(recept
si oblíbilo 62 návštěvníků)
Barfí - indické kokosové cukroví
Potřebné ingredience
25 dkg másla, balíček kokosu (cca 20 dkg), balíček rozinek (též cca 20 dkg, nebo podle chuti), 10 dkg strouhaných mandlí, 5 dkg sušeného mléka, 1 Salko.
Postup přípravy
Do rozpuštěného másla přidejte kokos, promíchejte, přidejte sušené mléko, Salko, strouhané mandle, rozinky, trochu vody a za stálého míchání povařte. Sladkou hmotu nechte zchladnout a ztuhnout. Nechte odpočinout v lednici, nejlépe přes noc. Poté tvořte z hmoty kuličky, které obalte ve strouhaném kokosu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Egreska
(upraveno)
11. 12. 2008, 12:36
Musela som to vyskusat a je to naozaj vybornéééééééé!!!
Jorix
(upraveno)
11. 12. 2008, 13:26
@Egreska
Díky za komentář - to jsem ráda, že Vám chutnalo
Nezulka
(upraveno)
10. 12. 2008, 14:45
Tenhle recept mě moc láká, právě proto, že se salko převaří. Jinak mám vždycky strach, že když se rafaelo ze salka rychle nesní, že nám pak bude špatně.
Jorix
(upraveno)
10. 12. 2008, 19:47
@Nezulka
To je fakt - když je to převařené, tak by to mohlo vydržet déle
zdenča111
(upraveno)
10. 12. 2008, 14:25
Myslíte, že by se to dalo dělat i ze sušené smetany do kávy
Jorix
(upraveno)
10. 12. 2008, 19:45
@zdenča111
Zdenko, já myslím, že by to šlo... ještě jsem to tedy nezkoušela, ale řekla bych, že ta smetana má chuť dost podobnou mléku... (a i kdyby to náhodou třeba nebylo úplně ono, tak těch 5 deka se v těch kuličkách ztratí kokos a salko to chuťově přebije)
Radunna
(upraveno)
10. 12. 2008, 14:28
@zdenča111
já je dělám několik let,většinou jsem používala sojové mléko,ale myslím,že smetana také může být. Hold to musíte skusit
Anyes
(upraveno)
9. 12. 2008, 21:09
Taky jsem se pustila do tohoto cukroví. Jen jsem zbrkle nedočetla recept do konce. Navíc se mi máslo úplně rozpustilo. Takže jsem měla rozpuštěné máslo, místo sušeného mléka dětskou výživu (používáme Babydream), obyčejné mleté ořechy a nevařila jsem to, jen jsem udělala hmotu a vytvořila kuličky a ty hodila do košíčků. JE TO ALE DOBROTA!!!
Jorix
(upraveno)
9. 12. 2008, 21:51
@Anyes
Já to taky dělala z úplně rozpuštěného másla Myslím, že to nevadí. Hlavně že se to povedlo a že Vám chutnalo
Anyes
(upraveno)
10. 12. 2008, 11:43
@Jorix
Chutná to náramně. Právě uvažuju, že udělám ještě jednu dávku, protože to množství, co jsem udělala je tak akorát pro mě Jsem kokosová
jitkaad
(upraveno)
9. 12. 2008, 18:45
to zní mocinky dobře taky chci dělat,ale ten ztužený tuk,chuť nic moc,tak mě oslovilo tohleto,vyzkouším,jen se chci zeptat,jestli se to vaří na ohni,nebo v lázni
Jorix
(upraveno)
9. 12. 2008, 19:11
@jitkaad
Jitko, vaří se to normálně na plotně Dávám do toho tak půl skleničky vody, a pak to nechám tak čtvrt hodiny probublat (musí se míchat, aby se to nepřipálilo - já jsem to dělala v teflonové velké pánvi).
Radunna
(upraveno)
9. 12. 2008, 11:59
tak tuhle dobrotu dělám několik let,a rafaela,co jsou tady v receptech se můžou jít zahrabat Tohle je prostě bezkonkurenční
Jorix
(upraveno)
9. 12. 2008, 13:30
@Radunna
Přesně tak Přidala jsem ještě fotku na ukázku, jak se mi dnes ráno podařilo kuličky "uhňácat" (je jich jenom pár, z celé dávky se jich udělá samozřejmě podstatně víc)
Jorix
(upraveno)
9. 12. 2008, 1:49
Momentálně mi hmota chladne - musela jsem honem pryč z kuchyně, protože bych se neudržela a pořád ujídala Mně osobně to chutná víc než klasické Rafaelo ze ztuženého tuku