(recept
si oblíbilo 97 návštěvníků)
Velice chutné české rohlíčky jako od pekaře! Od švagrové, ne zkopírovaný jak jsem byla nařčená!!!!!
Potřebné ingredience
260ml vlažné vody, 20g oleje, 10g soli, 150g polohrubé mouky, 350hladké mouky, 17,5 g čerstvého droždí nebo 1,5 čajové lžičky instantního droždí, 5g cukru, 1 vejce na potření před pečením
Postup přípravy
Uvedené surovyny dáme do pekárny v předepsaném pořadí, dáme na program těsto. Hotové vykynuté těsto si rozdělíme asi na 15 bochánků ze kterých si vytvoříme rohlíky, dáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a necháme opět vykynout. Pečeme při 200st.C asi 10 až 15 minut. Kdo chce můžs si rohlíčky před pečením posypat tím co má rád! Recept jsem zde původně napsala jen z 500g polohrubé mouky, ale smícháním hladké a polohrubé jsou rohlíčky více nedýchané!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé