(recept
si oblíbilo 35 návštěvníků)
Adventní věnec pro mou maminku
Potřebné ingredience
PERNÍČKY MOJÍ BABIČKY
600g Hladké mouky,
300g Cukru moučka,
2PL Medu,
150g Másla,
2ČL Sody,
3 Celá vejce,
4 ½ ČL Perníkového koření,
2-3 PL Kakaa.
PERNÍKOVÁ POLEVA
150g – 200g Cukru moučka,
1 Bílek,
1PL Citronové polevy,
1ČL Solamylu.
Vše sypké přesývám 3x.
Postup přípravy
Do mísy si odvážím: 600g Hladké mouky +300g Cukru moučka přidám 2ČL Sody + 3 Celá vejce + 4 ½ ČL Perníkového koření + 2-3 PL Kakaa.
V kastrolku si rozehřeji 2PL Medu +150g Másla a nechchám zchladnout. Po té přileji do mísy k ostatním surovinám a vypracuji v těsto. Jde to velmi dobře. S tímto těstem nemám žádný problém.
Pak nechávám těsto odpočinout. Nejlíp do druhého dne, ale postačí i 2 hodinky v lednici.
Po té si část těsta odkrojím a na vále vyvaluji v placku. Ve spod i na vrchu těsta mám roztříhnutý mikroténový sáček. Díky tomu nepoužívám už žádnou další mouku. A těsto je stále stejného charakteru. Pokud dělám perníčky mám je do 4-7 dnů krásně měkké. Mívám je v krabičce na balkoně. Peču na 170°C cca 3-4minutky. V podstatě dokud těsto v troubě nezavoní. Po vyndání z trouby sundám perníčky z plechu a nechám je mírně zchladnout. Po té je potírám směsí z 1 celého vejce a 1 ČL moučkového cukru a zdobím až následující den.
Jak na adventní věneček?
Na těsto jsem položila velky mělký talíř a vykrojila jsem jej podle něho.
Střed jsem vykrajovala podle malého mělkého talířku, který jsem si urovnala na střed.
Napekla jsem si na ozdobu baněčky, hvězdičky, svíčky.....(to je na každé z vás co uznáte za vhodné na ozdobu).
Po upečení jsem už jen zdobila bílkovou polevou a slepovala k sobě.
Zdobení je na každé z Vás fantazii se meze nekladou a nebo se klidně inspirujte časopisem či někde na netu.
Hodně krásných perníčků či jiných výtvorů. A krásné vánoce. Šárka
V kastrolku si rozehřeji 2PL Medu +150g Másla a nechchám zchladnout. Po té přileji do mísy k ostatním surovinám a vypracuji v těsto. Jde to velmi dobře. S tímto těstem nemám žádný problém.
Pak nechávám těsto odpočinout. Nejlíp do druhého dne, ale postačí i 2 hodinky v lednici.
Po té si část těsta odkrojím a na vále vyvaluji v placku. Ve spod i na vrchu těsta mám roztříhnutý mikroténový sáček. Díky tomu nepoužívám už žádnou další mouku. A těsto je stále stejného charakteru. Pokud dělám perníčky mám je do 4-7 dnů krásně měkké. Mívám je v krabičce na balkoně. Peču na 170°C cca 3-4minutky. V podstatě dokud těsto v troubě nezavoní. Po vyndání z trouby sundám perníčky z plechu a nechám je mírně zchladnout. Po té je potírám směsí z 1 celého vejce a 1 ČL moučkového cukru a zdobím až následující den.
Jak na adventní věneček?
Na těsto jsem položila velky mělký talíř a vykrojila jsem jej podle něho.
Střed jsem vykrajovala podle malého mělkého talířku, který jsem si urovnala na střed.
Napekla jsem si na ozdobu baněčky, hvězdičky, svíčky.....(to je na každé z vás co uznáte za vhodné na ozdobu).
Po upečení jsem už jen zdobila bílkovou polevou a slepovala k sobě.
Zdobení je na každé z Vás fantazii se meze nekladou a nebo se klidně inspirujte časopisem či někde na netu.
Hodně krásných perníčků či jiných výtvorů. A krásné vánoce. Šárka
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé