Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 41 návštěvníků)

bílý falešný marcipán bez běloby

0.0
bílý falešný marcipán bez běloby

Potřebné ingredience

KOKOSOVÉ SUŠENÉ MLÉKO (lékárna, prodejny zdravé výživy),
cukr moučka,
trocha oleje,
trocha vody,

vše prozatím bez vážení, možná by se mléko dalo nahradit plně z tady tohoto receptu od Ariell http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=18616

Postup přípravy

Hmotu jsem prozatím udělala jen tak na vyzkoušenou,malé množství od oka. Hlavní recept na marcipán čerpám od Ariell. Tady je hlavní to, že jsem sháněla fígl na tvorbu bílého marcipánu bez použití potravin. bělidla, které nemám-za sušeného je totiž vždy nažloutlý až žlutý. A tak mě napadlo, že bych mohla zkusit směs vytvořit z kokosového mléka, které jsem koupila v prodejně Zdravé výživy, bylo totiž vždy čisté bílé na rozdíl od sójového anebo Sunaru. A tak se mi povedla hmota, ze které se dá vytvořit tvar a modelovat, potahování nemám vyzkoušeno. Ale mě se nejedná ani tak o potah, jako spíše o figurky, které z této hmoty dělám a byla jsem mile překvapena, že výsledek je krásně bílý a tvárný jako běžný falešný marcipán ze sušeného obyč. mléka. Mnohdy jsem potřebovala jenom trochu bílé hmoty třeba na oči, anebo pro růžovou anebo šedou.
Jelikož jsem už vznesla několik dotazů na tvorbu bílého a nikdy mi nikdo neodpověděl, myslím si, že to bude určitě fajn tip pro ty z Vás které sháníte podobné rady.
Tak pěkné pečení a tvoření přeji :-)

vlevo je falešný marcipán ze sušeného mléka a napravo můj bílý kokosový marcipán.Nahoře je z něj udělaná kulička

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pelda77 4. 3. 2009, 8:36
100X díky za radu.... taky se potácím s problémem.. potřebuji jenom kousíčky.. na oči na malé detaily a nechtělo se mě kupovat kýbl nějaké bílé hmoty a z bombónů se bojím, že mě nevydrží třeba týden a udělat ji jenom trošku se taky nevyplatí... Takže ještě jenou díky za skvělý nápad... (L) (L) (L) Jestli někdo bude s touto hmotou potahovat, dejte vědět jak to jde... jde ten kokos chuťově cítit??? (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
alfa12 4. 3. 2009, 8:33
Tak tomu říkám objev, jsi šikulka (F) Já vůbec netušila , že existuje sušené kokosové mléko :-o Zdeni ,chválííííím za prima tip (L)
Zrušený účet 4. 3. 2009, 7:53
Zdeni, tak to je geniální nápad (I) (clamp) (clamp)
Maruh 4. 3. 2009, 7:24
Ty jo, to je vychytávka :-o :-o :-o (Y) (Y) (Y). A jak je to s chutí??? Není to moc cítit po kokosu??? To víš, každý není "kokosový" *-)....
žabada 4. 3. 2009, 7:19
Tak to slyším prvně, že existuje sušené kokosové mléko *-) *-) *-) díky za rozšíření obzorů :-$ :-$ :-$
Init (upraveno) 4. 3. 2009, 7:54
Zdeni, pokud má ten marcipán vlastnosti jako ten z kravského mléka, tak je to docela průlomový objev, kolik procent tuku má to kokosové mléko? (Y)
Rendolina 4. 3. 2009, 6:55
Teda ty jsi vynálezce, určitě to vyzkouším !!!!!!!! (clamp) (clamp) (flower) (flower) (hello) (hello) (hello) jaký to je chuťově ? lepí se to v puse jako falešný mléčný marcipán?
magben 3. 3. 2009, 23:35
super (Y) (Y) (Y) (Y)díky za nápad
akin77 3. 3. 2009, 22:26
Zdeni, ty jsi hlavička, to je dobrý nápad a kolik stojí to kokosové mléko a v jakém balení se prodává (případně kdo je výrobce)? Děkuji. (L) (hello)
Pirula 3. 3. 2009, 22:39
@akin77 Já přesně nevím kolik stojí, mám nakoupenou kilovku ještě z loňska, a nevěděla jsem, jak to upotřebit. Dcera pije sójové. Ale běžně ve zdravých výživách stojí kolem 50Kč 400g krabice. Např. tady http://eshop.lekarnice.info/shop.php?action=show_product_detail&product_id=118963
nobstice 3. 3. 2009, 23:17
@Pirula to je levnejsi nez obyc.susene a jeste k tomu asi zdravejsi :-$ :-$ :-$
vepevil 3. 3. 2009, 22:18
Dobrý večer, chystám se na svou potahovanou prvotinu a nápad udělat sněhuláka mi jaksi zničil fakt, že nedocílím nějakým schůdným ( pro mě)způsobem bílou barvu. Takže děkuji moc a moc za nápad , určitě vyzkouším. přeji hodně krásných dortů, zdravím Věra (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie