Bagety skoro jako ve francouzských boulangeries :)
Potřebné ingredience
250ml vlažné vody 450gramu hladké mouky necelé dvě lžičky sušeného droždí a 1,5 lžičky soli (můžete přidat i 1 pol. lžičku oleje a čajovou lžičku cukru, ale my to většinou vynecháváme - nezměněný recept manželovi vyhovuje víc)
Postup přípravy
Až program skončí, nechte těsto ještě cca hodinku odpočinout v pekárně.
Vyndejte na pomoučený vál, rozdělte na dvě části (někdy dělím i na tři, když chci mít menší bagetky, ale i dvě se do trouby na délku vejdou)
Pak je celkem důležitá část - správně je uplácat. Každý bochánek zploštěte dlaní a dále viz obrázkový postup :) a především tohle video - http://ma-tvideo.france3.fr/video/iLyROoafYWoR.html
Nachystané bagetky necháme opět hodinku v teplém místě odpočinout
Po vykynutý ještě nožem nakrájíme povrch zlehka našikmo a pečeme.. já na cca 230, asi 20 minut. Pro nejlepší výsledek se doporučuje se do trouby občas stříknout vodu rozprašovačem nebo dát jednoduše do trouby hrneček s vodou - toho se držím já, i proto, že v rozprašovači mám vodu s hnojivem :)
Necháme vychladnout na grilu.. a je to.
...rukou bochánek zploštit, přehnout oba kraje do středu a kousek po kousku zmáčknout k sobě...
...rukou bochánek zploštit, přehnout oba kraje do středu a kousek po kousku zmáčknout k sobě... potom otočit.
- opakovat tak dvakrát, třikrát, aby byla bagetka akorát dlouhá.. kyne a peče se tou "opracovanou plochou" dole.
Doporučuji tohle video - http://ma-tvideo.france3.fr/video/iLyROoafYWoR.html
vykynuto, narezano :) doporucuju jeste trosku delsi rez, tenhle byl docela kratky
a spravne uhnacani nam zajisti tuhle uzasnou prasklinku na strane
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé