Rohlíky,co když dopečete hned sníte!!!
Potřebné ingredience
400 hladké mouky
225 ml vlažné vody
2 vrchovaté lžíce domácího sádla
2 lžičky soli
1 lžička cukru
2 lžičky suchého droždí
Postup přípravy
Po nakynutí vyjlopíme na vál,buď rozdělíme na 12 dílů nebo 2 koule,které vyválíme na placku a rádýlkem rozdělíme na trojúhelníky,které balíme od dlouhé strany ke špici.Viz foto.
Abych pravdu řekla,zkusila jsem spoustu receptů na rohlíky,ale až tento se nám zdál docela dobrý nevíme akorát jak rohlíky chutnají druhý den,nikdy nám nezbydou:)
Můžete přidat do pekárny semínka dle chuti,nebo vrch rohlíků posypat mákem,sezamem,solí,atd.Vše bude moc dobré.
Z tohoto těsta můžete připravit i prima preclíky.Jen to chce vyválet do tenkého těsta a potom tvořit preclíky. Jsou taky moc dobré a křupavé.
těsto právě vyklopené z pekárny
rohlíky tvarované z kousků nevyválené
vyválené a vykrojené rohlíky ,stačí jen zabalit od krajů ke špici
vyválený stočený rohlíček
nechte vykynout v teple alespoň 10 minut rohlíky budou krásně nadýchané
rohlík na řezu
upečený v detailu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé