(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Perníčky
Potřebné ingredience
65 dkg hladké mouky, 24 dkg moučkového cukru, 4 celá vejce, 10 dkg medu, 5 dkg tuku Hera, 1 polévková lžíce skořice, 1 polévková lžíce směsi perníkového koření, čajová lžička sody bicarbony. Kdo chce tmavší těsto, může přidat 2 až 3 lžíce kakaa.
Postup přípravy
Suroviny přesijeme, přidáme vejce, rozehřáty tuk s medem a postupně přidáváme mouku. Dobře vypracované těsto musí být hladké a tužší. Vykrajujeme a pečeme při 170 až 180 stupních. Perníky po vytažení z trouby hned potřeme rozšlehaným vajíčkem nebo bílkem, aby se krásné leskly. Zdobíme bílkovou polevou.
chaloupka :-)
mlýn
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé