(recept
si oblíbilo 213 návštěvníků)
Obrácený jablečník ve zjednodušené verzi
Potřebné ingredience
75 dkg oloupaných jablek, piškotový korpus, vanilkový pudink, granko
Postup přípravy
Piškotové těsto: 4 vejce, 20 dkg cukru moučka, 20 dkg polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 5 lžic horké vody - (sníh vyšlehat zvlášť).
Nejdřív si ale na plech ( 30 x 40 cm) položíme pečící papír a posypeme plátky jablek (krájím přímo na papír). Pak vyšleháme těsto, zalijeme jablka a upečeme na 180°C přibližně 15 minut. Vychladlý moučník přiklopíme druhým plechem, otočíme, stáhneme papír. Uvaříme v 1/2 l mléka 1 vanilkový pudink s cukrem, horký nalijeme na jablíčka a posypeme grankem či jinak ozdobíme.
(Dělám často, neboť je to rychlý a zdravý moučníček, který se dá upravit pokaždé jinak. V příloze pár různých úprav pro inspiraci.)
Nejdřív si ale na plech ( 30 x 40 cm) položíme pečící papír a posypeme plátky jablek (krájím přímo na papír). Pak vyšleháme těsto, zalijeme jablka a upečeme na 180°C přibližně 15 minut. Vychladlý moučník přiklopíme druhým plechem, otočíme, stáhneme papír. Uvaříme v 1/2 l mléka 1 vanilkový pudink s cukrem, horký nalijeme na jablíčka a posypeme grankem či jinak ozdobíme.
(Dělám často, neboť je to rychlý a zdravý moučníček, který se dá upravit pokaždé jinak. V příloze pár různých úprav pro inspiraci.)
tady jsem jablíčka nastrouhala a pudink pocákala čokoládovou polevou ze sáčku
s jahodovým pudinkem a zdobením
do pudinku je přidaná zakysaná smetana, posypáno strouhanou čokoládou a strouhanými ořechy
jahodový pudink se 2 zakysanými smetanami a nahoře šlehačka
Použila jsem želatinové náplně, které zbyly při výrobě semifréd, ale základ je obrácený jablečník.
sypaný strouhanou čokoládou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé