(recept
si oblíbilo 476 návštěvníků)
Pečená červená řepa dle Jamie Olivera
Potřebné ingredience
1/2kg červené řepy co nejmenší, 1 palička česneku, sůl, pepř, čerstvá majoránka (použila jsem sušenou), 6 lžic olivového oleje, 3 lžíce balsamikového octa
Postup přípravy
troubu předehřejeme na 200st.
připravíme si delší pás alobalu dvojitě na to dáme řepy stačí pokrájet na polovinu, větší čtvrtím, neolopané stroužky česneku, sůl, čerstvě mletý pepř a majoránka - lepší je čerstvá, ale tu v zimě nemám
připravíme si delší pás alobalu dvojitě na to dáme řepy stačí pokrájet na polovinu, větší čtvrtím, neolopané stroužky česneku, sůl, čerstvě mletý pepř a majoránka - lepší je čerstvá, ale tu v zimě nemám
připraveno a začneme zabalovat
na jedné straně zatím nezabalujeme a přidáme tam tekuté ingradience - olej a ocet
zabalíme, utěsníme, aby nám nevytekla šťáva a dáme péct do vyhřáté trouby na 1 - 1,5hod. podle velikosti do měkka
upečené je dobré ještě posypat čerstvými bylinkami
zkoušela jsem je péct i jen v zakrytém pekáči a není to ono - potřebuje to ten těsný alobalový balíček :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Evasma
(upraveno)
18. 10. 2010, 22:11
Tak dělala jsem červenou řepu podle tohoto receptu už několikrát a strašně moc mně chutná. Dnes jsem si ale vše nachystala a zjistila až pak, že nemám dostatek alobalu, tak jsem použila sáčky na pečení a výsledek je úplně stejný Děkuji za recept. Eva
Juchanka
(upraveno)
19. 10. 2010, 9:56
@Evasma
Děkuji za nápad s těmi sáčky, taky to vyzkouším, dělávám ji hodně a mívám problém to do toho alobalu zamotat.
buši
(upraveno)
28. 9. 2010, 14:06
jedna z nejlepších úprav řepy, co znám Měla jsem dnes málo řepy, tak jsem přidala pro změnu i cuketu a taky super!
Juchanka
(upraveno)
19. 10. 2010, 9:57
@buši
To je taky zajívamé s tou cuketou Děkuji za inspiraci
V+V+K
(upraveno)
19. 8. 2010, 12:58
VÝBORNÉ, SKVĚLÉ MŇAM, MŇAM,MŇAM URČITĚ JSEM NEDĚLALA TUTO DOBROTU NAPOSLEDY DĚKUJI ZA RECEPT
adakuk
(upraveno)
7. 8. 2010, 15:40
Dobrý den Hani, zítra se chystám udělat tuhle vaši řepu. Jenom jsem se chtěla zeptat, celou dobu jak máte řepu v troubě pečete na těch 200 st. nebo potom uberete? Hanka
ceetyy
(upraveno)
24. 3. 2010, 10:23
Dnes plánuju udělat Váš receptík, tak se pak ozvu, jak to dopadlo
nula
(upraveno)
16. 12. 2009, 18:47
Tak byla dnes k večeři, manžel jen s chlebem já samotnou a je to veliká dobrota Moc děkuji za super receptík a oživení našeho jídelníčku
Pája22
(upraveno)
10. 9. 2009, 13:07
Hani teď se s touto pochoutkou cpu, fakt luxusní
macek007
(upraveno)
9. 9. 2009, 11:57
Včera jsem to udělala na večeři, sice jsem to jedla sama, chlap nechtěla ani ochutnat, ale bylo to vynikající...mňam
pepro
(upraveno)
7. 9. 2009, 20:57
tak už když se to peklo, tak chlap chodil a pořád se ptal, jestli UŽ???? a jak ochutnal, tak chrochtal blahem "to je FAKT dobrý, jako FAKT, FAKT že jo" no a já se přidávám a děkuju moc za recept. Ráda doporučím dalším a budeme určitě dělat častěj... neměla jsem olivový olej, dala jsem obyč a taky to šlo... Ale olivový určitě zkusím... a cibuli bych taky mohla někdy přidat.... no příležitostí bude určitě hodně
anastazia6
(upraveno)
3. 8. 2009, 16:42
Moc děkuji za recept , už se na tu dobrotu moc těšim. Bude to určitě dobrota krásně to voní jak se to peče.
Kathleen9
(upraveno)
8. 7. 2009, 18:51
Zařazuji se mezi další spokojené konzumenty! Řepa podle J.Olivera je opravdu vééééélikááá lahůdka! Udělala jsem k ním jako přílohu šťouchané brambory s kudrnkou a s manželem jsme měli boule až za ušima!
Alla
(upraveno)
28. 3. 2009, 19:50
Díky za dobrý nápad,udělala jsem k tomu šťouchané brambory s restovanou cibulkou,česnekem a šnitlíčkem.Jedl mi to i muž.určitě zopakuji.pa Oleje jsem tam dala méně ,muž tam chce příště více česneku.Jaké by to bylo s půlkami červené cibule?Příště to zkusím
Juchanka
(upraveno)
5. 4. 2009, 21:50
@Alla
červenou cibuli peču takto http://www.apetitonline.cz/recepty/1035-salat-z-pecenych-cibulek-s-krutony.html
achjoooo
(upraveno)
8. 2. 2009, 20:41
Moc děkuji za skvělý recept!! Tento týden jsem si Vaší řepu dělala již podruhé a strááášně mi chutná, je šťavnaťoučká, no prostě pošušňáníčko, jen toho oleje tam dávám trošku, tak půl čaj. lžičky a méně toho pepře, majoránku a bazalku a ten ocet a je to!!!
Juchanka
(upraveno)
9. 2. 2009, 18:36
@achjoooo
Děkuji, jsem ráda, že chutná
trilobit
(upraveno)
15. 1. 2009, 8:34
Tak to zkusim,na zahradce mi roste aspon vim co s tim.DIky za inspiraci. A ten cesnek,neni moc silny?
Juchanka
(upraveno)
15. 1. 2009, 10:48
@trilobit
právě že neoloupaný je dobroučký, sladký a vůbec to není citít po česneku, já ho dávám hodně, protože se o něj pereme
janina74
(upraveno)
14. 1. 2009, 22:50
těsný balíček a šup tím do remosky
Juchanka
(upraveno)
14. 1. 2009, 23:03
@janina74
to zvládne i kámoška remoska