Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 75 návštěvníků)

KUŘECÍ ŘÍZKY NA ŠLEHAČCE TROŠKU JINAK - ZKUSTE....

0.0
KUŘECÍ ŘÍZKY NA ŠLEHAČCE TROŠKU JINAK - ZKUSTE....

Potřebné ingredience

kuřecí řízky (dělala jsem i vepřové i krůtí), brambory, olej, sůl, pepř, podravka, sklenička KUNOVJANKY od Hamé, šlehačka*****************
obměna - cibule, paprikáš

Postup přípravy

Je tu dost receptů na zapečené řízky či kotlety s bramborem a šlehačkou - zkuste obměnu, kterou mě naučila kamarádka.

Nepíšu gramáže - každá asi víte, kolik kdo toho sní.... (já dělám 8 řízků a 2,5 kg brambor a potřebuju 2 Kunovjanky.....)takže:

Brambory oloupat, nakrájet na plátky, řízky naklepat, osolit, opepřit (když je to pro prcky tak ne, to je jasný). Do vymaštěného pekáčku naklást vrstvu brambor (brambory taky osolit, opepřit), pak řízky - na každý řízek lžičkou naskládat KUNOVJANKU (bez nálevu - přecedit přes sítko) a pokrýt zase bramborem až je maso se zeleninkou zakryté. Brambory navrchu zase osolit a trošku okořenit podravkou. Dát zapéct do trouby - dávám zavřené a asi po půl hodince odkryju, zaliju šlehačkou a dopeču do měkka a do křupava. Fakt je to moc dobrý, Kunovjanka dá výbornou chuť. Zkoušela jsem třeba i Moravanku a různý ty směsi, ale KUNOVJANKA jasně vítězí !!

Jako OBMĚNA (to mám zase od mamči) - místo řízků naskládat na vrstvu brambor kolečka cibule, na cibuli naskládat kolečka paprikáše, pak zase brambory, cibuli, paprikáš(třeba i 3 patra) - končíme bramborem, dáme zapéct, zalít šlehačkou a bobrovat - paprikáš pustí šťávičku do šlehajdy a to je fakt dobrý. Dávám to i dětem - nepálí to.
Tak vyzkoušejte a pak napište jak chutnalo - DOBROU CHUTINKU !!!!!
Až budu vařit - zřejmě o víkendu - dodám foto !!!

Dneska jsem vařila variantu s paprikášem tak vkládám tuto:

První vrstva brambor ve vymaštěném pekáči - brambůrky osolit....

Na to cibulku....

Poskládat paprikáš...

Opět vrstva brambor..... a pořád dokola....

až končíme vrstvou brambor, kterou kromě soli ještě okořeníme podravkou.....

Asi tak po půlhodince pečení zalít šlehačkou a dopéct odklopené do měkka a do zlatova....

A takhle to vypadá na talíři - dobré chutnání a bez povídání..... :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kunclina 24. 2. 2007, 13:50
Lenko to je ale mňamnička,myslela jsem,že to zbyde ještě na zítra,ale je to fuč.Fakt moc dobrý recept,díky za radu.Zítra to rozkecám v práci.Měj se moc hezky.Jitka
tislovka 24. 2. 2007, 15:05
@Kunclina Jo jo, to je fakt, taky si chci vždycky nechat na druhý den, jenže doma mi na to chodí, i když je to studený..... :-D :-D :-D Každopádně - dík za pochvalu - potěší (L) (L)
Jitule64 18. 2. 2007, 13:51
No téééééééda Leni - fakt špička! (Y) (Y) (Y) Manžel vzkazuje, že je fakt vejška!!! |:o) |:o) |:o) Nezdá se to, ale je to pěkně syté. No, ale mě to nevadí - jdu ještě trošku přidat. ;-) ;-) ;-) A ta Kunovjanka - no prostě děkuji za SUPER TIP!!! (clamp) (clamp) (clamp) Zařazuji si váš receptík do našich oblíbených. Ahoj Jitka. (F) (F) (F) (L)
tislovka 18. 2. 2007, 15:02
@Jitule64 Jíťo - dík (F) Mimochodem, já taky "sežrala" dva talíře... (N) (N)
Jitule64 18. 2. 2007, 16:37
@tislovka :-D :-D :-D ;-)
Jitule64 18. 2. 2007, 10:28
Ahoj Leni. Už se to peče, už se to smaží!!! :-P :-P :-P Pak napíšu, jak to dopadlo. Kunovjanku my rádi, tak jsem jí prdla celou přes řízky. A taky jsme bramborový, tak naspod jsem dala radši 2 vrstvy brambor, aby nám to stačilo. Sice jsme na to jen dva (Honzíčkovi je teprve 10měsíců), ale manžel má rád, když mu zbyde ještě k večeři. :-) :-) :-) Ahoj Jitka. (F)
tislovka 18. 2. 2007, 10:47
@Jitule64 Tak to jsem zvědavá !!! Já mám v troubě obměnu s paprikášem, nafotila jsem to, až to bude, tak to sem vložím. Už se na to těšim jako blázen... :-D :-D Mimochodem tvarohová buchta bez těsta - unikátní zážitek.......... tak doufám, že na tom budete stejně !!!!
JitaK 14. 2. 2007, 13:13
Leni, prosímtě, "vylít nálev" je myšleno vylít pryč, nebo vylít pod maso? Díky.
tislovka 14. 2. 2007, 14:27
@JitaK Aha, snad stokrát jsem si recept četla, jestli je srozumitelný a stejně chybička se vloudila - vylít pryč - na řízečky dávám jen zeleninku - nemusí být úplně suchá vyloženě to neždímu. Jen to přeliju přes sítko. Ale teď když nad tím přemýšlím - možná by ten nálev tam šel taky... ale ještě jsem nezkoušela. Jíťo, je to, jak by řekl můj Kubík, ňamina, tak dobrou chuť !! P.S: V receptu jsem to upravila....
JitaK 16. 2. 2007, 17:19
@tislovka Leni, dík, určitě vyzkouším.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie