Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 65 návštěvníků)

PRAVÉ ITALSKÉ TIRAMISU - opravdu výborné

0.0
PRAVÉ ITALSKÉ TIRAMISU - opravdu výborné

Potřebné ingredience

3 celá vajíčka,
3 lžíce cukru,
1 kelímek (250g) Mascarpone (italský sýr-nenahrazovat něčím jiným),
balíček piškot,
1 větší šálek nescafé nebo jiné silné kávy.
1 panák Amareta (likér)
kakao (klasické práškové)

Postup přípravy

Nejdříve uvaříme silnou kávu (např. Nescafé), osladíme dle chuti a až trochu zchladne nalijeme do ní panáka Amareta.

Potom vyšleháme 3 vejce s 3 lžícema cukru, určitě ručním mixérem, šlehá se zhruba 10 minut!! aby vznikl takový krém (nesmí to být řídké).

Do tohoto krému zašleháme Mascarpone, už jen aby se to spojilo.

Do připravené misky (nejlépe obdélníkového tvaru, ne moc velkou, aby se daly piškoty dát ve třech vrstvách) vkládáme po jednom vedle sebe piškoty, které před tím namáčíme v kávě. Jen je tam ponořte a hned ven, nenechávat plavat, byly by moc rozmáčené.

Až máme dno pokryté piškoty, dáme asi tak v půl centimetrové vrstvě krém. Pak znovu namáčené piškoty. Nejlépe pokud vyjdou 3 vrstvy piškotů. Poslední vrstva je krém (už nemusí být tak silná).

Pak vezmeme kakao a přes malé sítko (cedníček třeba na čaj) prosýváme na celou plochu dezertu kakao.

Překryjeme potravinovou fólií a dáme do lednice, tak nejméně na 12 hodin.

Pak už jen podáváme:)) Těším se až napíšete jaké bylo:))

Nejdříve uvaříme silnou kávu (např. Nescafé), osladíme dle chuti a až trochu zchladne nalijeme do ní panáka Amareta.

Potom vyšleháme 3 vejce s 3 lžícema cukru, určitě ručním mixérem, šlehá se zhruba 10 minut!! aby vznikl takový krém (nesmí to být řídké).

Do tohoto krému zašleháme Mascarpone, už jen aby se to spojilo.

Do připravené misky (nejlépe obdélníkového tvaru, ne moc velkou, aby se daly piškoty dát ve třech vrstvách) vkládáme po jednom vedle sebe piškoty, které před tím namáčíme v kávě. Jen je tam ponořte a hned ven, nenechávat plavat, byly by moc rozmáčené.

Až máme dno pokryté piškoty, dáme asi tak v půl centimetrové vrstvě krém. Pak znovu namáčené piškoty. Nejlépe pokud vyjdou 3 vrstvy piškotů. Poslední vrstva je krém (už nemusí být tak silná).

Pak vezmeme kakao a přes malé sítko (cedníček třeba na čaj) prosýváme na celou plochu dezertu kakao.

Překryjeme potravinovou fólií a dáme do lednice, tak nejméně na 12 hodin.

Pak už jen podáváme:))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Werďula 28. 2. 2007, 8:34
dobrý den, prosím Vás ve kterém obchodě bych mohla koupit sýr Mascarpone, prodavačka u nás v obchodě tento sýr nezná. Dík
Lenka13 28. 2. 2007, 11:58
@Werďula Veroniko holky už ti poradily :-$ Já ho kupuji v Globusu, ale mají ho v Tescu, Delvitě, Kauflandu, někdy i v Albertu. Asi teda spíš ve více zásobených obchodech. A většinou ho mívají tam kde mají balené sýry jako Cottage, Hermelín atd. Tak snad ho pořídíte. *-) Lenka
Katy9 27. 2. 2007, 16:54
prosím kolik toho sýru Mascarpone... nemůžu to z fotky předčíst... 200g..250g???... dáváte jeden kelímek?? díky moc.. Katka (child1)
Lenka13 27. 2. 2007, 17:27
@Katy9 Je to kelímek 250g :-) díky za upozornění, doplním to do receptíku ;-) Lenka
Lenka13 27. 2. 2007, 14:42
Ještě jsem Vám tam dala fotečky (P)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie