Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 155 návštěvníků)

Španělské ptáčky pro pohodlné:-)))

0.0
Španělské ptáčky pro pohodlné:-)))

Potřebné ingredience

0,5kg hovězího masa,špek,3 cibule,4 vajíčka,30dkg gothaje,kyselé okurky,plnotučná hořčice,hladká mouka,masox,pepř,trochu soli

Postup přípravy

Na pokrájeném osmahnutém špeku si zesklovatíme pokrájenou cibulku,přidáme hovězí masíčko a kostku masoxu.Až se nám masíčko zatáhne,zalijeme vodou a dusíme.Já připravuji veškeré maso na omáčku v papiňáku,takže bylo za 1 hodinu měkké.Přidáme vodu a další pokrájené ingredience,plnotučnou hořčici a omáčku dohustíme moukou rozmíchanou ve troše vody.Podle chuti dosolíme a dopepříme.-))Jako přílohu můžeme dát houskový knedlík,ale výborné jsou i těstoviny.Dobrou chuť!!!!!

Na osmaženém špeku si zesklovatíme cibulku.....

...přidáme maso a necháme ho zatáhnout,přidáme kostku masoxu....

.....dusíme asi hodinu v papiňáku.....

.....když je maso měkké,přidáme ostatní ingredience a dolijeme vodu.....

....takto vypadá hotová omáčka......

Kotel pro našeho tatínka:-)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

handi 4. 8. 2007, 22:39
Supér (Y) (Y)..u nás tomu říkáme rozlítaný ptáci :-) :-) :-)...by mě asi trefilo pro tu naší bandu balit ptáčky :-P :-P..takhle někdy vydrží i na druhý den :-D :-D :-D
Renča4 4. 8. 2007, 21:24
(Y) Taky je takhle dělám, říkáme jim "falešní ptáčci" (Y) (Y) (Y)
veru (upraveno) 4. 8. 2007, 22:27
Taky dík (clamp). Akorát jsem to dovařila, protože se mi nechtělo motat s ptáčkama a super (Y) (Y) (Y) a dodávám: jak to chodím míchat, aby to rychlejc vychladlo :-), už jsem ujedla tak 1/4 :-), je to fakt dobrůtka
karca90 4. 8. 2007, 20:10
Jo jo, tohle taky vařím. U nás se tomu říká "Rozházení ptáčci". Je to super, hlavně když není pořádný flák masa v celku a nešlo by to zabalit :-)
Dagleska 4. 8. 2007, 19:23
Teda kdo vymyslel tento recept je vážně GÉNIUS!!! Dnes jsem to uvařila k obědu a ještě teď mám boule za ušima, zasloužila by jste metal jak to bylo vynikající (Y) jen jsem musela vynechat vajíčko a cibuli mam doma dvouměsíční (child6) a kojim, ale i přesto to mělo vynikající chuť.
Hanzy 3. 7. 2007, 12:30
No tak to je žrádýlko,před chvílí jsme dojedli (PL) a musím říct,že je to lepší než klasický ptáčci a hlavně pohodlnější.DÍKY DÍKY DÍKY (clamp) (clamp) (clamp)
basetka 8. 4. 2007, 13:31
My jsme je taky měli :-) Recept znám, ale Vy jste mi ho připomněla, díky! (Y) Naše dnešní varianta byla z vepřového a bez hořčice, ale zase jsem dala místo gothaje šunku a nemělo to chybu :-D
kosticka 8. 4. 2007, 13:21
Tak jsme měli dnes k obědu a všichni se olizovali, supr recept (Y)
Hanach 3. 4. 2007, 11:34
Také dělám,moc dobré jen tomu říkáme ROSTŘELENÝ PTÁČČI
mamka001 20. 3. 2007, 10:27
Ahojky :-)je to super recept,zrovna ho dělám...my tomu zase říkáme "vylítaní ptáčci" :-) už se těším až budou.. (PL)
kolac 28. 2. 2007, 13:45
Děkuji Luci,už jsem to tak uvařila a už je dokonce skoro celý hrnec pryč (PL).Je to fakt dobrota (Y).Určitě jsem to nevařila naposledy.Díky za recept! (F)
Veselinda 28. 2. 2007, 13:28
Jé tak tomuhle říkám ptáčci v rozletu ;-) (Y) (Y) (Y)
kolac 28. 2. 2007, 10:35
Chtěla jsem se zeptat,jestli ty vajíčka tam dáváte uvařené natrvrdo,nebo jak? *-)Děkuji za odpověď Pavlína
ednet 28. 2. 2007, 12:21
@kolac Pavlo,ano dávají se tam uvařené natvrdo (child1)
janaforyou 24. 2. 2007, 16:59
taky dělám jako rozlítaný ptáky ;-)
ednet 24. 2. 2007, 17:08
@janaforyou (Y) (Y) (Y)
Čardice 24. 2. 2007, 16:52
Taky takhle občas dělám masíčko, ale říkáme tomu "Vylítaný ptácíííí" :-)
ednet 24. 2. 2007, 17:08
@Čardice :-D :-D :-D
tislovka 24. 2. 2007, 15:10
Jéééé, tomu my říkáme falešný ptáčky a je to fakt dobrota. Já to ještě zjemňuji šlehačkou a dělám k tomu špalíčky z bramborovýho těsta (kupovanýho) a to je dobrůtka. A přidávám tam i kyselou okurku.... jo a zkoušela jsem to i z vepřovýho a taky to není špatný - paráda, vím co zítra vařit (L) (L) (L) (Y) (Y)
ednet 24. 2. 2007, 15:49
@tislovka Přesně tak Leni-falešný ptáčky už jsem také slyšela :-)hehe kyselý okurky jsem tam dala také,ale nějak mi z receptu vypadly :-$ :-$ :-$-už je opraveno
kocon 24. 2. 2007, 14:58
Tohle dělám někdy taky, je to vlastně skoro znojemská omáčka, ale my ji podáváme jedině s rýží, je to veliká dobrota.
ednet 24. 2. 2007, 15:52
@kocon Irenko,rýže je k tomu také mňam,vlastně jakoukoliv přílohu si k tomu dokážu představit :-)
kocon 24. 2. 2007, 17:08
@ednet To je fakt... :-P

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie