(recept
si oblíbilo 198 návštěvníků)
Segedín
Potřebné ingredience
500g vepřová plec nebo bůčku
sáček kysaného zelí
sádlo
3 cibule
bobkový list, kmín, sladká paprika, sůl,
šlehačka
hl. mouka nebo hotová jíška Knorr
Postup přípravy
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, osmažíme ji do zlatava, na to dáme maso, zprudka zatáhneme, zasypeme paprikou, kmínem, bobkovým listem, promícháme, přidáme půl sáčku zelí a hned přilijeme horkou vodu, aby paprika nezhořkla. Dusíme. Když je maso skoro měkké, přidáme zbytek zelí, podlijeme. Dochutíme podle chuti, můžeme dát i cukr. Zakápneme šlehačkou s trochou mouky nebo jen jíškou Knorr a trochu šlehačky pro zjemnění.
Osmahnutá cibulka, na to maso s kořením a půl sáčku kysaného zelí a trochu podlito.
Dusíme.......
Přidáme zbytek zelí, podlijeme a zahustíme
Uvaříme knedlík
Uvařený nakrájíme
A dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Leonteenka
(upraveno)
5. 12. 2008, 13:26
Děkuji za prima recept dělala jsem o víkednu,aby mi zbylo na druhý den a nezbylo byl výýýýbornej
bubík4
(upraveno)
5. 12. 2008, 14:17
@Leonteenka
Pavlínko, moc děkuju za pochvalu a jsem opravdu ráda, že vám doma tak chutnalo
Vera152
(upraveno)
29. 10. 2008, 13:08
Jani, díky za receptík. Maso už se dusí na sporáku. Odpoledne bude bašta.
bubík4
(upraveno)
29. 10. 2008, 18:50
@Vera152
NENÍ ZA CO, DOUFÁM, ŽE CHUTNALO
Hyzule
(upraveno)
27. 9. 2008, 11:00
Jani nedá mi abych vás také nepochválila.Opět velká dobrota. celá rodina spokojená a já nejvíc super segedín. Takže ...klobouk dolů nad vašimi recepty.Jste jednička
bubík4
(upraveno)
24. 1. 2009, 12:23
@Hyzule
MARCELKO MOC DĚKUJU ZA TAK MILÁ SLOVA
Martina 11
(upraveno)
29. 8. 2008, 13:23
jako vždy od vás skvělý recept Když nevím co vařit,kouknu většinou k vám
bubík4
(upraveno)
30. 8. 2008, 9:12
@Martina 11
MOC MOC DÍKY ZA TAKOVOU POCHVALU
Peti78
(upraveno)
9. 8. 2008, 13:47
Dělala js segedín poprvé a podle vašeho receptu byl lepší než od mojí mamky
bubík4
(upraveno)
9. 8. 2008, 14:07
@Peti78
NO TAK TO SE AŽ ČERVENÁM, MOC DÍKY ZA TAKOVOU POCHVALU
Žandula
(upraveno)
16. 6. 2008, 13:19
Jani výýýborný, dneska jsme měli k obídku
bubík4
(upraveno)
16. 6. 2008, 18:57
@Žandula
Žanetko, tak to mám velikou radost. Díky za pochvalu.
ochyda
(upraveno)
16. 12. 2007, 11:12
Janičko,opět moooc děkuji za skvělý receptík .Segedínek je výborný a lahodný .Vždy když nevím,mrknu k Vám .Děkuji Laďka
bubík4
(upraveno)
18. 12. 2007, 21:29
@ochyda
LAĎKO, MOC DĚKUJU ZA POCHVALU. JSEM RÁDA, ŽE JSTE SI POCHUTNALI
hvezdamodra
(upraveno)
9. 11. 2007, 10:00
DEKUJI ZA SUPR SEGEDÁK.JE LAHODNÝ,VYNIKAJÍCI.ZROVNA JSEM HO DOVAŘILA.MARCELA
bubík4
(upraveno)
22. 11. 2007, 21:17
@hvezdamodra
MARCELO, TAK TO MĚ MOC TĚŠÍ, ŽE CHUTNALO
Michasa
(upraveno)
13. 10. 2007, 12:40
Janičko, právě jsem dodělala segedín podle Vašeho receptu , sice jsem měla hovězí, ale bylo to naprosto famózní , všichni jsme si moc pochutnali a už ho jinak než podle Vás rozhodně nebudu dělat
bubík4
(upraveno)
13. 10. 2007, 12:41
@Michasa
JE Z HOVĚZÍHO JSEM HO JEŠTĚ NEJEDLA ALE VĚŘÍM, ŽE TO MUSELO BÝT DOBRÝ. DÍKY ZA POCHVALU A JSEM RÁDA, ŽE JSTE SI POŠMÁKLI
madda
(upraveno)
22. 6. 2007, 10:09
Tak znovu jsem dělala segeďín podle Vás (už Vám zůstanu věrná) . No, co mám povídat... je výborný . Díky. Madda + +
bubík4
(upraveno)
22. 6. 2007, 10:50
@madda
Magdi, díky moc za tak milá slova!!!!!!!!!! My ho máme dneska k obědu!!! Mějte se krásně a jsem ráda, že chutná, my ho taky milujeme!!!!!!! Můj 3,5letý syn k němu sní i tři knedlíky
madda
(upraveno)
1. 4. 2007, 21:57
Jani, o víkendu jsem vařila segedín podle Vás. Hotová mana nebeská. Mňam. Je vynikající, ale už je všechen snězený . I kastrol jsme vytřeli chlebem. Všichni jsme si moc pochutnali. Už se těším až menší synek trošku povyroste a bude moct jíst s námi. Moc Vám děkuji.
bubík4
(upraveno)
1. 4. 2007, 22:01
@madda
No to mám obrovskou radost Díky za takovou pochvalu!! Jo já ho taky miluju, je to dobrůtka. Mějte se krásně. Nemáte za co děkovat!!!
Kuboška
(upraveno)
29. 3. 2007, 18:14
Jani, až do minulé neděle jsem se nemohla odhodlat, ale nakonec přece...sice jsem neměla vepř. plec, ale vepř. krkovici, vše zavřela na 15 minut do papińáku a nakonec přidala zakysanou smetanu (máme ji radši) a manžel si mlaskal. (knedlík byl kupovaný-to nestíhám) Mě to také moc chutnalo . Díky moc za inspiraci , zase mám o 1 receptík ve sbírce víc Zuzka
bubík4
(upraveno)
29. 3. 2007, 18:43
@Kuboška
Zuzko, šikulka Já zase nepoužívám papiňák jsem ráda, že jste si pošmákli Zakysanka určitě být může.
bubík4
(upraveno)
8. 2. 2007, 12:57
Tak jsem dodala jak jsem slíbila Janě C. (chomacek) detailní fotky. Právě jsme dojedli. Tak ať se vám taky podaří!!