(recept
si oblíbilo 362 návštěvníků)
Úžasná domácí VEKA
Potřebné ingredience
275 ml mléka
1 velké vejce
3 ČL oleje
1 ČL citronové šťávy (popř. citronky, limetky, ...)
2 ČL soli
0,5 ČL cukru
500 g hladké mouky
2,5 ČL sušeného droždí
Postup přípravy
Přísady dáme do pekárny v pořadí, v jakém jsme zvyklí, tedy nejdříve tekuté, pak sypké a nakonec droždí.
na pekárně nastavíme program \"Těsto\" (mám pekárnu Moulinex a program trvá 1h30min).
Poté vykynuté těsto ještě trochu přepracujeme na pracovní desce, rozdělíme na poloviny a uděláme dva válečky - raději tenčí a delší, protože těsto má tendenci se při kynutí stahovat, a necháme na teplém místě asi 50 minut kynout.
Poté dáme pést do vyhřáté trouby na 180° asi na dobu 25 minut, raději se však řiďte zkušenostmi s vlastní troubou.
na pekárně nastavíme program \"Těsto\" (mám pekárnu Moulinex a program trvá 1h30min).
Poté vykynuté těsto ještě trochu přepracujeme na pracovní desce, rozdělíme na poloviny a uděláme dva válečky - raději tenčí a delší, protože těsto má tendenci se při kynutí stahovat, a necháme na teplém místě asi 50 minut kynout.
Poté dáme pést do vyhřáté trouby na 180° asi na dobu 25 minut, raději se však řiďte zkušenostmi s vlastní troubou.
......... nachystané ingredience před mícháním v pekárně
....... těsto po vykynutí v pekárně
.......... těsto rozdělíme na dva válečky
....... o 50 minut později :-)
......... hotové upečené veky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hanstro
(upraveno)
31. 12. 2013, 17:37
Tak jsem dneska zkusila tuto veku a je naprosto úúúúúúžasnáááá!!!!!! Hodně štěstí a zdraví v novém roce!
ministrová
(upraveno)
31. 12. 2013, 13:32
Veka je prostě úúúžasná. Včera jsem pekla a dnes musím znova.Vše mi snědli.
P.A.V.L.A
(upraveno)
28. 12. 2013, 13:50
bakyka
(upraveno)
22. 12. 2013, 10:03
nemám sušené droždí. Kolik tedy můžu dát čerstvého droždí? Díky
bakyka
(upraveno)
22. 12. 2013, 22:42
@bakyka
tak už jsem to zjistila prošla jsem všechny příspěvky a je to tam už zodpovězeno. Tak si dovolím to zopakovat pro ty, které nechtějí listovat diskusí: prý stačí dát 3/4 kostky čerstvého droždí, zítra jdu na ni, tak uvidím a přeji
Martina81
(upraveno)
24. 10. 2013, 17:06
Veka je výborná, jen doporučuju těsto vyválet na tlustší placku a veky smotat, drží pak krásně tvar.
čučinek
(upraveno)
6. 1. 2013, 19:23
Opravdu je úúúúúúúúúúžasnáááááááááá děkuji za bezva recept a všem ho moc doporučuji mějte se krásně Andrea
zdenicka.x
(upraveno)
3. 1. 2013, 21:14
Teda, veka se povedla, fáááákt úžasná, mooc děkuji za perfektní recept!!! Zadělávala jsem těsto v ruce, nemám pekárnu, zkrátka super, myslím si, pokud nebudu líná, už budu veku jen péct, s koupenou se to nedá absolutně srovnat!!!! děkujíííí
nigina
(upraveno)
30. 12. 2012, 11:24
Vyzerajú fajn Aj by som sa do toho pustila, ale neviem, aké budú do zajtra? A piecť až na Silvestra, keď je kopec iného chystania ? Neviem sa rozhodnúť. Zvažujem aj či už večer pripraviť chlebíčky k zajtrajšku? Škoda, že som recept nenašla skôr a nevyskúšala. Želám vám veselé silvestrovanie a
Blackmainecoon
(upraveno)
30. 12. 2012, 22:56
@nigina
budou skvělé .. akorát jsem také zadělala a nechávám kynou v pekárně Dělám vždy den dopředu, vůbec to není poznat Držím palce, aby se povedla a také přeji veselé silvestrovské bujaření
jitom
(upraveno)
24. 12. 2015, 13:25
@Blackmainecoon
javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)javascript m(´ ´)
itinka007
(upraveno)
9. 5. 2012, 19:39
dělal jste ji někdo kdo nemáte domácí pekárnu?? chtěla bych vyzkoušet ale pekárnu nemám
Blackmainecoon
(upraveno)
30. 12. 2012, 22:54
@itinka007
Ano, dělala jsem, zpracovávala jsem v robotu, kyne výborně, dnes poprvé dělám v pekárně, tak jsem zvědavá
spejlicek
(upraveno)
9. 5. 2012, 19:16
Veka je výborná!!!!Všem nám moc chutnala
HedvikaSibyla
(upraveno)
16. 4. 2012, 15:47
Výborné Zkoušela jsem upéct na velikonoce, všichni mlaskali. Od teď už veky peču doma. Díky za recept
ivana.king
(upraveno)
10. 4. 2012, 20:58
Připojuji se k zástupu spokojených pekařek - opravdu úžasná veka , perfektní recept s postupem!
Jita K.
(upraveno)
9. 4. 2012, 13:09
Tak jsem dnes veky upekla, jsou super , s těstem se výborně pracovala a chutově se nedají s kupovanýma srovnat . Od teď si je budu sama péct Krásné Velikonoce Jitka
janka174
(upraveno)
9. 4. 2012, 11:08
Včera v noci mne napadlo, že veku bych mohla "sfouknout" sama. Našla jsem si recept a vida, veky jsou hotové, moc dobré a myslím, že už nikdy více nebudou kupované, protože tahle veka je prostě pochoutka!!! Dávám velikánskou jedničku a přihazuji velikonoční pozdrav !!! Jana z Kolína
vaanilla
(upraveno)
18. 3. 2012, 11:10
veka je skvělá jinou neděláme
AndreaP.
(upraveno)
7. 3. 2012, 20:55
Je výborná, díky moc za recept
Paluna
(upraveno)
26. 2. 2012, 18:59
Marcelko, moc a moc děkuji za super recept - veka je opravdu úžasná, rychlá, snadná a chutná výborně!!! Dnes upečeno, namazáno výborným domácím salátkem (též inspirace z MMB), dozdobeno a jedna veka již návštěvou , z druhé nazdobené chlebíčk čekají v chladu do zítra pro kolegyňky..
veveřáček
(upraveno)
5. 2. 2012, 14:37
Díky moc za super receptík ,včera jsem pekla a je naprosto skvělá,sice mi jedna trochu praskla a druhá byla o dost menší (viz mé rodinné fotky ) ale na chuti to určo nic nezměnilo..je výborná s kupovanou se to absolutně nedá srovnat,syn chodil a užíral jí suchou jak mu chutnala..výborný recept,určitě budu dělat častěji
elian
(upraveno)
1. 2. 2012, 22:15
opravdu výborná
elian
(upraveno)
22. 1. 2012, 16:41
prosím mažete veky něčím na povrchu ? Nebo netřeba
Marcela+
(upraveno)
27. 1. 2012, 16:56
@elian
My ničím nemažeme