*** Santa v komíně ***
Potřebné ingredience
světlý korpus, tmavý korpus, banány, máslovo pudingový krém, krém nastovaný kaší, "domácí" fondant
Postup přípravy
...
...
...
...
...
Tak a teď postup na fondant (je to dle receptu Martiny P. - ID9033 - slovenský MMB).
V hrnečku smícháme 1/4 studené vody a 1 PL želatiny, necháme chvilečku postát, pak s tím na 20 sekund do mikrovlnky. Pak přidáme půl hrnečku kukuřičného sirupu, opět do mikrovlnky na 20 sekund. K tomu přidáme 1 čajovou lžičku libovolné esence a vznikne Vám to, co je na obrázku :-))
Celé to pak vylijeme do asi 600 g prosátého moučkového cukru.
A patláme a patláme, nejdříve to hóóódně lepí a stále přidáváme cukr dokud nám to nezačně houstnout. Připravte se na to, že tam přijde hodně cukru, na obrázku je hmota asi s 1 kg.
A zde už je 1,4 kg cukru, ale drží ... :-)).
Nakonec si potřeme ruce troškou tuku a zapracujeme. Hotové zabalíme do fólie a necháme den odstát na lince, příp. v lednici.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé