Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 2461 návštěvníků)

ŠŤOUCHANÁ BUCHTA - rychlá, výborná !!!!

5.0
ŠŤOUCHANÁ  BUCHTA  -  rychlá, výborná !!!!

Potřebné ingredience

MOUČNÍK - 35 dkg polohrubé mouky, 12-15dkg cukru, 1prášek do pečiva, 12dkg rozpuštěné Hery, 2 vejce, 2 lžíce oleje, 3/4 hrnku mléka, špetička soli.POLEVA - 18dkg másla nebo Hery, 4 lžíce rumu, 3 lžíce horké vody, 20-25dkg práškového cukru, 4 dkg kakaa.

Postup přípravy

MOUČNÍK - mouku, cukr, PDP a sůl promícháme, přidáme i ostatní "mokré" suroviny a promícháme. Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova. Po upečení druhým koncem vařečky našťoucháme po celé buchtě "šťouchance".
POLEVA - Máslo, rum a vodu rozpustíme a přidáme cukr smíchaný s kakaem. Vaříme do spojení.

Polevu necháme chvíli schladnout a potom nalijeme na moučník. Pěkně postupně od prostředka, aby se poleva dostala do všech dírek. necháme ztuhnout a podáváme.

Tahle buchťajda je strašně moc dobrá a hlavně - SUPERRYCHLÁ a vhodná pro předem neohlášené návštěvy ( všechny ingredience má většina z nás doma pořád ).

Mouku, cukr, PDP a sůl smícháme, pak přidáme ostatní suroviny a promícháme.

Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Upečeme dorůžova.

Na upečený moučník druhým koncem vařečky našťoucháme šťouchance.

Máslo nebo Heru rozpustíme s vodou a rumem....

....a přisypeme práškový cukr smíchaný s kakaem.

Chvíli povaříme, aby se nám vše hezky spojilo.

Polevu necháme trošku zchladnout a pak ji nalijeme na moučník - zalijeme všechny šťouchanečky.

Když vše zchladne a ztuhne, můžeme krájet ( já většinou urychluji na balkóně nebo v ledničce - nechce se nám tak dlouho čekat :o)) Dobrou chuť přeje LUCKA !!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

dudney 13. 2. 2009, 13:16
Buchta vynikající-pochutnali jsme si,a 3 letý syn,ačkoli sladké pečivo a buchty skoro nejí-dal si 3 kousky! (Y) :-) Jen jsem měla málo polevy,vůbec jsem neměla takový hezký čoko povrch jako Vy,snad se příště vyvede lépe, díky za skvělý recept! |:o) (L)
mamca3 12. 2. 2009, 10:30
Tak sem jí včera upekla a je fakt skvělá (Y) (Y) (Y) (Y) muj manžel je teda mlsoun ale tohle klobouk dolu (clamp) (clamp) (clamp)takže moc chválím Iveta
brundice 30. 1. 2009, 17:50
TO VYPADÁ FAKT DOBŘE,POŘÁD VYMÝŠLÍM KDE CO,ALE TOHLE SE ŠŤOUCHANCEMA MĚ NENAPADLO,JDU NA TO! ;-) (L)
swetlus 30. 1. 2009, 17:23
Tak jsem taky pekla a vubec ji nemam tak sladkou jak vsichni pisete, prave naopak se mi zdal malo sladka, coz mi vyhovuje (H) suroviny jsem dodrzela presne ale polevy je malo, dala jsem asi hodne rumu tak je takova trochu opila :-$ (drink) jen to testo je takovy hrozny lepidlo, vubec jsem ho nemohla dostat na plech (cinky)
dudney 13. 2. 2009, 13:17
@swetlus Světli,přesně jako já,z polevy jsem byla skoro opilá,dala jsem teda více než 3 lžíce a těsto jsem musela patlat,ale zase ta chut byla super! (Y)
teminka 23. 1. 2009, 21:31
Je super ale až ji budu dlěat po 2. tak bez šťouchancu je ne mě moc sladká ale jinak mooooc dobrá (Y)
Mii 23. 1. 2009, 17:53
Tak jsem ji uz take vyzkousela a pridavam se ke vsem kladnym ohlasum. Je opravdu rychla, jednoducha a super dobra (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Jeste jsem polevu posypala orechy a kokosem. Prave jim osmy kousek.... Omlouva me snad jen to, ze jsem tehulka :-D ;-) Priste dam mozna do testa nastrouhane jablicko... (L)
lejlaaaa 19. 1. 2009, 15:55
Luci neodolala jsem a taky jsem jí dnes vyzkoušela (Y) (Y) (Y) (Y) a je to fakt mazec |:o) |:o) |:o) i já která pečení moc neholduju jsem naprosto spokojená (L) (L) je rychlá a opravdu výbornááááááá (H) díky za super receptík a všem doporučuji budete se olizovat až za ušima ;-) ;-) (hello)
hankaa3 18. 1. 2009, 13:36
Dneska jsem pekla (hello) A je moc moc moooooooooooc výborná (zajic) (jidlo) (zajic) mňamka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (L) (L) (L) (L) (L) (L) A hlavně rychlá při malé spotřebě nádobí a hlavně originální!!!!!! (drink) (Y) (Y) Jen jsem dala méně prášku do pečiva. 1prášek stačí na 0,5kg mouky. Dle komentářů jsem udělala dvounásobnou dávku, ale prášek jsem dala 1 (novy rok)
AAnett 11. 1. 2009, 9:18
Včera jsem pekla a moc jsme si pochutnali! :-) Lenka
10. 1. 2009, 16:58
Super |:o) |:o) |:o) |:o) , právě jsem dodělala (zajic) a je to mnamka (Y) (Y) (Y) (Y)
xelix 5. 1. 2009, 16:47
Tak jsem také zkusila a musím říct že je to véééliká mňamka (zajic) i návštěva si pomlaskávala ;-). Dávám mezi své oblíbené recepty určitě ještě udělám díky za super recept (L)
Vasrman 14. 12. 2008, 12:11
Dobrý den,buchtička je (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y),moc nám všem chutnala (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp), a hlavně je rychlá :-) :-) :-) :-) :-),s pozdravem rodinka Vavřínova (hello) (hello) (hello) (hello)
Kamza 22. 11. 2008, 18:38
skvělá, výborná (Y) (Y) (Y) a hlavně rychlá (clamp) (clamp) (clamp) Díky za recept (hello) kamila
kdoasi 14. 11. 2008, 23:02
ahoj,tak jsem právě dopekla a odochutnala buchtu-je vyloženě žrací. (Y)Sice sladká jako cecek,ale to si přítel ráno pošmákne (jeslti něco zbyde). co se týče hustoty,tak mám těsot řídké a ne jako na fotce,což netuším čím by mohlo být a vysokoiu ji také moc nemám-no snad se zadaří příště líp (dance)
Bohdana15 9. 11. 2008, 12:59
ahoj maminy..včera jsem měla nečekanou navštěvu a narazila jsem na tento receptík...... |:o) |:o) |:o)BOMBAAA velice dekuji za tak vynikajici mnamku ,vse se povedlo jak melo a hoste si jen pošmakovávali..dokonce i mažel, ktery na sladké není neodolal..věřím,že tento rychlý zázrak brzy zase provoní naš domeček a pohladí náš břušek...krásný den (F) (plaz) (plaz) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
kukuš 9. 11. 2008, 12:43
Dnes jsem jí dělala, protože přijde na návštěvu tchýně, tak doufám, že jí bude chutnat. (pl) (Y) (clamp)
PÁRátko 28. 10. 2008, 18:39
Fakt výborná (jidlo) (Y).U nás se po ní hned zapráší :-D a návštěvy se jen olizují,každému moooc chutná :-D.
JanaLud 24. 10. 2008, 16:26
Tuhle buchtičku dělám taky, doma jí prostě říkáme děrovaná a chutná i návštěvám. Opravdu bezva rychlovka. (hello)
Vasrman 24. 10. 2008, 16:19
Dobrý den Lucko,dělala jsem Vaši buchtičku je (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y),no prostě super,mám ráda rychlou a nenáročnou buchtu a tahle je výborná (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp),na poprvé se mi povedla,děkujeme za recept s pozdravem rodinka Vavřínova (flower) (hello) (L) |:o)
atkij (upraveno) 18. 10. 2008, 16:27
(Y) Tak, právě jsem vytáhla z trouby, polila a už urychluju na balkóně. Voní nádherně, až se sliny sbíhají, jenom jí asi nemám tak vysokou jako vy. *-) Možná mám větší plech a příště budu dělat do pekáčku. Tak jsem nevydržela a ukrojila okrajek a musím říct, že je to opravdová mňamka. A super rychlá. Díky, už mám vytištěno a určitě budu používat častěji. Lepší jak bábovka. Teď jsem si teprve přečetla, že nejsem sama , kdo jí má nižší než vy. Ale na kvalitě to určitě neubralo.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie