(recept
si oblíbilo 476 návštěvníků)
Pečená červená řepa dle Jamie Olivera
Potřebné ingredience
1/2kg červené řepy co nejmenší, 1 palička česneku, sůl, pepř, čerstvá majoránka (použila jsem sušenou), 6 lžic olivového oleje, 3 lžíce balsamikového octa
Postup přípravy
troubu předehřejeme na 200st.
připravíme si delší pás alobalu dvojitě na to dáme řepy stačí pokrájet na polovinu, větší čtvrtím, neolopané stroužky česneku, sůl, čerstvě mletý pepř a majoránka - lepší je čerstvá, ale tu v zimě nemám
připravíme si delší pás alobalu dvojitě na to dáme řepy stačí pokrájet na polovinu, větší čtvrtím, neolopané stroužky česneku, sůl, čerstvě mletý pepř a majoránka - lepší je čerstvá, ale tu v zimě nemám
připraveno a začneme zabalovat
na jedné straně zatím nezabalujeme a přidáme tam tekuté ingradience - olej a ocet
zabalíme, utěsníme, aby nám nevytekla šťáva a dáme péct do vyhřáté trouby na 1 - 1,5hod. podle velikosti do měkka
upečené je dobré ještě posypat čerstvými bylinkami
zkoušela jsem je péct i jen v zakrytém pekáči a není to ono - potřebuje to ten těsný alobalový balíček :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Rose11
(upraveno)
30. 3. 2012, 21:05
Je to výborné, díky moc za recept, už jsem pekla 2x. Dokonce recept posílám mamince a babičce a to je co říct, díky za zveřejnění!!!! P.S. Monky - kup si obyčejný balsamikový ocet bez příchutě, třeba ve spreji, chutná výborně taky na zelených salátech. Pro větší množství (jako třeba tady na 3 pol lžíce) pak stačí jen odšroubovat víčko se sprejem a odlít si dle potřeby
Jarmila48
(upraveno)
27. 3. 2012, 10:56
Chci se jen zeptat. Není ta slupka z toho česneku tvrdší? Nějak s tím nemám zkušenost, tak mám trochu obavy. Děkuju
monky3
(upraveno)
11. 3. 2012, 18:00
Chtěla bych se zeptat, můžu použít obyč ocet? Nemám balsamikový, ani nevím, kde bych ho koupila.... díky
Juchanka
(upraveno)
27. 3. 2012, 10:48
@monky3
Dobrý den balsamiko už mají skoro všude, je takový pikatní a nasládlý a pečením karamelizuje, obyč ocet bych nedávala
monky3
(upraveno)
27. 3. 2012, 11:14
@Juchanka
Už jsem se po balsamiku dívala, ale tápu které koupit, mají hodně druhů a nevyznám se v tom více firem a příchutí, když jsem to pročítala, díky
lamate
(upraveno)
8. 1. 2012, 18:28
Veliká pochvala , dělali jsme s babičkou dnes už podruhé a musím opět přiznat, že to byla dobrota! Ten česnek je úžasný, řepa taktéž !!! Díky za recept!
Vanusak
(upraveno)
27. 12. 2011, 14:45
Tak jsem taky vyzkoušela, červenou řepu my moc rádi. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3889784 Jenom musím říct, že nejlepší na tom byl ten česnek. Po upečení jsem ho pěkně rozetřela na každý z kousků řepy. Nevím, jak to, ale zas až tak extra to pro nás nebylo. No ale o tom to je, každý má jiný jazýček... Ale špatný to nebylo, to ne, snědli jsme to s chutí. Jen jsme měli podle komentářů vyšší očekávání...
majulenka
(upraveno)
18. 12. 2011, 12:59
dneska jsme měli na oběd a výýýýýýborné, všem chutnalo
Nikis.
(upraveno)
7. 12. 2011, 21:46
Ta řepa se loupe?
Juchanka
(upraveno)
11. 1. 2012, 22:43
@Nikis.
Nemusí se loupat
martinato
(upraveno)
15. 11. 2011, 19:10
tak mi to nedalo koupila jsem nenáviděnou řepu ( z dob mládí) a už je v alobalu v troubě, akorát přišel manžel tak uvidím, jestli si dá se mnou .............doplnění....mňamka, asi taky propadnu pečené řepě, ani jsme si s ní nestihli sednout ke stolu pekáč je prázdný
gabra
(upraveno)
12. 10. 2011, 16:59
právě pojídám a je to neuvěřitelná dobrota
amam33
(upraveno)
12. 10. 2011, 10:48
Úžasná dobrota, dělám docela často, nejlepší je ten neloupaný česnek, to je fakt lahůdka Všm doporučuju vyzkoušet, budtete mile překvapeni.
novackova
(upraveno)
28. 9. 2011, 20:03
super
KAKA72
(upraveno)
28. 9. 2011, 19:35
Přidávám se k pochvale....fakt chutné dělali jsme si k tomu topinku v topinkovači a ten pečený česnek natírali na to
Willow M
(upraveno)
15. 6. 2011, 21:01
Výborný Díky za receptík, určitě budu dělat častěji
BlackAngel777
(upraveno)
27. 2. 2011, 15:42
Tááák,právě jsem ji vytáhla z trouby a už ji dlabu ,ten česnek mne velmi mile překvapil,příště dám dvě celé hlavičky .Jinak tedy při zpracování řepy doporučuji použít igelit. rukavice . . .červená barva drží jak luteránská víra ,kromě majoránky jsem přisypala i trošku oregana . . .no je to prostě mňamka
magick
(upraveno)
26. 2. 2011, 16:42
s-arka
(upraveno)
8. 2. 2011, 6:33
Mám hroznou chuť udělat si tuto řepu. Vše mám nakoupeno, jen marně zkoumám, zda je řepa před přípravou oloupaná nebo jen omytá Moc děkuji
ochyda
(upraveno)
6. 1. 2011, 9:43
Moc děkuji fakt výborné já jsem si na teplou řepu dala ještě balkánský sýr a byla to mňamka
Marienova
(upraveno)
29. 12. 2010, 22:07
Hledala jsem nějaký receptík s řepou a teda tohle musí být dobrota, určitě brzo vyzkouším
mmakina
(upraveno)
22. 12. 2010, 16:18
Dneska byla k obědu a je moc dobrá!!!! Ten sosík, a ta strana řepy, co se připeče... Mnam. Díky za recept
mumlina
(upraveno)
8. 11. 2010, 17:01
Zdravím Hani, právě jsem dodělala,je to opravdu vynikající,vůbec jsem nečekala,že to bude tak dobré,všechno jsem to zbouchla, česnek jsem tedy oloupala,olej jsem dala normální a ocet taky,ale je to eňo ňuňo a ten pečený česnek nemá vůbec taky chybu,jedla jsem to s chlebem,výborný nápad jak zpracovat a sníst řepu,děkuji moc budu si dělat často