(recept
si oblíbilo 263 návštěvníků)
Citronová BABETA - od lenosky ID 29407
Potřebné ingredience
25 dkg pol.mouky
22 dkg cukru moučky
4 vejce
1 dcl vody
1 dcl oleje
1 van.cukr
1 pr.do pečiva
šťáva ze dvou citronů (normální velikost)
nastr. kůra z jednoho citronu
Postup přípravy
žloutky s cukrem ušleháme,přidáme mouku s práškem do pečiva, vše ostatní,nakonec vyšlehaný sníh z bílků.
Dáme do vymazané a vysypané formy a pečeme. Nebojte se dát hodně citronu a klidně přidejte i aroma
Dáme do vymazané a vysypané formy a pečeme. Nebojte se dát hodně citronu a klidně přidejte i aroma
babeta
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Hanka Ka.
(upraveno)
2. 3. 2009, 11:39
Právě jsem dodělala a ochutnala. Je fakt super a jednoduchá. .Super recept. Díky Hanka
anastazka
(upraveno)
1. 3. 2009, 20:12
Pekla jsem a je opravdu skvělá Konečně změna po všech kakaových buchtách
Amoušek
(upraveno)
28. 2. 2009, 18:48
Teď jsem dopekla a je naprosto úžasná
mmatuli
(upraveno)
26. 2. 2009, 13:00
Dělala jsem o víkendu, na plech a super, všem nám chutnalo. Doporučuji.
LAILA
(upraveno)
26. 2. 2009, 19:27
@mmatuli
Jsem ráda, že chutná . Dá se určitě do jakékoliv formy, dortové, srnčí hřbet, bábovka
silvajs
(upraveno)
26. 2. 2009, 12:58
Dobrý den Andrejko, recept vypadá jednoduše a výsledek skvěle, takže se ho chystám vyzkoušet Jen se chci zeptat, jestli babetu pečete jako normální bábovku, tzn. na 160 stupňů asi 45 min Silvie
LAILA
(upraveno)
26. 2. 2009, 19:27
@silvajs
Máte naprostou pravdu, je vidět, že pečete často. Dávala jsem ji na normální, ne horkovzduch 160°c a je pravda, že t o bylo kolem 40 minut. Tak ať se daří
Švagis
(upraveno)
24. 2. 2009, 10:24
Dobrý den Andrejko, právě jsem dopekla Vaši babetu a je opravdu výborná . Je to velice rychlé a osvěžující a o to jde. Děkuji Edita
Lenki
(upraveno)
23. 2. 2009, 19:27
Áji, babeta je super, dala jsem 3 citrony a je fakt výborná Díky
LAILA
(upraveno)
23. 2. 2009, 20:52
@Lenki
Jsem moc ráda, že vám všem chutná.
isobel
(upraveno)
22. 2. 2009, 18:53
Před chvílí jsem ji dopekla. Ještě je teplá a už půlka chybí. Děkuji za recept.
LAILA
(upraveno)
23. 2. 2009, 20:51
@isobel
Děkuji moc za zprávu. Hodně mě to těší
Vlasta V.
(upraveno)
21. 2. 2009, 22:01
tak tuhle babetu,dělám skoro pořád a to už z dvojité dávky ,je nejlepší co jsem jedla ,a s tím citronem se nebojte,čím víc,tím líp