Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 138 návštěvníků)

SÓJOVÉ KOSTKY V TROUBĚ-VELICE CHUTNÉ

0.0
SÓJOVÉ KOSTKY V TROUBĚ-VELICE CHUTNÉ

Potřebné ingredience

2 balíčky sójového masa-kostky,
1 masox,
grilovací koření,
sůl,
kečup,plnotučná hořčice,3 cibule(můžou být i větší-čím víc tím líp),2-3 papriky,olej

Postup přípravy

Do hrnce dáme vodu asi 2,5-3litry,do toho dáme masox,grilovací koření.Až se voda bude vařit přidáme dva balíčky sójového masa.Vaříme dle návodu,já to nechávám 15minut.
Poté zcedíme a necháme okapat.Připravíme si cibuli,kterou nakájíme na půl kolečka a papriky nakrájíme na nudličky.Do pekáčku dáme trochu oleje,na to dáme sójové maso,osolíme,dáme grilovací koření 1 polévkovou lžíci.(má to lepší chuť),přidáme cibuli a papriky.Promícháme,trošku podlijeme vodou,přiklopíme druhým pekáčkem a dáme do trouby péct asi na 20-30minut.Potom vyndáme a přidáme kečup a hořčici.To si dáme podle chuti kdo jak má rád.Můžem dát i jenom kečup a nebo jenom hořčici.Dáme ještě na chviličku do trouby,znovu to pikryjeme,popřípadě trochu podlijeme vodou.
Podáváme s rýží nebo brambory,možno i hranolky.Ale i s pečivem je to dobré.
Také je to dobré i studené.Též si to můžeme přilepšit,že do toho nakrájíme klobásku.
Můžu říct,že když jsem doma poprvé prohlásila,že budu dělat sójové maso,tak všichni ohrnovali nos.
A dnes všichni to baští a moc jim to chutná.Ochutnali i tací,co o sójovém masu prohlásili,že by to nejedli.Já jim neřekla ,že to je sójové maso a dala jim ochutnat.Upozorňuji,že to ani nepoznali,že to je ze sójového masa a ještě k tomu jim to moc chutnalo.Takže to mluví za vše.Zkuste a napište zda Vám to chutnalo,budu ráda.Dobrou chuť.Vlastina

Sójové maso po zakladní úpravě dáme do pekáčku s trochou oleje.

Přidáme pokrájenou cibuli,papriku,sůl a grilovací koření,podlijeme trochou vody a zamícháme.

Přikryjeme a dáme do trouby péct.

Přidáme hořčici,kečup a znova zamícháme.Dle potřeby podlijeme vodou a dáme ještě na chviličku do trouby.

A tady už papáme.Je to rychlé a chutné.Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lunka 22. 3. 2007, 13:17
Dobrý den, chci se jen zeptat, jestli po přidání toho kečupu a hořčice to ještě přikryjete nebo necháte dopéct jen volně *-) Díky Lenka :-$
Vlastina.K (upraveno) 30. 3. 2017, 13:23
@Lunka Celou tu dobu to peču přikryté.Přeji úspěch.Vlastina (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie