(recept
si oblíbilo 108 návštěvníků)
Croissant
Potřebné ingredience
500g hladké mouky
lžička soli
50g moučkového cukru
1 sáček droždí
2 žloutky
250ml vody
200g sluny
1 vejce na potření
Postup přípravy
Do pekárny dáme v tomto pořadí: voda, mouka sůl, cukr, rozdrobené droždí, žloutky a slunu.
Po vykynutí rozdělíme těsto na 4 díly. Z každého dílu vyválime kruh a rozdělíme na 8 trojúhelníku. Rolujeme od širší strany směrem ke špičce (při rolováni je trochu utahujeme).
Můžeme je čímkoliv naplnit.
Peče se to 15 minut na 220°C
Po vykynutí rozdělíme těsto na 4 díly. Z každého dílu vyválime kruh a rozdělíme na 8 trojúhelníku. Rolujeme od širší strany směrem ke špičce (při rolováni je trochu utahujeme).
Můžeme je čímkoliv naplnit.
Peče se to 15 minut na 220°C
vykynuté v pekárně (musela jsem to 10 minut před koncem vyndat trošičku to už přepadávalo)
vyvalené do kruhu a rozdělené na 8 trojúhelníku
nechala jsem to ještě chvíli kynout na plechu a potřela jsem to rozšlehaným vejcem
po upečení
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé