(recept
si oblíbilo 631 návštěvníků)
Kardinálovy řezy......VÝBORNÉÉÉÉ
Potřebné ingredience
piškotové těsto: 1 celé vejce, 2 žloutky, 50 g cukru krupice, 40 g hladké mouky
sníh: 3 bílky, 100 g cukru krupice
náplň: marmeláda, 250 ml smetana ke šlehání, 1 ztužovač šlehačky (pokud použijeme smetanu Rama Cremefine není nutný), moučkový cukr na posypání
Postup přípravy
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh.
Celé vejce, žloutky a cukr ušleháme do husté pěny a zlehka vmícháme mouku.
Jeden cukrářský sáček s hladkou špičkou naplníme sněhem, druhý piškotovým těstem. Na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme nejdříve ze sněhu 4-5 pruhů po celé délce plechu, cca 2 cm od sebe. Vynecháme větší mezeru a totéž uděláme na druhé půlce plechu. Pak vezmeme sáček s piškotovým těstem a nastříkáme je do mezer mezi sníh. Těsto je řídké, takže se v mezerách rozlije. Takto vytvořené pásy jemně posypeme moučkovým cukrem a upečeme při 170-180°C asi 10-15 minut dorůžova.
Vychladlé pásy obrátíme i s papírem na čistý papír nebo vál a papír, na kterém se pekly, sloupneme.
Oba potřeme vrstvou marmelády, jeden z horní a druhý ze spodní strany. Na spodní díl naneseme silnou vrstvu dotuha ušlehané smetany, přiklopíme horní díl a lehce přimáčkneme. Asi hodinu necháme odležet v ledničce a před podáváním poprášíme povrch moučkovým cukrem.
Celé vejce, žloutky a cukr ušleháme do husté pěny a zlehka vmícháme mouku.
Jeden cukrářský sáček s hladkou špičkou naplníme sněhem, druhý piškotovým těstem. Na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme nejdříve ze sněhu 4-5 pruhů po celé délce plechu, cca 2 cm od sebe. Vynecháme větší mezeru a totéž uděláme na druhé půlce plechu. Pak vezmeme sáček s piškotovým těstem a nastříkáme je do mezer mezi sníh. Těsto je řídké, takže se v mezerách rozlije. Takto vytvořené pásy jemně posypeme moučkovým cukrem a upečeme při 170-180°C asi 10-15 minut dorůžova.
Vychladlé pásy obrátíme i s papírem na čistý papír nebo vál a papír, na kterém se pekly, sloupneme.
Oba potřeme vrstvou marmelády, jeden z horní a druhý ze spodní strany. Na spodní díl naneseme silnou vrstvu dotuha ušlehané smetany, přiklopíme horní díl a lehce přimáčkneme. Asi hodinu necháme odležet v ledničce a před podáváním poprášíme povrch moučkovým cukrem.
Těsto z bílků
Mezi to vlijeme piškotové těsto
Upečeme
Jedno těsto otočíme rubem nahoru
Obě potřeme marmeládou
Řez, který jsme neobraceli, potřeme ušlehanou tuhou šlehačkou
Přiklopíme druhým řezem a jemně přimáčkneme
Dáme chladit a pak sníme :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Šťastlivka1
(upraveno)
5. 2. 2009, 21:29
už jsou v oblíbených a těším se, až je udělám.
Jaruš53
(upraveno)
5. 2. 2009, 21:25
Ilonko,vypadá to úžasně, určitě vyzkouším, jenom místo marmelády dám rozšlehané ovoce( rodina nemá nikde marmeládu ráda). Jahůdky by nebyly špatné. Jinak děkuji za skvělý receptík a již se těším, až vložíte ještě ten od kamarádky.
Ramona K.
(upraveno)
5. 2. 2009, 20:08
Tak tyto řezy mohu i já jen doporučit. Recept máme z časopisu Knihovnička recepty 8/2008 a peču je vždy z dvojité dávky. Je to opravdu, jak je v časopisu psáno, takové "SLADKÉ NIC". Úplně se rozpouštějí na jazyku a návštěvy vždy "čumí" . Akorát dle časopisu dělám 4 proužky bílkového těsta a 3 pruhy piškotového a připadá mi to jen tak tak.
Zrušený účet
(upraveno)
5. 2. 2009, 14:51
Vypadá to naprosto úchvatně!!! Je to nádherné na pohled a musí to být dobrota Ale taky se moc přimlouvám za to opravení pravopisu - jsou to KARDINÁLOVY ŘEZY, slovo kardinál je převzaté z cizího jazyka, proto po D měkké i. Prosím, prosím o opravu, ať tu krásu už nic neruší, Ivonko.
Jia
(upraveno)
5. 2. 2009, 14:41
Jojo, ty jsou z Knihovničky receptů, ale tam je mají s měkkým......
jelec
(upraveno)
5. 2. 2009, 14:40
VYPADÁ TO NÁÁÁÁDHERNĚ,ALE NENÍ TO MOC SLOŽITÉ? MOC MĚ TO LÁKÁ,ALE NEVÍM NEVÍM JESTLI BYCH TOTO ZVLÁDLA
Boban1
(upraveno)
5. 2. 2009, 14:27
mně to nedá, ale Ivonko můžete opravit to tvrdé y za měkké i po písmenu d , když už tady máte cizí fotky?
pipuška
(upraveno)
5. 2. 2009, 21:39
@Boban1
Jasné už jsem to opravila....vkládala jsem to na rychlo, tak se mi tam vloudil šotek....
SZuzana
(upraveno)
5. 2. 2009, 14:20
Teda to vypadý úúúúúžasně,hned zkusím k sobotní kávičce.Doufám,že bude chutnat,tak skvěle,jak vypadá.
Machja
(upraveno)
5. 2. 2009, 13:32
Ty jsou k sežrání Vyzkoušíme
Janajon
(upraveno)
5. 2. 2009, 13:14
Tak jsem uložila do oblíbených a musím vyzkoušet.Vypadá to moc pěkně!!!
Vojtula
(upraveno)
5. 2. 2009, 11:10
už slintám jdu si apoň uvařit ted by bodl určitě vyzkouším
dolik76
(upraveno)
5. 2. 2009, 10:15
Jdu na ně,dneska dojde na oběd tchýně,tak ke kafíčku bude mňamka
pimpas
(upraveno)
5. 2. 2009, 10:13
Tak takovou dobrotu musím vyzkoušet vypadá fakt k sežrání děkuji za recept mám uloženo
hajcena
(upraveno)
5. 2. 2009, 8:46
Už mám vytisknuto - o víkendu taky vyzkouším, vypadá to báááječně
pipuška
(upraveno)
5. 2. 2009, 9:40
@hajcena
Také se něj chystám o víkendu tak pak písněte, jak se vám vydařil
Arwen
(upraveno)
5. 2. 2009, 8:43
Dneska nakoupím ingredience a o víkendu se do toho pustím, děkuji za receptík.
BRUSÍČEK
(upraveno)
4. 2. 2009, 20:25
vypadají luxusně
hheellaa
(upraveno)
4. 2. 2009, 20:22
vypadá to luxusně v sobotu vyzkouším jen se chci zeptat, jak jde krájet
Doal
(upraveno)
4. 2. 2009, 20:13
poznám, raz som skúsila, nie je to vôbec tak zložité ako na prvý pohľad vyzerá a mala som čerstvé jahody tak som dala aj vrstvu jahôd krájaných na plátky, vynikajúce!!!
pipuška
(upraveno)
5. 2. 2009, 9:39
@Doal
Ještě jsem ho nepekla, ale kamarádce šel krájet pěkně....
Janci
(upraveno)
4. 2. 2009, 19:20
No tedy... to vypadá báječně...
brundice
(upraveno)
4. 2. 2009, 19:07
VYPADÁ TO FAKT PARÁDNĚ,HNED BYCH SI DALA