Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 79 návštěvníků)

VYCHYTANÝ CHLEBÍK, měkkoučký jak peříčko a lepší než kupovaný

0.0
VYCHYTANÝ CHLEBÍK, měkkoučký jak peříčko a lepší než kupovaný

Potřebné ingredience

380 - 400ml vody ( dávám teplou z kohoutku ), 2 PL jablečného octa, podle oka jsem kápla olivového oleje cca půl lžičky - celá, 400g hladké mouky, 100g žitné chlebové mouky, 100g pšeničné chlebové mouky, 2 ČL soli, 2 ČL cukru, 1 ČL droždí ( dávám hodně plnou a ještě trošku přisypu) , 2 ČL drceného kmínu.
někdy se stane, že je potřeba trošku dolít vody, ale s tou opatrně.

Postup přípravy

Dáme do pekárny v uvedeném pořadí. Program BASIC (1). Cukr, sůl a kmín dávám do různých rohů aby nebyly u sebe. Droždí dávám do středu do menšího důlku.
Nechat chladnout na mřížce a zabalit do utěrky, aby neokoral. Krájet až vystydne jinak žmolkovatí.

10 - 15 min před dopečením chlebíku potírám olejem aby měl kurčičku i na vrchu. Ještě druhý den je pořád měkkoučky, pak už nevím, vždy se sní. Po vystydnutí dávám už do igelitového pytle.

chlebíček před chvili vytažený z DP

...

...

,,,

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kurel 23. 1. 2009, 7:51
Mohu se zeptat, na jak velký chlebík je uvedený recept? *-)
aweii 23. 1. 2009, 8:06
@kurel Mám pekárnu na 1 kilo, takže je to na 1 kilo :-) :-). Myslím, že už jste se jednou ptala a já opovídala, ale jistota je jistota (Y) (Y). Přeju krásné ráno, ať chutná pokud vyzkoušíte (hello) (hello)
kurel 23. 1. 2009, 11:52
@aweii Děkuji, omlouvám se, v tom fofru jsem se zapomněla podívat, že už jsem se ptala. Určitě Váš chlebík vyzkouším a dám vědět jak chutnal. (L)
Elvela 22. 1. 2009, 15:47
Zase další dobroučkej chlebíček (Y),musím říct,že je ještě lepší než ten nadýchaný kmínový ;-) Opět díky (L).
aweii 22. 1. 2009, 18:03
@Elvela Dobrý podvečer. Děkuji (L) (L) Jsem moc ráda, že chlebík chutná, nám taky víc chutná, než ten kmínový. (zajic) Mějte se krásně (hello) (hello) (flower)
kebulka 21. 1. 2009, 17:27
dobrý den,pekárnu mám teprv od vánoc a tak pořád zkouším nové recepty na chléb a musím říct že váš je naprosto nejlepší jaký jsem kdy zkusila,včera jsem ho pekla a dnes ho peču znovu jen omezím o trochu množství cukru,manželovi se zdál moc sladký.Ale jinak opravdu dávám 1 (clamp) (clamp) (clamp)
aweii 22. 1. 2009, 9:35
@kebulka Dobré dopoledne Péťo, moc děkuji (L) (L) (L), jsem ráda, že chlebík chutnal a vysloužil si od vás jedničku, to mně moc těší. ;-) ;-). Tento chlebík máme asi také nejradši, jj to si pak upravte podle sebe, jak Vám to bude vyhovovat. Nám sladký nepřijde. Děkuji, že jste napsala a přeji překrásný den (hello) (hello) (flower)
Monina 20. 1. 2009, 19:34
Evi - recept je opravdu paráááádní (Y) (Y) (Y) (Y) Chlebík mi taky koukal z formy, ale je opravdu úúúžasný (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) takže díky za něj (F) (F) (F)
aweii 20. 1. 2009, 20:59
@Monina Jéééé ;-) ;-) to jsem moc ráda, že chutnal a děkuji za miloučký komentář. Taky koukal z formy? aspoň je pak víc chlebíku (zajic) (zajic) u nás se sní jak nic, přítel sní klidně půl chlebíku sám ;-) ;-). Krásný večer (hello) (hello)
kurel 20. 1. 2009, 13:04
Evi to je na jakou velikost chleba? *-)
aweii (upraveno) 23. 1. 2009, 8:06
@kurel To je na 1kilo, trošku mi to víc nakynulo ;-) ;-)
DANINEC 20. 1. 2009, 10:59
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Tak chlebánek je výborný (jidlo) ještě jsem jej asi 10 min. dopékala,byl z vrchu totiž nějaký světlý a naše mlsné jazýčky neradi ;-) ;-) ;-) ;-) ale jinak je fakt "MŇAM" (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Takže připisuji do své kuchařky jako třetí nej................Není to skvělé ?Máme od Vás dva nejoblíbenější (H) (H) (H) (H) (H) (H) (H) Joooooooo , a aby jste věděla,tak tento chlebík se dopekl včera asi kolem 21hod,a dnes není nic a je 11hod (smich) (smich) (smich) (smich) (smich) Takže odpoledno jdeme zase na kmínový (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
aweii 20. 1. 2009, 12:57
@DANINEC Dani moc moc děkuji za překrásný komentář a za tolik skvělých smajlíků (L) (L). Jsem ráda, že Vám chutná i tento chlebík :-). Já chlebík peču na tu nejtmavší kůrku a vršek potírám třeba 4 aby byla pěkně křupavoučká a opečená kůrčička (zajic) (zajic), to my taky máme rádi křůpavoučkou kůůřčičku ;-) ;-).To je paráda, že máte oblíbené 3 chlebíky a dva jsou moje ;-) ;-), jsem moc ráda. U nás se sní chlebík taky hned, skoro každý den pečeme ;-).Ať se kmínaček povede a moc se nepřejíte :-D :-D Kráásný den přeji (hello) (hello) (flower)
kytka74 16. 1. 2009, 15:11
právě si ukrajujem váš vychytaný chlebík a moc nám chutná :-p díky za recept (Y)
aweii 16. 1. 2009, 20:27
@kytka74 Jíťo nemáte vůbec za co, jsem ráda, že chutná. Myslím, že musí chutnat každému, je to nejlepší chleba co jsem zatím vyzkoušela. Krásný večer (L) (L) (hello)
aweii 16. 1. 2009, 14:20
konečně jsem vložila slibované (P)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie