(recept
si oblíbilo 198 návštěvníků)
Segedín
Potřebné ingredience
500g vepřová plec nebo bůčku
sáček kysaného zelí
sádlo
3 cibule
bobkový list, kmín, sladká paprika, sůl,
šlehačka
hl. mouka nebo hotová jíška Knorr
Postup přípravy
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, osmažíme ji do zlatava, na to dáme maso, zprudka zatáhneme, zasypeme paprikou, kmínem, bobkovým listem, promícháme, přidáme půl sáčku zelí a hned přilijeme horkou vodu, aby paprika nezhořkla. Dusíme. Když je maso skoro měkké, přidáme zbytek zelí, podlijeme. Dochutíme podle chuti, můžeme dát i cukr. Zakápneme šlehačkou s trochou mouky nebo jen jíškou Knorr a trochu šlehačky pro zjemnění.
Osmahnutá cibulka, na to maso s kořením a půl sáčku kysaného zelí a trochu podlito.
Dusíme.......
Přidáme zbytek zelí, podlijeme a zahustíme
Uvaříme knedlík
Uvařený nakrájíme
A dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé