Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Dort k 60. narozeninám - měly to být Rakouské Alpy

0.0
Dort k 60. narozeninám - měly to být Rakouské Alpy

Potřebné ingredience

2 plechy korpusu dle Dáši, čokoládový pudinkovomáslový krém, vaječný krém šlehaný nad parou, banány, mléčný potahovaný marcipán a salkový marcipán dle Arielll na figurky, číslo a vrcholky hor WI. Barvila jsem až hotový dort.

Postup přípravy

Ach jo, měly, ale mají k nim daleko, představa byla tak barvitá, úplně jsem je viděla, ale dorazit to do konce se mi nepovedlo, jak jsem chtěla..... hlavně teda jsem zjistila, že neumim tvořit postavičky atd. dopředu, musim totiž vidět ten dort, abych je udělala správně veliký a tak, a tím se mi hrozně zmenšuje časový prostor pro tvorbu. Tenhle dort jsem dělala 18 hodin! Jak to děláte, když jich ještě máte víc najednou?!! Ještě tam měly být stromečky a na ty už nedošlo.... No a se salkovým marcipánem jsem se zase pěkně prala, asi zkusím tvořit taky z WI.... Jinak potahovat hory.... to byl taky horor.... A to kdybych měla probarvovat marcipán, tak bych to absolutně nestíhala, barvila jsem až hotové dílo... i tak jsem začala včera odpoledne v 1 péct, do večera jsem se crcala s korpusy a krémy a kolem 9 večer jsem teprve začala prokrajovat, plnit, dělat potahovací marcoš.... no a do 4 do rána bylo co dělat... A to jsem základ chaloupky a kravičky dělala den předem, samozřejmě jsem si udělala chaloupku moc velkou, tak jsem ji pak už zaschlou musela zmenšovat.... No a ještě jsem zapomněla dodat, že v noci tvořím v poho, ale ve dne mám v patách 15-ti měsíčního uličníka, kterýmu se povedlo třeba vzít kravičku, urvat jí uši a rohy a ještě na ní mňoukal!

No nevim, jestli bude kamarád spokojený, zadání bylo maminka má ráda rakouské Alpy, a já prostě až tak spokojená nejsem, potřebovala bych ještě 1 den, abych tam dodělala detaily, které jsem měla v plánu...
Holky a v dnešní záplavě nádherných dortů si připadam jako patlal... ale já se nevzdám a budu trénovat!!!

další pohled

letecky zezadu

letecky zpředu

kravičky

z boku

a z druhého boku

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie