(recept
si oblíbilo 79 návštěvníků)
VYCHYTANÝ CHLEBÍK, měkkoučký jak peříčko a lepší než kupovaný
Potřebné ingredience
380 - 400ml vody ( dávám teplou z kohoutku ), 2 PL jablečného octa, podle oka jsem kápla olivového oleje cca půl lžičky - celá, 400g hladké mouky, 100g žitné chlebové mouky, 100g pšeničné chlebové mouky, 2 ČL soli, 2 ČL cukru, 1 ČL droždí ( dávám hodně plnou a ještě trošku přisypu) , 2 ČL drceného kmínu.
někdy se stane, že je potřeba trošku dolít vody, ale s tou opatrně.
Postup přípravy
Dáme do pekárny v uvedeném pořadí. Program BASIC (1). Cukr, sůl a kmín dávám do různých rohů aby nebyly u sebe. Droždí dávám do středu do menšího důlku.
Nechat chladnout na mřížce a zabalit do utěrky, aby neokoral. Krájet až vystydne jinak žmolkovatí.
10 - 15 min před dopečením chlebíku potírám olejem aby měl kurčičku i na vrchu. Ještě druhý den je pořád měkkoučky, pak už nevím, vždy se sní. Po vystydnutí dávám už do igelitového pytle.
Nechat chladnout na mřížce a zabalit do utěrky, aby neokoral. Krájet až vystydne jinak žmolkovatí.
10 - 15 min před dopečením chlebíku potírám olejem aby měl kurčičku i na vrchu. Ještě druhý den je pořád měkkoučky, pak už nevím, vždy se sní. Po vystydnutí dávám už do igelitového pytle.
chlebíček před chvili vytažený z DP
...
...
,,,
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kurel
(upraveno)
23. 1. 2009, 7:51
Mohu se zeptat, na jak velký chlebík je uvedený recept?
aweii
(upraveno)
23. 1. 2009, 8:06
@kurel
Mám pekárnu na 1 kilo, takže je to na 1 kilo . Myslím, že už jste se jednou ptala a já opovídala, ale jistota je jistota . Přeju krásné ráno, ať chutná pokud vyzkoušíte
kurel
(upraveno)
23. 1. 2009, 11:52
@aweii
Děkuji, omlouvám se, v tom fofru jsem se zapomněla podívat, že už jsem se ptala. Určitě Váš chlebík vyzkouším a dám vědět jak chutnal.
Elvela
(upraveno)
22. 1. 2009, 15:47
Zase další dobroučkej chlebíček ,musím říct,že je ještě lepší než ten nadýchaný kmínový Opět díky .
aweii
(upraveno)
22. 1. 2009, 18:03
@Elvela
Dobrý podvečer. Děkuji Jsem moc ráda, že chlebík chutná, nám taky víc chutná, než ten kmínový. Mějte se krásně
kebulka
(upraveno)
21. 1. 2009, 17:27
dobrý den,pekárnu mám teprv od vánoc a tak pořád zkouším nové recepty na chléb a musím říct že váš je naprosto nejlepší jaký jsem kdy zkusila,včera jsem ho pekla a dnes ho peču znovu jen omezím o trochu množství cukru,manželovi se zdál moc sladký.Ale jinak opravdu dávám 1
aweii
(upraveno)
22. 1. 2009, 9:35
@kebulka
Dobré dopoledne Péťo, moc děkuji , jsem ráda, že chlebík chutnal a vysloužil si od vás jedničku, to mně moc těší. . Tento chlebík máme asi také nejradši, jj to si pak upravte podle sebe, jak Vám to bude vyhovovat. Nám sladký nepřijde. Děkuji, že jste napsala a přeji překrásný den
Monina
(upraveno)
20. 1. 2009, 19:34
Evi - recept je opravdu paráááádní Chlebík mi taky koukal z formy, ale je opravdu úúúžasný takže díky za něj
aweii
(upraveno)
20. 1. 2009, 20:59
@Monina
Jéééé to jsem moc ráda, že chutnal a děkuji za miloučký komentář. Taky koukal z formy? aspoň je pak víc chlebíku u nás se sní jak nic, přítel sní klidně půl chlebíku sám . Krásný večer
kurel
(upraveno)
20. 1. 2009, 13:04
Evi to je na jakou velikost chleba?
aweii
(upraveno)
23. 1. 2009, 8:06
@kurel
To je na 1kilo, trošku mi to víc nakynulo
DANINEC
(upraveno)
20. 1. 2009, 10:59
Tak chlebánek je výborný ještě jsem jej asi 10 min. dopékala,byl z vrchu totiž nějaký světlý a naše mlsné jazýčky neradi ale jinak je fakt "MŇAM" Takže připisuji do své kuchařky jako třetí nej................Není to skvělé ?Máme od Vás dva nejoblíbenější Joooooooo , a aby jste věděla,tak tento chlebík se dopekl včera asi kolem 21hod,a dnes není nic a je 11hod Takže odpoledno jdeme zase na kmínový
aweii
(upraveno)
20. 1. 2009, 12:57
@DANINEC
Dani moc moc děkuji za překrásný komentář a za tolik skvělých smajlíků . Jsem ráda, že Vám chutná i tento chlebík . Já chlebík peču na tu nejtmavší kůrku a vršek potírám třeba 4 aby byla pěkně křupavoučká a opečená kůrčička , to my taky máme rádi křůpavoučkou kůůřčičku .To je paráda, že máte oblíbené 3 chlebíky a dva jsou moje , jsem moc ráda. U nás se sní chlebík taky hned, skoro každý den pečeme .Ať se kmínaček povede a moc se nepřejíte Kráásný den přeji
kytka74
(upraveno)
16. 1. 2009, 15:11
právě si ukrajujem váš vychytaný chlebík a moc nám chutná díky za recept
aweii
(upraveno)
16. 1. 2009, 20:27
@kytka74
Jíťo nemáte vůbec za co, jsem ráda, že chutná. Myslím, že musí chutnat každému, je to nejlepší chleba co jsem zatím vyzkoušela. Krásný večer
aweii
(upraveno)
16. 1. 2009, 14:20
konečně jsem vložila slibované