(recept
si oblíbilo 44 návštěvníků)
Krupicová kaše z domácí pekárny
Potřebné ingredience
1/2 l mléka
50 g dětské krupičky
20 g krystalového cukru
špetka soli
máslo
granko,skořice,....na ozdobu
Postup přípravy
Recept není můj je od p.Mati
vše dáme do pekárny a překryjeme alobalem,aby kaše nevytekla.Zapneme program Marmeláda,necháme pracovat 30 minut.
Kaše je výborná,bez práce a bez upálených hrnců,jinou už dělat nebudu
Množství je na dva talíře.
vše dáme do pekárny a překryjeme alobalem,aby kaše nevytekla.Zapneme program Marmeláda,necháme pracovat 30 minut.
Kaše je výborná,bez práce a bez upálených hrnců,jinou už dělat nebudu
Množství je na dva talíře.
dělala jsem zas kašičku....tentokrát vločkovou
zkoušela jsem i pudink z domácí pekárny,je výborný a skoro bez práce.....!!!!
dělala jsem rýžovou kašičku,bohužel jsem nestihla celé vyfotit,......
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jaňulka87
(upraveno)
8. 5. 2012, 20:11
Holky, prosím děláte ji někdo i v DP Moulinex? Na jaký program se to v ní má dělat?
hadrnozka
(upraveno)
4. 2. 2010, 15:33
Výborná. Dětičky zrovna dojedly. Snadné a bez práce. Už budeme dělat jen takto.
innael
(upraveno)
29. 12. 2009, 21:11
Tak tohle je super nápad!!! Dnes jsem vyzkoušela a jsem moc spokojená. Kaše je lepší než z hrnce, žádné žmolky ani připálení . Díky za tip, jinak kaši už dělat nebudu
Irka.M
(upraveno)
28. 2. 2009, 19:36
Jani musím říct,že dětem chutnala víc než z hrnce. Dík za prima nápad
ˇjaninabliz
(upraveno)
7. 2. 2009, 0:03
Dobrý den moc všechny zdravím,dneska jsem zkoušela pudink v domácí pekárně a taky to nemá chybu ,tyto recepty jsou nawww.dama.cz v sekci domácí pekárny,koukněte se tam já jsem jeden recept odtamtud dala sem a hned mi přišlo upozornění,tak bohužel,nevím proč by se to nemohlo psát na ostatní weby,ale no jo někomu to vadí tak se omlouvám,nemyslela jsem to špatně,jen jsem vyzkoušela a můžu dál doporučit,zkoušela jsem v dom.pekárně už rýžovou kaši,krupičnou kaši,vločkovou kaši a dneska pudink a nemůžu říct nic proti super recepty mám je uložené a vyzkoušené,s pozdravem Jana
MAKILA123
(upraveno)
6. 2. 2009, 18:33
Dobrý večer,jak psala paní přede mnou,tak vyzkoušet se má všechno a když se to někdy nepovede,není potřeba .Když se mi narodil můj syn,moje maminka mi dost radila.Když přišel čas ,tak mi maminka řekla,abych nasypala krupici do studeného mléka,nechala nabobtnat asi 15 min až 20 min a teprve potom začala vařit.Je to úžasný zlepšovák.Krupička je rychleji uvařená,takže se nevaří dlouho a nepřipálí se.Po přivedení k varu dám na sporo a jde to.Pekárnu mám 3 dny,ale krupičku (jak my doma říkáme-dětský guláš) v ní určo zkusím.Tak ahoj
Vlastina.K
(upraveno)
4. 2. 2009, 13:59
Nic si z některých komentíků nedělejte.Můj názor je takový, že vyzkoušet se má všechno a každý si má vybrat ,to co mu vyhovuje.Lidi jsou různí, takže každému bude vyhovovat něco jiného.Nelíbí se mi komentáře typu: já to dělám takto a jiní co to dělají jinak, dělají to špatně.To přece vůbec není pravda.Je spoustů postupů a každému vyhovuje něco jiného.Já např. jsem vyzkoušela normální krupičku, dělala jsem i z hrubé mouky,také instatní a nakonec nejraději máme instatní.Je trochu jiná na chuť, ale našim chutná.Co chutná jiným, nemusí chutnat druhým.Nikomu nebudu hanit jejich postupy a recepty,protože každý si to dělá po svém jak mu to vyhovuje a každý má jinak mlsný jazýček.Já pekárnu zatím nevlastním, tak nemůžu vyzkoušet.Pekla jsem tedy v pekárně, ale u rodičů.Ty jí vlastní,takže z jejich dovolením leda vyzkoušet u nich.Kdyby lidé nic nezkoušeli, tak by nikdy pokrok nešel dopředu.Mnoho úspěchů z celého srdce přeji.
Evásek.cz
(upraveno)
4. 2. 2009, 13:33
to je nějaká legrace, že? Dělat krupici 1/2 hodiny ???
Leonteenka
(upraveno)
4. 2. 2009, 13:54
@Evásek.cz
náhodu mě ta půlhoďka max. vyhovuje...naházím to do pečky a jdu koupat děti a než udělám celou koupací procedůru můžu akorát nabírat dětem kašičku a je výborná...růčo jí tak nenašlehám jako v tej pekárně...též jí jinak nedělám.
petoos
(upraveno)
1. 2. 2009, 16:27
S tím připalováním se přidám. Já Všechno, co se vaří z mléka - krupice, puding apod. vařím nad párou. Resp. v horké vodě - hrnec ponořím do druhého hrnce plného vody. Mléko, kaše ani puding se nepřipálí a nemusím drhnout hrnce.
Hanka.B.
(upraveno)
30. 1. 2009, 21:10
Tak jsem vyzkoušela... Nevím, kde udělali soudruzi chybu (já ne, páč já rukou nehla), ale krupice se tedy nezdařila. Spodek byl až moc a na vrchu se na mě smálo mléko Mě se totiž při programu Džem ty háky po cca deseti minutách vypnou, takže krupici to udělalo, ale bez míchání - no a tak se nedivím tomu výsledku. Vidím to tak, že krupice patří opravdu do hrnce (i když se mi nikdy nepřipálila) a do DP těsta
Eillee
(upraveno)
28. 2. 2009, 11:54
@Hanka.B.
A nemáte náhodou DP Moulinex? Tam je ten program na marmošku jiný... Např. u Ety se krom asi 10ti zahřívacích minut míchá až do konce programu.
Hanka.B.
(upraveno)
13. 3. 2009, 15:39
@Eillee
Lucko, mám
zdendashop
(upraveno)
17. 2. 2009, 12:30
@Hanka.B.
Mě se ty háky taky brzo vyply. Už jsem si myslela, že je něco s pekárnou špatně. Ale sem tam jsem to zamíchala vařečkou. Otrava, ale ta kaše byla fakt výborná. Jedl ji i manžel masožrout.
petra95
(upraveno)
30. 1. 2009, 13:55
já dětem vařím často ,ale připálit se mi ještě nepodařilo ani jednou
ˇjaninabliz
(upraveno)
29. 1. 2009, 12:56
Dobrý den,zdravím všechny!!!! Já jsem dřív dělala kaši jenom v hrnci a vždycky se mi upálila,ať jsem jí míchala sebevíc,i s tím máslem jsem hrnec vymazala a nic pořád spálená a tahle mi moc vyhovuje nemusím u ní stát 20 minut a míchat a ještě jeden problém jsem měla,malá/17 měsíců/u mně pořád stála u kamen a měla jsem strach abych jí neopařila a takhle si můžem tich 20 minut spolu hrát to je taky super,hlavně prcek je spokojenej,takže já budu dělat pořád už v pekárně,chápu,kdo počítá spálenou energii,ale to je mi v tomhle případě jedno,kdo chce ať to vyzkouší,nikoho nenutím.
Fafav
(upraveno)
29. 1. 2009, 9:08
Hneď idem manželovi zaniesť recept, krupicu zbožňuje a ja ju nemôžem ani cítiť- určite ešte dnes ju bude mať na tanieri, to som si istá. Skvelý pomocník tá DO. Ani by ma nenapadlo, čo všetko sa dá v tejto pomocníčke robiť. Dík.
adriana1
(upraveno)
28. 1. 2009, 16:36
moje babca mi dala supr radu nez začneš vařit krupicovou kaši vytři hrnec maslem a v živote se kaše nechtla a cela tahle procedura i s vařenim zabere cca 10min
emilek :-)
(upraveno)
28. 1. 2009, 15:30
Krupicovou kaši dělám na plotně, v hrnci, trvá mi asi 10 minut a je výborná Domácí pekárnu mám taky, peču v ní chleba a zadělávám těsta, ale někdy už jen čekám, až v ní někdo začne vařit párky
kopretin.a
(upraveno)
28. 1. 2009, 16:27
@emilek :-)
"dám krajíc chleba a plátek másla do pekárny, počkám hodinu a vyndám ho pěkně natřený...to jsme si ale pochutnali"
emilek :-)
(upraveno)
30. 1. 2009, 13:59
@kopretin.a
asi tak ňák
vocilka
(upraveno)
29. 1. 2009, 11:00
@kopretin.a
pipiš
(upraveno)
28. 1. 2009, 15:27
Určitě bych vyzkoušela,ale zdá se mi to poněkud zbytečné na plotně to mám za pár minut.ale jinak v tom nevidím problém.
eliskaXL
(upraveno)
28. 1. 2009, 13:33
Vypada to velice lakave....urcite vyzkousim,diiiiky!!
kopretin.a
(upraveno)
28. 1. 2009, 13:02
nechápu...v životě jsem nepřipálila krupicovou kaši a hotová je sakum prdum za 10 minut.... no, hlavně, že jste spokojená
moschus
(upraveno)
28. 1. 2009, 19:00
@kopretin.a
Myslím si,že 10minut nestačí.Krupička by se měla vařit minimálně 20minut .Stejně jako mouka v omáčce.Takže o moc kratší dobu jí u plotny nestojíte.
emilek :-)
(upraveno)
30. 1. 2009, 14:00
@moschus
Co bych tam proboha vařila 20 minut? to se pak nedivím, že to někdo připálí. Já vařím tak jak mně naučila mamka a zrovna teda s krupicovou kaší jsem nikdy neměla problém
vocilka
(upraveno)
29. 1. 2009, 11:01
@moschus
Mouce nestačí 5 minut?
kopretin.a
(upraveno)
29. 1. 2009, 8:55
@moschus
to jí teda celý život vařím a jíme úplně špatně
moschus
(upraveno)
29. 1. 2009, 18:00
@kopretin.a
Když krupička nenabobtná řádně v kastrolu tak nabobtná v žaludku.Já proto vždy když dělám tuto kaši,tak krupičku než jí začnu vařit dám třeba i na dvě hodiny do mléka a pak teprve vařím.Ale každého je věc jak jí vaří.
brundice
(upraveno)
28. 1. 2009, 16:40
@kopretin.a
Heli to jste dobrá ,já jsem tedy připálila...asi máte i lepší nádobí,já mám stoleté-bohužel......... a paní chce třeba jen upozornit na to,že u toho nemusíte stát a míchat a že jsou i jiné možnosti.... já ji teda teď už taky zvládám ,ale prubnu to i v pekárně,ať vím o co přicházím..... a třeba u toho zůstanu
Lionka
(upraveno)
28. 1. 2009, 16:39
@kopretin.a
já ji připálila vždycky ,když nebudu mít čas stát u plotny a nebudu chtít m´ýt ořipálený hrnerc- tak ji tam taky prsknu do pekárny
janulka44
(upraveno)
28. 1. 2009, 12:58
Tak to by mně bylo líto elektřiny 30 min.to je dlouhá doba..já mám kašičku hotovou na sporáku během chvilky...a jaké pak upálené hrnce..dělám to v nerez.hrnci a jde to moc dobře.
moschus
(upraveno)
29. 1. 2009, 18:10
@janulka44
A proč jí rovnou neuvaříte venku na ohni.
bellarose
(upraveno)
28. 1. 2009, 12:49
Fááákt to funguje? Tak to musím zkusit