Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 65 návštěvníků)

PRAVÉ ITALSKÉ TIRAMISU - opravdu výborné

0.0
PRAVÉ ITALSKÉ TIRAMISU - opravdu výborné

Potřebné ingredience

3 celá vajíčka,
3 lžíce cukru,
1 kelímek (250g) Mascarpone (italský sýr-nenahrazovat něčím jiným),
balíček piškot,
1 větší šálek nescafé nebo jiné silné kávy.
1 panák Amareta (likér)
kakao (klasické práškové)

Postup přípravy

Nejdříve uvaříme silnou kávu (např. Nescafé), osladíme dle chuti a až trochu zchladne nalijeme do ní panáka Amareta.

Potom vyšleháme 3 vejce s 3 lžícema cukru, určitě ručním mixérem, šlehá se zhruba 10 minut!! aby vznikl takový krém (nesmí to být řídké).

Do tohoto krému zašleháme Mascarpone, už jen aby se to spojilo.

Do připravené misky (nejlépe obdélníkového tvaru, ne moc velkou, aby se daly piškoty dát ve třech vrstvách) vkládáme po jednom vedle sebe piškoty, které před tím namáčíme v kávě. Jen je tam ponořte a hned ven, nenechávat plavat, byly by moc rozmáčené.

Až máme dno pokryté piškoty, dáme asi tak v půl centimetrové vrstvě krém. Pak znovu namáčené piškoty. Nejlépe pokud vyjdou 3 vrstvy piškotů. Poslední vrstva je krém (už nemusí být tak silná).

Pak vezmeme kakao a přes malé sítko (cedníček třeba na čaj) prosýváme na celou plochu dezertu kakao.

Překryjeme potravinovou fólií a dáme do lednice, tak nejméně na 12 hodin.

Pak už jen podáváme:)) Těším se až napíšete jaké bylo:))

Nejdříve uvaříme silnou kávu (např. Nescafé), osladíme dle chuti a až trochu zchladne nalijeme do ní panáka Amareta.

Potom vyšleháme 3 vejce s 3 lžícema cukru, určitě ručním mixérem, šlehá se zhruba 10 minut!! aby vznikl takový krém (nesmí to být řídké).

Do tohoto krému zašleháme Mascarpone, už jen aby se to spojilo.

Do připravené misky (nejlépe obdélníkového tvaru, ne moc velkou, aby se daly piškoty dát ve třech vrstvách) vkládáme po jednom vedle sebe piškoty, které před tím namáčíme v kávě. Jen je tam ponořte a hned ven, nenechávat plavat, byly by moc rozmáčené.

Až máme dno pokryté piškoty, dáme asi tak v půl centimetrové vrstvě krém. Pak znovu namáčené piškoty. Nejlépe pokud vyjdou 3 vrstvy piškotů. Poslední vrstva je krém (už nemusí být tak silná).

Pak vezmeme kakao a přes malé sítko (cedníček třeba na čaj) prosýváme na celou plochu dezertu kakao.

Překryjeme potravinovou fólií a dáme do lednice, tak nejméně na 12 hodin.

Pak už jen podáváme:))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie