(recept
si oblíbilo 631 návštěvníků)
Kardinálovy řezy......VÝBORNÉÉÉÉ
Potřebné ingredience
piškotové těsto: 1 celé vejce, 2 žloutky, 50 g cukru krupice, 40 g hladké mouky
sníh: 3 bílky, 100 g cukru krupice
náplň: marmeláda, 250 ml smetana ke šlehání, 1 ztužovač šlehačky (pokud použijeme smetanu Rama Cremefine není nutný), moučkový cukr na posypání
Postup přípravy
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh.
Celé vejce, žloutky a cukr ušleháme do husté pěny a zlehka vmícháme mouku.
Jeden cukrářský sáček s hladkou špičkou naplníme sněhem, druhý piškotovým těstem. Na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme nejdříve ze sněhu 4-5 pruhů po celé délce plechu, cca 2 cm od sebe. Vynecháme větší mezeru a totéž uděláme na druhé půlce plechu. Pak vezmeme sáček s piškotovým těstem a nastříkáme je do mezer mezi sníh. Těsto je řídké, takže se v mezerách rozlije. Takto vytvořené pásy jemně posypeme moučkovým cukrem a upečeme při 170-180°C asi 10-15 minut dorůžova.
Vychladlé pásy obrátíme i s papírem na čistý papír nebo vál a papír, na kterém se pekly, sloupneme.
Oba potřeme vrstvou marmelády, jeden z horní a druhý ze spodní strany. Na spodní díl naneseme silnou vrstvu dotuha ušlehané smetany, přiklopíme horní díl a lehce přimáčkneme. Asi hodinu necháme odležet v ledničce a před podáváním poprášíme povrch moučkovým cukrem.
Celé vejce, žloutky a cukr ušleháme do husté pěny a zlehka vmícháme mouku.
Jeden cukrářský sáček s hladkou špičkou naplníme sněhem, druhý piškotovým těstem. Na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme nejdříve ze sněhu 4-5 pruhů po celé délce plechu, cca 2 cm od sebe. Vynecháme větší mezeru a totéž uděláme na druhé půlce plechu. Pak vezmeme sáček s piškotovým těstem a nastříkáme je do mezer mezi sníh. Těsto je řídké, takže se v mezerách rozlije. Takto vytvořené pásy jemně posypeme moučkovým cukrem a upečeme při 170-180°C asi 10-15 minut dorůžova.
Vychladlé pásy obrátíme i s papírem na čistý papír nebo vál a papír, na kterém se pekly, sloupneme.
Oba potřeme vrstvou marmelády, jeden z horní a druhý ze spodní strany. Na spodní díl naneseme silnou vrstvu dotuha ušlehané smetany, přiklopíme horní díl a lehce přimáčkneme. Asi hodinu necháme odležet v ledničce a před podáváním poprášíme povrch moučkovým cukrem.
Těsto z bílků
Mezi to vlijeme piškotové těsto
Upečeme
Jedno těsto otočíme rubem nahoru
Obě potřeme marmeládou
Řez, který jsme neobraceli, potřeme ušlehanou tuhou šlehačkou
Přiklopíme druhým řezem a jemně přimáčkneme
Dáme chladit a pak sníme :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
gabikaKa
(upraveno)
13. 2. 2009, 12:35
Ivonka, šľahačka sa už nesladí? Práve mám cesto v rúre, zatiaľ drží krásne, dúfam ,že sa podarí. Zdravím,Gabika
pipuška
(upraveno)
13. 2. 2009, 15:40
@gabikaKa
Nesladí, ano ta marmeláda je už tak sladkáááááá
bububububu
(upraveno)
13. 2. 2009, 18:17
@pipuška
aha, tak proto to bylo ták sladké, ale táák dobré. Příště zkusím nesladit
Jitule64
(upraveno)
13. 2. 2009, 13:35
@gabikaKa
Já ji nesladila. Dávala jsem malinový džem a ten byl dost sladký a pak se ještě vršek posype moučkovým cukrem a tak celkově je to dost sladký moučník dobrý k hořké kavičce.
Jitule64
(upraveno)
12. 2. 2009, 20:36
Tak jsem je dnes dělala. Všechno ok až na šlehání sněhu...nějak jsem ho měla furt takový řídký, že by mi na pečícím papíře tekl, tak jsem to šlehala a šlahala snad přes deset minut a pak mi teprve opravdu ztuhl, jenže když jsem pak potřebovala našlehat šlehajdu, tak se mi šlehač už nerozjel. Takže jsem myslela, že s tím fláknu do koše a pak jsem se teda ovládla a šlehačku našlehala ručně, takže té paní, která se bojí, že jí šlehačka neztuhne, tak se nemusí bát, když ztuhla i mě a to fakt ručně...hlavně musíte použít smetanu z lednice! Tady je fotečka, na šlehačku jsem ještě poházela na plátky nakrájené jahody a je to teda fakt dobrůtka....pokud si nezničíte svého milovaného pomocníčka. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1707378
bububububu
(upraveno)
12. 2. 2009, 16:43
fakt ta šlehačka bude hustá a nebude téct? K mésmůle určo bude a kvůli tomu mám strach do toho jít
pipuška
(upraveno)
13. 2. 2009, 6:58
@bububububu
opravdu netekla
bububububu
(upraveno)
13. 2. 2009, 9:15
@pipuška
a kdy šlehat, studenou z lednice nebo odstátou při pokojové teplotě? Se ptám, jako bych nikdy nešlěhala šlehačku, ale já mám strach, že to zvořu
Jitule64
(upraveno)
13. 2. 2009, 10:30
@bububububu
Jani, tu šlehačku musíš mít vychlazenou. Normálně ji vyndáš z lednice, přidáš ztužovač a šleháš.
pipuška
(upraveno)
13. 2. 2009, 10:01
@bububububu
Neboj Jani, určitě se ti podaří já ji šlehám přímo z lednice zítra se chystám upéct Kardinála podle mé kamárdky Hanky, tak přidám fotečky a uvidím, jestli se mi vydaří i tento
mufova
(upraveno)
13. 2. 2009, 12:37
@pipuška
Ahoj,tak zítra se chystáš péct?Tak nám sem na konec světa také kousek hoď,se mi z toho sbíhají sliny.Jsi mě tak navnadila,že půjdu snad péct!!!
pipuška
(upraveno)
13. 2. 2009, 18:36
@mufova
Dojdi na kafčo a můžeš ochutnat teta....jen aby pak Verča neměla moc kalorické mléčko
vanila
(upraveno)
12. 2. 2009, 13:05
VYNIKAJÍCÍ - zvládnou to i začátečníci i nevybavení /obyč pytlík s prostřihlou dírkou/ mají jen jednu chybu - je jich zoufale málo...
SZuzana
(upraveno)
11. 2. 2009, 15:48
Jsou výbornéééé,jen ponaučení pro příště,nesmím je chladit ve verandě,kde jsem omylem zavřela psa.Ten holomek jich polovinu snědl.
prdlavka
(upraveno)
17. 2. 2009, 18:57
@SZuzana
u nás by sežraly i péčící papír Minulý týden jsme zjisitla, že mi ty 3 ochechule chodí na ořechy-nevyloupané a ještě zametou ocasy skořápky, aby to nebylo tak nápadné
Jitule64
(upraveno)
12. 2. 2009, 8:33
@SZuzana
Ten se měl...
pipuška
(upraveno)
12. 2. 2009, 8:26
@SZuzana
a pošmákl si co......hajdalák jene
jelec
(upraveno)
11. 2. 2009, 11:02
dobrý den,tak jsem je zrovna dodělala ,neodolala jsem a hned jsem je vyzkoušela jsou výborné.akorát jsem neměla obyčejnou šlehačku,tak jsem dala pařížskou a jsou taky super., pásy jsem dělala přes igelitový sáček a nastříkala jsem vše co jsem měla.moc děkují za skvělý recept
leni0323
(upraveno)
10. 2. 2009, 19:18
zkoušela jsem je o víkendu a opravdu výborné, ale příště místo klasické šlehačky ušlehám krém z vaječného likéru od dr.oetkera a bez másla
silvies
(upraveno)
10. 2. 2009, 12:11
Prosím Vás, ty bílkové pásy mají být po upečení asi jako pusinky nebo spíš takové "gumovější? Asi jsem někde udělala chybu
silvies
(upraveno)
10. 2. 2009, 12:11
Prosím Vás, ty bílkové pásy mají být po upečení asi jako pusinky nebo spíš takové "gumovější? Asi jsem někde udělala chybu
pipuška
(upraveno)
10. 2. 2009, 19:06
@silvies
Určitě by ty pásy neměly být úplně jako pusinky, křupavé, ale spíše gumovější
ˇjaninabliz
(upraveno)
9. 2. 2009, 22:35
To určitě vyzkouším,vypadají nádherně
kalan
(upraveno)
9. 2. 2009, 21:05
Ty bilky s cukrem slehate nad parou?
pipuška
(upraveno)
10. 2. 2009, 7:32
@kalan
Nad parou neeee
kalan
(upraveno)
10. 2. 2009, 13:57
@pipuška
tak potom nevim, kde se stala chyba... ty bilkove pasy chutnaly spise jako omeleta a byly rozplacle
Jitule64
(upraveno)
9. 2. 2009, 22:47
@kalan
Já to chápu, že je to obyčejný sníh...
Liščátko
(upraveno)
9. 2. 2009, 14:47
Ivono prosím o radu..ted jsem to dala do trouby, ale těsto je tak řidké, že mi rozhodně nedrželo proužky tak jako Vám na fotkách...kde jsem udělala chybu ? Do těsta jsem dala celé vejce, 2žloutky a 50g cukru a 40g mouky není tý mouky málo? mě to fakt teklo... děkuji za radu Markéta
pipuška
(upraveno)
10. 2. 2009, 7:33
@Liščátko
Ono záleží hodně na tom jak se to vyšlehá.......jinak nevím, kde je chyba kamrádka tam přidává trošku totho prášku do pečive.....
lucatko
(upraveno)
8. 2. 2009, 16:42
Také jsme vyzkoušeli a sklidili obdiv celé rodiny.Opravdu moc dobré, rychlé a finančně nenáročné.
dash
(upraveno)
8. 2. 2009, 13:47
Ivonko, pekla jsem včera na teflonové podložce a naprosto bez problémů. Je to úžasná dobrota, hrozně moc nám to chutnalo. Skvělý recept a hlavně dobře popsaný. Lída
Hana1407
(upraveno)
7. 2. 2009, 21:55
Ivonko - dnes jsem dělala a už není ani kousíček, byly opravdu vynikající. Dělala jsem též s Ramou cremefine - poprve - a bylo to skvělé. Takové nadýchané, s rybízovou marmeládou lehce pikantní - no prostě bomba Děkuji za super receptík
pipuška
(upraveno)
8. 2. 2009, 17:01
@Hana1407
jsem ráda holky, že sklízíte úspěchy
Akimka
(upraveno)
6. 2. 2009, 21:48
Tak jsem je dnes dělala .Byly rychlé a supr..téměř jako kupované, jenom ne tak drahé.. Všechno bylo na 1. Jenom jsme použila rostlinou šlehačku a potom nemusím dávat už ztužovač..Fakt poklona.
Bylinka1
(upraveno)
6. 2. 2009, 21:35
Páááni,to vypadá moc jedle
hanulice
(upraveno)
6. 2. 2009, 14:25
Vypadají zajímavě a jen tady slintám
dolik76
(upraveno)
5. 2. 2009, 21:37
Nevím kde chyba,ale po upěčení mi to zůstalo přilepené na papíře
(Petruše)
(upraveno)
6. 2. 2009, 20:05
@dolik76
Taky se mi to stalo u jiného receptu a víckrát. Papír stál za prd.
dolik76
(upraveno)
8. 2. 2009, 14:05
@(Petruše)
Tak jsem včera dělala podruhé,papír jsem nastříkala olejem a udělala jsem jako dort,kulatý,naplnila jsem šlehačkou s mandarinkama a je vynikající
pipuška
(upraveno)
8. 2. 2009, 17:01
@dolik76
Jéééé a nebyla by fotečka????
dolik76
(upraveno)
8. 2. 2009, 21:08
@pipuška
nebyla,nestihla jsem mám nafocený jen neupečený na plechu,pak upečený a víc nic
pipuška
(upraveno)
7. 2. 2009, 7:28
@(Petruše)
Tak jsem to včera tedy zkoušela, také se mi to přichytilo ale když jsem to začala jakoby odlepovat, že jsem ten papír nadzvedla do dlaně a začal jej z buchty oddělovatjako list, tak mi to šlo ........tak zkoušejte a určo na něco přijdete
pipuška
(upraveno)
5. 2. 2009, 21:41
@dolik76
Tak to netuším, kde ta chyba je já jsem to zatím nepekla, ale určo dám vědět jak se mi to podařilo......čekám ještě zítra recept od kamarádky, ta ho dělala, ale asi z dvojité dávky, tak uvidíme, jak se vydaří
Šťastlivka1
(upraveno)
5. 2. 2009, 21:31
+ se těším na ten recept od kamarádky.