(recept
si oblíbilo 253 návštěvníků)
Roláda jako dech - bleskovka - pozor způsobuje závislost!!!!!!!!!!! Možno i jako BEZLEPKOVÝ!
Potřebné ingredience
4 vejce, 4 lžíce moučkového cukru, 4 lžíce kakaa
Náplň klasická jak ji dělám já: 2 větší banány, šlehačka na šlehání 1 ks (v případě, že jí budeme potírat i vršek je lepší 2 ks), ztužovač šlehačky, cukr vanilinový + dle chuti
Postup přípravy
Vyšleháme bílky (přidávám i špetičku soli), v druhé misce vyšleháme žloutky s cukrem a kakaem, do této směsi potom opatrně vmícháme bílky.
Pečící papír pořádně namažeme tukem a vysypeme hrubou moukou - je to důležité, aby nám potom šel plát dobře sdělat. Pokud použijeme bezlepkovou mouku, bude moučník BEZLEPKOVÝ!!!!!!!
Směs natřeme na pečící papír a dáme do středně předehřáté trouby péct na 10 minut.
Poté necháme zchladnout (chladne velmi rychle). Mezitím ušleháme šlehačku se ztužovačem a cukrem.
Plát potřeme šlehačkou, poklademe banány (vcelku) a zarolujeme.
Nahoru můžeme také natřít šlehačku a dozdobit např. strouhanou čokoládou.
Možné jsou i jiné náplně - marmeláda, marmeláda + banán, pařížská šlehačka apod. A samozřejmě i jiné ovoce než banán, jen pozor na ovoce, které obsahuje hodně vody, může plát více namočit, proto je nutné, co nejrychleji sníst.
Když hodně spěchám, tak mám tuto mňamku hotovou i za 30 minut včetně chladnutí!
Pečící papír pořádně namažeme tukem a vysypeme hrubou moukou - je to důležité, aby nám potom šel plát dobře sdělat. Pokud použijeme bezlepkovou mouku, bude moučník BEZLEPKOVÝ!!!!!!!
Směs natřeme na pečící papír a dáme do středně předehřáté trouby péct na 10 minut.
Poté necháme zchladnout (chladne velmi rychle). Mezitím ušleháme šlehačku se ztužovačem a cukrem.
Plát potřeme šlehačkou, poklademe banány (vcelku) a zarolujeme.
Nahoru můžeme také natřít šlehačku a dozdobit např. strouhanou čokoládou.
Možné jsou i jiné náplně - marmeláda, marmeláda + banán, pařížská šlehačka apod. A samozřejmě i jiné ovoce než banán, jen pozor na ovoce, které obsahuje hodně vody, může plát více namočit, proto je nutné, co nejrychleji sníst.
Když hodně spěchám, tak mám tuto mňamku hotovou i za 30 minut včetně chladnutí!
hmota
:o)
Rozetřená hmota
:o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Bylinka1
(upraveno)
11. 2. 2009, 21:31
Teda popravdě:moc se mi to nezdá,ale o to víc mě to láká .Komentáře dobré,takže asi to prubnu .Pak dám vědět
Caryfucka
(upraveno)
14. 2. 2009, 20:05
@Bylinka1
Jani, jak to dopadlo?
Bylinka1
(upraveno)
15. 2. 2009, 20:15
@Caryfucka
zatím nijak,ale zkusím.Když tady je tolik těch receptů,že člověk to nestíhá všechno zkoušet .
onasi
(upraveno)
11. 2. 2009, 15:28
Renatko, díky za recept, už roládu konzumujeme a mlaskáme!
Caryfucka
(upraveno)
14. 2. 2009, 20:04
@onasi
Dášo, jsem strašně moc ráda, že chutná!
verjur
(upraveno)
11. 2. 2009, 11:49
Renátko ahooj roláda vypadá fakt luxusně tak já taky neodolám a na víkend ji udělám. Jsem na ni zvědavá pak ti písnu jak rychle zmizela páá Veronika a Terinka posílá Filípkovi
Caryfucka
(upraveno)
11. 2. 2009, 15:59
@verjur
Veru, určitě zkus a pak dej vědět, jak chutnala, ju. Filípek děkuje Terince za sladkou pusinku, bohužel on poslat nemůže, pač je marodek
Luníček
(upraveno)
9. 2. 2009, 8:51
známe, děláme, vynikající!!!!
Bubala
(upraveno)
8. 2. 2009, 19:51
Dobrý den,musím se taky přidat roláda vynikající příště udělám dvojitou dávku Na někoho totiž ani nezbylo Děkuji za recept
Caryfucka
(upraveno)
9. 2. 2009, 11:39
@Bubala
Peti, to teda budete muset napravit, aby si dali do nosu všichni
Yvo
(upraveno)
8. 2. 2009, 10:31
Dobrý den Renatko.Děkuji za skvělý receptík včera večer jsem roládu udělala a je vynikající a opravdu rychlovka.Za půl hoďky nebylo co dělat .Mějte se Iva
Caryfucka
(upraveno)
9. 2. 2009, 11:39
@Yvo
Ivonko, děkuji! Jsem strašně ráda, že všem tak chutná!
onasi
(upraveno)
6. 2. 2009, 21:05
Vypadá to moc zajímavě, v jedné kuchařce jsem viděla recept jen s kakaem, bez mouky a bála jsem se to vyzkoušet... Díky Vám se teď do toho pustím. To těsto mi také připadájako stvpřené pro schwarzwaldský dort s višněmi,
Caryfucka
(upraveno)
9. 2. 2009, 11:38
@onasi
Dáši, taky jsem si nebyla jistá, když jsem to dělala poprvé, ale výsledek překvapil a je to už náše oblíbená mňamózka. Schwerzwaldský dortík neznám, musím ho někde pohledat, třeba by to byla další možná kreace. A já myslela, že si tykáme?
andrea1052
(upraveno)
3. 2. 2009, 22:40
Dobrý den roládu jsem hned vyzkoušela a hned se po ní zaprášilo. Zkusila jsem jí udělat s tím tvarohem a taky je vynikající. Příště už budu dělat rovnou dvě. Díky.Andrea
Caryfucka
(upraveno)
9. 2. 2009, 11:36
@andrea1052
Andrejko, jsem moc ráda, že chutná!
malo
(upraveno)
25. 1. 2009, 19:10
Proč bez mouky?
Caryfucka
(upraveno)
25. 1. 2009, 21:28
@malo
Protože v mouce je lepek a toho je v naší stravě až moc, můj názor. Ale každý má svůj a své zdraví.
zofina
(upraveno)
21. 1. 2009, 14:03
jitka1
(upraveno)
21. 1. 2009, 9:30
Já dělám podobnou, ale s moukou -kolik vajec tolik lžic mouky i cukru, plus kakao. Náplň pak dělám dvě šlehačky, ztužovač. Natřu roládu šlehačkou a posypu hodně kokosem na to dva banány, stočím a pak už jen čekám na slova chvály
bububububu
(upraveno)
21. 1. 2009, 9:34
@jitka1
těsto dělám taky tak, ale mouky dávám jednu z těch lžic hladké místo prdopeče a zbytek polohrubé
Caryfucka
(upraveno)
21. 1. 2009, 8:27
Ještě přidám objev - naplnila jsem domácím "pribiňáke" - vyšlehaná šlehačka, pak přidat tvaroh a trochu rozpuštěné čokolády, případně trochu dosladit. Vypadá to a i trochu chutná jako Kinder mléčné řezy, když tu placku nařežeme na pláty, ale může to zůstat i jako roláda.
Rejža
(upraveno)
20. 1. 2009, 22:17
tak tu sem se naučila na učnáku a fakt mnamka
Adeluša
(upraveno)
20. 1. 2009, 22:03
Já tuhle roládu ještě potírám rumovou polevou ( utřu moučkový cukr + trochu rumu) , chutná to fantasticky.
Caryfucka
(upraveno)
21. 1. 2009, 8:24
@Adeluša
Hmm, to zní taky moc dobře!
taba
(upraveno)
20. 1. 2009, 21:44
a tam se nedává mouka? To je to těsto jenom vejce+cukr+kakao???
Caryfucka
(upraveno)
21. 1. 2009, 8:23
@taba
Mony, nedává. Taky jsem se divila, když jsem to dělala poprvé. Je to takové nádherně nadýchaná hmota, a není ani moc sladká spíš, taková hodně kakaová chuť, myslím, že toho kakaa se dá i případně ubrat. Když se to upeče je to i takové nafouknuté, po chvili to trochu splaskne, ale i tak je to dál nadýchané.
andol
(upraveno)
18. 1. 2009, 17:09
Caryfucka
(upraveno)
20. 1. 2009, 21:30
@andol
Jů, to jsem ráda!
detskepokojicky
(upraveno)
17. 1. 2009, 16:52
jednoduché a výborné !!!
Caryfucka
(upraveno)
18. 1. 2009, 14:35
@detskepokojicky
Leonko, už jste zkoušela? A chutnalo? To jsem moc ráda.
masuha
(upraveno)
16. 1. 2009, 19:40
Delam ji take,je super!Jen z orechovym kremem
Caryfucka
(upraveno)
18. 1. 2009, 14:34
@masuha
Hmm, to jsem ještě nezkoušela. Je to máslový krém?