Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 213 návštěvníků)

Bagety skoro jako ve francouzských boulangeries :)

0.0
Bagety skoro jako ve francouzských boulangeries :)

Potřebné ingredience

250ml vlažné vody 450gramu hladké mouky necelé dvě lžičky sušeného droždí a 1,5 lžičky soli (můžete přidat i 1 pol. lžičku oleje a čajovou lžičku cukru, ale my to většinou vynecháváme - nezměněný recept manželovi vyhovuje víc)

Postup přípravy

Všechny ingredience klasicky do pekárny a nastavit program na těsto.

Až program skončí, nechte těsto ještě cca hodinku odpočinout v pekárně.

Vyndejte na pomoučený vál, rozdělte na dvě části (někdy dělím i na tři, když chci mít menší bagetky, ale i dvě se do trouby na délku vejdou)

Pak je celkem důležitá část - správně je uplácat. Každý bochánek zploštěte dlaní a dále viz obrázkový postup :) a především tohle video - http://ma-tvideo.france3.fr/video/iLyROoafYWoR.html

Nachystané bagetky necháme opět hodinku v teplém místě odpočinout

Po vykynutý ještě nožem nakrájíme povrch zlehka našikmo a pečeme.. já na cca 230, asi 20 minut. Pro nejlepší výsledek se doporučuje se do trouby občas stříknout vodu rozprašovačem nebo dát jednoduše do trouby hrneček s vodou - toho se držím já, i proto, že v rozprašovači mám vodu s hnojivem :)

Necháme vychladnout na grilu.. a je to.

...rukou bochánek zploštit, přehnout oba kraje do středu a kousek po kousku zmáčknout k sobě...

...rukou bochánek zploštit, přehnout oba kraje do středu a kousek po kousku zmáčknout k sobě... potom otočit.

- opakovat tak dvakrát, třikrát, aby byla bagetka akorát dlouhá.. kyne a peče se tou "opracovanou plochou" dole.

Doporučuji tohle video - http://ma-tvideo.france3.fr/video/iLyROoafYWoR.html

vykynuto, narezano :) doporucuju jeste trosku delsi rez, tenhle byl docela kratky

a spravne uhnacani nam zajisti tuhle uzasnou prasklinku na strane

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie