(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Rákosníček
Potřebné ingredience
korpus: 250g hladké mouky, 1prášek do pečiva, 4 vejce, 240g cukru moučka, 150ml oleje, 100ml vroucí vody, ================================================================================== krém: uvařit salko 2,5 hodiny, 1máslo
================================================================================== marcipán: 30dkg moučkového cukru , 13 dkg sušeného polotučného mléka , lžíce medu , lžička oleje , lžička rumu , trocha vody , pár kapek mandlové esence
==============================
na střechu:¨
zkaramelizovala cukr,poté vytahovala do nitěk a motala na střechu :o))
Postup přípravy
Korpus
Ušleháme bílky s polovinou cukru ( s 120g). v druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu.
Nakonec vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem ( nevím, kolik napsat, určitě to jsou 2 lžíce, poznáte podle barvy...)
Do vymazané formy střídavě klademe těsto po lžících,dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta.
Krém:
vychladlé salko + máslo - vyšleháme v hladký krém
- korpus ještě pod krém mažu rybízovým či jiným pikantním džemem s troškou rumu ,o))
Marcipán:
z přísad vypracovat vláčnou hmotu a pak už jen patlat a patlat :o)
Ušleháme bílky s polovinou cukru ( s 120g). v druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu.
Nakonec vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem ( nevím, kolik napsat, určitě to jsou 2 lžíce, poznáte podle barvy...)
Do vymazané formy střídavě klademe těsto po lžících,dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta.
Krém:
vychladlé salko + máslo - vyšleháme v hladký krém
- korpus ještě pod krém mažu rybízovým či jiným pikantním džemem s troškou rumu ,o))
Marcipán:
z přísad vypracovat vláčnou hmotu a pak už jen patlat a patlat :o)
detailik
letecký pohled
.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zuzaa
(upraveno)
24. 11. 2008, 9:42
Peti, další nádhera vodička jak opravdová
artepka
(upraveno)
24. 11. 2008, 23:19
@zuzaa
Zuzanko, moc děkuji za krásný vzkazík z vodičky jsem měla trošku obavy, ale kdo vymyslel gelové barvy by měl dostat nobelovku
MAMEMIMOMU
(upraveno)
24. 11. 2008, 9:27
Tak to je naprostý originál. Jste šikulks.
artepka
(upraveno)
24. 11. 2008, 23:17
@MAMEMIMOMU
Míšo, moc Ti děkuji
pelda77
(upraveno)
24. 11. 2008, 8:50
Tak ten je od originálního rákosníčka k nerozeznání, smekám je to fakt náramně propracované...
artepka
(upraveno)
24. 11. 2008, 23:17
@pelda77
Romanko, děkuji, jste zlatíčko jen mám pocit, že se Rákosníček trošku přepapkal a přibral
Zrušený účet
(upraveno)
24. 11. 2008, 8:30
Peti, to je ale krááááááááááááááááááááááása. Moc povedené veledílo
artepka
(upraveno)
24. 11. 2008, 23:16
@
Helenko, moc děkuji
Fres
(upraveno)
24. 11. 2008, 8:26
Moc hezký a veselý dortíček
Makka
(upraveno)
24. 11. 2008, 8:00
nádhera, jako opravdový. Jste mooooooooc šikovná
ajoun
(upraveno)
24. 11. 2008, 7:56
Ten je dokonalý Úplně supééééér
Eveliz
(upraveno)
24. 11. 2008, 7:05
Krásný...
Bára D.
(upraveno)
24. 11. 2008, 6:57
To je krása
Macik 2006
(upraveno)
24. 11. 2008, 1:13
nádherný úžasná práce
Anelis
(upraveno)
24. 11. 2008, 0:10
SUPER
Zrušený účet
(upraveno)
24. 11. 2008, 0:09
to je nádhera