(recept
si oblíbilo 133 návštěvníků)
Domácí toffife
Potřebné ingredience
1 slazené kondenzované mléko,balíček lískových oříšků,čokoláda na vaření,50g ztuženého tuku,papírové košíčky.
Postup přípravy
Uzavřenou plechovku mléka vaříme v tlakovém hrnci tak 45 minut na karamel a necháme vychladnout.(já si to připravuji den předem).
Nad párou necháme rozpustit čokoládu s tukem.
Do papírových košíčků nalijeme trochu čokolády a lžíčkou dáme karamel.Pak zamáčkneme oříšek a opět zalijeme čokoládou.
Necháme vychladnout a můžeme baštit.
U nás moc dlouho nevydrží.Velká mňamka!!!!!!
Nad párou necháme rozpustit čokoládu s tukem.
Do papírových košíčků nalijeme trochu čokolády a lžíčkou dáme karamel.Pak zamáčkneme oříšek a opět zalijeme čokoládou.
Necháme vychladnout a můžeme baštit.
U nás moc dlouho nevydrží.Velká mňamka!!!!!!
oříšky,čokoládu na vaření,karamel ze salka,tuk OMEGA
na dno papírových košíčků dáme drobet čokolády,
lžíčkou dáme trošku karamelu,
zamáčkneme oříšek,
opět zalijeme čokoládou,
a necháme vychladnout!!!
S jedné plechovky tak asi 75 košíčků (záleží jak máte velké,já měla průměr 4cm).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
majaska
(upraveno)
10. 12. 2008, 7:53
Salko,v papíňáku není celé pod vodou,to by vám stříkala voda ven .Stačí tak do půlky plechovky. Moc děkůji všem za hodnocení Marie
honza
(upraveno)
9. 12. 2008, 22:15
To Salko v papiňáku musí být taky celé pod vodou . Dík Jana
ahojki
(upraveno)
9. 12. 2008, 22:03
nakoukla jsem před půl hoďkou a mám hotovo sice jen 45košíčků ale mám vypadají skvěle zítra zdělám zbytek salka na něco jiného uvařila jsem si jich víc do foroty a hodí se děkuju za receptík
majaska
(upraveno)
10. 12. 2008, 7:54
@ahojki
Vám taky hezké a sladké mlsání ke . Marie
majaska
(upraveno)
9. 12. 2008, 17:20
Vám taky krásné .
janulka44
(upraveno)
9. 12. 2008, 13:50
Vypadá to moc dobře..určitě vyzkouším...krásné Vánoce
majaska
(upraveno)
9. 12. 2008, 13:37
Já když salko uvařím v papíňáku těch 45minut,tak pak je s mléka nádherně hnědý karamel .Kako se nedává,ale můžete zkusit .
džek
(upraveno)
9. 12. 2008, 13:36
Díky, tak stará jsem a nevím, že je Salko po uvaření hnědé. Vždy mě odrazovalo to vaření 2 hodin. A nenapadlo mě uvařit v tlakáči. Jste děvčata a moc velké šikulky
džek
(upraveno)
9. 12. 2008, 12:53
Dobrý den. Lálá mě Váš recept vyzkoušet ,ale jak se vaří karamel ze Salka. Salko je bílé i když se uvaří. Dáváte do něho kakao? Díky
pudelka
(upraveno)
9. 12. 2008, 13:25
@džek
Dobry den Jirinko, Salko je hnede po uvareni, jako karamel ... ja z nej delam beileys, viz. moje recepty, na vanoce super likerek ... Monca.
JanaHovor
(upraveno)
9. 12. 2008, 12:51
Ty jo - mňááám tak my asi letos budeme mít samé salko cukroví
majaska
(upraveno)
9. 12. 2008, 12:37
Moc děkuji všem za komentáře .Já dnes dělala první várku a před štědrým dnem budu určitě dělat další .Já to nechávám v lednici v krabičce a tam to vydrží dlouho,když to někdo tajně . Pokud není tlakový hrnec,je možno vařit 2 hodiny ve vodě a celé ponořené. Všem přeji krásné .
helulka
(upraveno)
9. 12. 2008, 12:01
Také jsem letos dělala a jsou super
Monika11
(upraveno)
9. 12. 2008, 12:00
Dobrý den.Moc mě láká vyzkoušet tenhle váš receptík .Akorát jsem se chtěla zeptat kdy je začít dělat aby vydrželi na vánoce-teda pokud je uchráním před Děkuji
Kacaba7
(upraveno)
9. 12. 2008, 11:33
můžu se zeptat na to mléko v tlakovym hrnci-co když hrnec nemám-jak na to.děkuji moc za radu
anulim
(upraveno)
9. 12. 2008, 11:38
@Kacaba7
vařte v normálním hrnci na sporáku, ale 2 hodiny. Plechovka musí být stále pod vodou.
Kacaba7
(upraveno)
9. 12. 2008, 11:53
@anulim
děkuji moc -zkouška něčeho nového- .Pa