je dělala a už nejsou moc děkuji za recept
ivka71
(upraveno)
6. 5. 2009, 18:25
jsem už pekla a jsou byli hned
laho
(upraveno)
7. 5. 2009, 13:17
@ivka71
Tak to mě těší, díky. K
šumafka
(upraveno)
4. 5. 2009, 22:50
Moc dobré a krásně se dělají. Jedna radost je sázet na plech
buši
(upraveno)
5. 4. 2009, 19:35
tak jsem včera napekla a dnes jsem musela znovu opravdu výborné, jen se po nich zaprášilo
laho
(upraveno)
5. 4. 2009, 21:43
@buši
Díky, díky, mám velikou radost!
Ilonáček
(upraveno)
2. 4. 2009, 10:39
Vrsovanda
(upraveno)
1. 4. 2009, 16:20
Jeste jsem se zapomela zeptat jak dlouho se pecou a pri jake teplote . Dekuji
laho
(upraveno)
1. 4. 2009, 18:19
@Vrsovanda
Peču je asi 15 minut na 160 stupňů, jsou mňam. Dobrou chuť Klára
Vrsovanda
(upraveno)
1. 4. 2009, 16:15
Vypadaji krasne