(recept
si oblíbilo 260 návštěvníků)
Vařený krém náš nejoblíbenější jiný už nedělám :-))
Potřebné ingredience
17 dkg másla, 3 dkg hl. mouky, 2 dcl mléka, 10 dkg cukru moučky, Na tmavý krém trochu kakaa a různé tresti pro ochucení krému.
Postup přípravy
Vařený krém: 3 dkg másla, 3 dkg hl. mouky - udělá se světlá a jemná jíška, která se zalije skleničkou mléka (2 dcl) a uvaří se hustá hmota, která se nechá schládnout. V míse ušleháme 14 dkg másla, 10 dkg cukru a postupně přidáme vychladlou kaši a dobře ušleháme. Podle chuti přidáme trest´a jiné ingredience (ořechy, kakao, strouhanou čokoládu, marmeládu ....)
1.část - máslo, mouka a mléko udělaná kaše
2. část- vyšlehané máslo s cukrem
Hotový krém a tet´už záleží jen na vás jak si krém dochutíte :-))
Tady jsem přidala mleté oříšky.
A tady drochu kakaa. Ve skutečnosti byl hnědý, blesk to osvítil
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ovecka17
(upraveno)
10. 12. 2008, 20:16
Můžu se zeptat jak dlouho krém vydrží a při jaké teplotě skladovat?
dojinek
(upraveno)
10. 12. 2008, 21:08
@ovecka17
uchovávat v chladu já nechávám cukroví za oknem a vydrží opravdu dlouho nemusíte se bát používám ho i přes rok do rolád a dortů je opravdu vynikající