Rákosníček
Potřebné ingredience
korpus: 250g hladké mouky, 1prášek do pečiva, 4 vejce, 240g cukru moučka, 150ml oleje, 100ml vroucí vody, ================================================================================== krém: uvařit salko 2,5 hodiny, 1máslo
================================================================================== marcipán: 30dkg moučkového cukru , 13 dkg sušeného polotučného mléka , lžíce medu , lžička oleje , lžička rumu , trocha vody , pár kapek mandlové esence
==============================
na střechu:¨
zkaramelizovala cukr,poté vytahovala do nitěk a motala na střechu :o))
Postup přípravy
Ušleháme bílky s polovinou cukru ( s 120g). v druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu.
Nakonec vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem ( nevím, kolik napsat, určitě to jsou 2 lžíce, poznáte podle barvy...)
Do vymazané formy střídavě klademe těsto po lžících,dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta.
Krém:
vychladlé salko + máslo - vyšleháme v hladký krém
- korpus ještě pod krém mažu rybízovým či jiným pikantním džemem s troškou rumu ,o))
Marcipán:
z přísad vypracovat vláčnou hmotu a pak už jen patlat a patlat :o)
detailik
letecký pohled
.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé