(recept
si oblíbilo 635 návštěvníků)
BLÁZNIVÝ KOLÁČ***ke kafíčku***
Potřebné ingredience
3 hrnky hladké mouky,1 hrnek cukru,3 lžice kakaa,špetka soli,2 lžičky jedlé sody,3/4 hrnku oleje,2 hrnky studené vody,2 lžíce octa NA UPEČENOU BUCHTU-2 zakysané smetany,1 smetana na šlehání+ztužovač šlehačky,2 vanilkové cukry....čokoládu na postrouhání
Postup přípravy
Tento recept jsem dostala od kamarádky a dnes poprvé zkusila a je opravdu moooc dobrý a super rychlý...
Všechny suché ingredience smícháme dohromady a pak přidáme mokré,důkladně prošleháme a pečeme na vymaz.,vysyp. plechu.V receptu jsem měla psáno 1 hrnek vody,ale po vyzkoušení jsem došla k názoru,že to ani náhodou stačit nebude (asi chyba tisku :o) ) a tak rovnou píši 2 hrnky.
Mezitím si vyšleháme šlehačku se ztužovačem a spojíme se zakysanou smetanou+cukr a pak potřeme na vychladlou buchtu a nastrouháme čokoládu.....je hotovo.
Můžeme dát ještě do chladna nebo do lednice.
DOBROU CHUŤ :O)
TIP na ještě lahodnější chuť buchty: po upečení a lehkém vychladnutí potřeme buchtu slaboučkou vrstvou třeba rybízové nebo jiné marmelády a poklademe plátky banánu.Teprve na to pak přijde smetanová hmota a strouhaná čokoláda.
Všechny suché ingredience smícháme dohromady a pak přidáme mokré,důkladně prošleháme a pečeme na vymaz.,vysyp. plechu.V receptu jsem měla psáno 1 hrnek vody,ale po vyzkoušení jsem došla k názoru,že to ani náhodou stačit nebude (asi chyba tisku :o) ) a tak rovnou píši 2 hrnky.
Mezitím si vyšleháme šlehačku se ztužovačem a spojíme se zakysanou smetanou+cukr a pak potřeme na vychladlou buchtu a nastrouháme čokoládu.....je hotovo.
Můžeme dát ještě do chladna nebo do lednice.
DOBROU CHUŤ :O)
TIP na ještě lahodnější chuť buchty: po upečení a lehkém vychladnutí potřeme buchtu slaboučkou vrstvou třeba rybízové nebo jiné marmelády a poklademe plátky banánu.Teprve na to pak přijde smetanová hmota a strouhaná čokoláda.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
POI
(upraveno)
5. 3. 2013, 13:30
doupě
(upraveno)
27. 8. 2012, 16:14
Iru.S
(upraveno)
4. 11. 2012, 17:54
@doupě
markittka
(upraveno)
25. 7. 2012, 10:54
prosila bych moc o radu! Když nemám sodu, můžu dát jiný kypřící přípravek, třeba prášek do pečiva? Všechny potřebné suroviny na moučník jsem doma našla, ale sodu bohužel. Děkuji
Iru.S
(upraveno)
12. 8. 2012, 20:05
@markittka
omlouvám se za opožděnou reakci,ale určitě to půjde dost dobře i s práškem do pečiva a to pak můžete vynechat ten ocet
Veronika N.
(upraveno)
20. 4. 2012, 19:37
dnes jsem upekla a vynikající, půlka plechu už je snězená!! Jen těsto vypadá jakoby sražené, není nadýchané nijak nevím kde se stala chyba, s plechem jsem nebouchala, ale nevadí, i tak je vynikající!!
Iru.S
(upraveno)
28. 5. 2012, 20:21
@Veronika N.
je pravda,že někdy se mi to také stane a nevím přesně čím to je ,ale i přesto je vždy hned pryč
Makyna27
(upraveno)
1. 3. 2012, 18:23
Dělala jsem to už min.5x a je to moooc dobré .I manžel to jedl a to buchty moc nemusí
Iru.S
(upraveno)
13. 3. 2012, 20:33
@Makyna27
to jsem ráda,že chutná u nás ji dělám velmi často,protože je za chvilku pečená a na chuť velmi příjemná a skoro vždy se na ni doma suroviny najdou
indruse
(upraveno)
5. 11. 2011, 12:05
dvě lžíce octa... To mám jako nalít na tu buchtu, než tam dám tu smetanu? jsem to v tom návodu nějak přehlídla
Iru.S
(upraveno)
20. 1. 2012, 9:06
@indruse
určitě přidat do těsta...společně s jedlou sodou to má kypřící schopnosti
dydlísek
(upraveno)
5. 11. 2011, 12:41
@indruse
To asi ne,je to myšleno jako přidat do těsta.
mona8
(upraveno)
22. 9. 2011, 23:53
vynikající
Iru.S
(upraveno)
20. 1. 2012, 9:04
@mona8
děkuji zkuste ještě s TIPEM na vylepšení...dopsala jsem do návodu
JanaHovor
(upraveno)
8. 8. 2011, 7:39
Vynikající zkoušel to někdo místo oleje, zlatou hanu nebo heru? Šlo by to?
Iru.S
(upraveno)
20. 1. 2012, 9:03
@JanaHovor
odzkoušeno nemám,ale vadit by to nemuselo
krepelka
(upraveno)
9. 12. 2010, 15:11
Vyzkoušela jsem o víkendu na oslavu narozenin a všem moc chutnal. Jak švagrové, tak i tchyně si ode mě braly recept. Takže moc velká pochvala.
Iru.S
(upraveno)
13. 12. 2010, 8:46
@krepelka
jsem ráda,že chutnalo také jsem teď pekla na páteční pracovní sezení a doladila potřením marmeládou a slabounkými plátky banánu pod smetanu a bylo to mňamózní a byl úspěch
pipušek
(upraveno)
25. 10. 2010, 8:35
Výborný , včera jsem ho dělala a dneska už není
Iru.S
(upraveno)
25. 10. 2010, 16:35
@pipušek
jsem ráda,že chutnalo
Sarykk
(upraveno)
18. 10. 2010, 13:52
Fakt je super
Iru.S
(upraveno)
18. 10. 2010, 19:45
@Sarykk
Radka.L
(upraveno)
15. 10. 2010, 21:40
Nema chybu je super tajně furt ujidam diky za super recept
Iru.S
(upraveno)
16. 10. 2010, 19:39
@Radka.L
díky za pochvalu já jsem na tom obdobně
Bakulča
(upraveno)
14. 10. 2010, 18:23
tak do té půjdu hned po víkendu!
Iru.S
(upraveno)
14. 10. 2010, 22:44
@Bakulča
zkuste ...myslím,že snad zachutná a je mnoho variant na obměnu...hlavně je rychlá a velmi snadná
lidare
(upraveno)
10. 10. 2010, 20:05
Tak to čtu,vidím že tam není vejce,ale už jsme s edočetla že není
Iru.S
(upraveno)
13. 10. 2010, 23:05
@lidare
ano neni to překlep....opravdu tam neni
jidav
(upraveno)
10. 10. 2010, 15:53
tý jo, to může být mňamka
Iru.S
(upraveno)
13. 10. 2010, 23:05
@jidav
určitě je vyzkoušejte a uvidíte jak to zachutná
Klárkas
(upraveno)
16. 9. 2010, 15:52
U nás děti i manžel to těsto milujou , takže já to dělám jako kropus k kdečemu, dneska tvaroh s jahodama a želatína, jinak já mám nejraději máme klasiku podle Vašeho receptu jen přidávám banány
Iru.S
(upraveno)
13. 10. 2010, 23:06
@Klárkas
díky za další tip obměna je třeba a vždy to určitě chutná
bubík4
(upraveno)
15. 9. 2010, 11:59
Mrkněte do rodinných, dneska jsem potřela marmeládou, dala dvě zakysanky, jednu šlehačku, granko a čerstvé ostružiny
Iru.S
(upraveno)
13. 10. 2010, 23:07
@bubík4
marmeládou už také potírám a to s ostružinami to musela být bašta
VASJA
(upraveno)
2. 6. 2010, 9:54
Prosim prosim a žadné vajička na těsto?
Iru.S
(upraveno)
2. 6. 2010, 11:02
@VASJA
ne opravdu žádné vajíčko a určitě se povede
vevercak78
(upraveno)
1. 3. 2010, 10:12
Iru.S
(upraveno)
3. 3. 2010, 19:49
@vevercak78
DĚKUJI
Domcula
(upraveno)
23. 11. 2009, 9:29
VYNIKAJÍCÍ MOC DĚKUJU ZA SKVĚLÝ RECEPT
Iru.S
(upraveno)
24. 11. 2009, 19:51
@Domcula
jsem ráda,že chutnalo