(recept
si oblíbilo 108 návštěvníků)
Croissant
Potřebné ingredience
500g hladké mouky
lžička soli
50g moučkového cukru
1 sáček droždí
2 žloutky
250ml vody
200g sluny
1 vejce na potření
Postup přípravy
Do pekárny dáme v tomto pořadí: voda, mouka sůl, cukr, rozdrobené droždí, žloutky a slunu.
Po vykynutí rozdělíme těsto na 4 díly. Z každého dílu vyválime kruh a rozdělíme na 8 trojúhelníku. Rolujeme od širší strany směrem ke špičce (při rolováni je trochu utahujeme).
Můžeme je čímkoliv naplnit.
Peče se to 15 minut na 220°C
Po vykynutí rozdělíme těsto na 4 díly. Z každého dílu vyválime kruh a rozdělíme na 8 trojúhelníku. Rolujeme od širší strany směrem ke špičce (při rolováni je trochu utahujeme).
Můžeme je čímkoliv naplnit.
Peče se to 15 minut na 220°C
vykynuté v pekárně (musela jsem to 10 minut před koncem vyndat trošičku to už přepadávalo)
vyvalené do kruhu a rozdělené na 8 trojúhelníku
nechala jsem to ještě chvíli kynout na plechu a potřela jsem to rozšlehaným vejcem
po upečení
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
17. 4. 2015, 11:36
kadzz
(upraveno)
16. 1. 2014, 14:07
Výborný recept!! Díky
Marienova
(upraveno)
6. 4. 2011, 14:58
Teda ty vypadají dobře , někdy vyzkouším
kachnatko11
(upraveno)
4. 4. 2010, 10:05
Taky jsem je pekla,jen jsem měla řídkou marmeládu takže mi vytékala ale synek mi pomáhal a bavilo ho to,to je hlavní :o) a dokonce je pak i jedl což je u nej zázrak.Dělala jsem s čerstvého droždí,dala jsem pul kostičky a bylo to akorát.Zbyli jeste na druhy den k snídani....mnam.Dneska peču znovu,zkusim zabalit kostičku čokolady na vaření a uvidime:o)
lenkazdenek
(upraveno)
17. 1. 2010, 13:35
Tak sme dneska taky zkusily a výborný ,dělala jsem z čerstvého droždí,dala jsem čtvrt kostičky a na to trošku cukru a povedlo se Plnila jsem marmeládou,čokoládou a na zkoušku taky kouskem marcipánu(na mě moc sladký ,ale kamarádce chutnaj)
mimik
(upraveno)
21. 3. 2009, 21:43
Vypadají úžasně. Jen bych chtěla použít čerstvé kvasnice. Mám dát celou kostičku???Děkuji a brzy vyzkouším
metlicka
(upraveno)
12. 3. 2009, 16:08
Dnes jsem pekla .Jsou moc dobré ikdyž jsem místo Sluny dala Heru.S těstem se pěkně pracovalo.
esety
(upraveno)
26. 2. 2009, 9:56
Včera jsem upekla croissanty od Lenky, moc dobré pár mi jich zbylo,ale dnes už jsou trchu tvrdší.Děvčata jak uchováváte takovéto pečivo? Díky za radu.
marcela54
(upraveno)
25. 2. 2009, 16:28
Dobrý den Leni,tak jsem neodolala a vrhla jsem se včerá do pečení a byl úspěch moc dobré děkuji krásně se s těstíčkem pracuje. marcela
katkaValkova
(upraveno)
18. 2. 2009, 16:49
Leni díky za receptík, dneska jsem pekla a nemají chybu.... http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=38923&user=40922
eangel
(upraveno)
9. 2. 2009, 19:56
chci se zeptat,jestli můžou být i obyčejné kvasnice nebo jen sušené?díky Soňa
kinnik
(upraveno)
10. 2. 2009, 17:44
@eangel
Dobrý večer, droždí může být i sušené.
piskoř
(upraveno)
9. 2. 2009, 15:18
Dobrý den, moc prosím těsto bylo hodně řídké??? Co s tím, opravdu nepeču a tak nevím. Jinak jsem je upekla a chuťově skvělé. Díky Jitka
kinnik
(upraveno)
9. 2. 2009, 19:34
@piskoř
Pokuť je těsto řídké tak trochu zahustit moukou.
JKpipule
(upraveno)
9. 2. 2009, 10:56
Prosím co je to ta sluna????, NĚJAKÝ DRUH MÁSLA děkuji za odpověď
kinnik
(upraveno)
9. 2. 2009, 17:31
@JKpipule
Sluna cukrářská, jedlý roztíratelný tuk, rostlinný margarín na pečení. Psali tady že použily místo sluny "Liru nebo obyčejné máslo".
tygřímáma
(upraveno)
31. 1. 2009, 19:47
Odpoledne jsem upekla,byli fantastické .Plnila jsem čokoládou-lahůdka.
Verkaa
(upraveno)
26. 1. 2009, 17:19
Dobrý den, čím je prosím potíráte? V receptu je že vejcem a v popisu píšete mlékem? Děkuji.
kinnik
(upraveno)
26. 1. 2009, 18:48
@Verkaa
Dobrý den, trochu jsem se přepsala má tam být vejcem.
Verkaa
(upraveno)
27. 1. 2009, 16:31
@kinnik
Díky za upřesnění. Jinak první pokus dopadl skvěle, jsou opravdu vynikající . Akorát jsem je pekla max. 10 min.
Lidus1
(upraveno)
26. 1. 2009, 14:14
ted sem dopekla a vypadaji vyborne plnila sem na sladko pudinkem a na slano uzenym syrem uz se mi zbihaji sliny misto sluny jsem dsala obycejne maslo
jajulina
(upraveno)
26. 1. 2009, 9:23
..tak jsem večer upekly, těsto mi z pekárny šlo naproti , ale dopadlo to výborně!!! už skoro nejsou- -pár si jich vzala dcerka do školy, pár tatka do práce.... jsou opravdu vynikající-místo sluny jsem dávala Liru-úplně obyč.tuk z Kauflandu za 7Kč....
jajulina
(upraveno)
25. 1. 2009, 17:29
jdeme na to
sverunka
(upraveno)
25. 1. 2009, 13:19
Dobré odpoledne,mohla by být normálně Hera????místo té sluny?
kinnik
(upraveno)
25. 1. 2009, 16:41
@sverunka
Dobrý den, v receptu psali že se má použít tažný margarín např.Sluna takže vúbec nevím jestli se tam může dát Hera.
sverunka
(upraveno)
25. 1. 2009, 17:53
@kinnik
tady sluna není,slyším to prvně
bidulienka
(upraveno)
24. 1. 2009, 17:44
ahoj sluna je nejaky druh masla?
kinnik
(upraveno)
24. 1. 2009, 21:04
@bidulienka
Ahoj, Sluna cukrářská, jedlý roztíratelný tuk, rostlinný margarín na pečení