Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Patrový dort s krtkem

0.0
Patrový dort s krtkem

Potřebné ingredience

Piškotový korpus - velký světlý, malý tmavý, krémy - máslový s kaší, tvarohový proložený kompotovanými hruškami, pařížská šlehačka, marcipán podle Marcelky (Arielll)

Postup přípravy

Chtěla jsem konečně vyzkoušet patrový dort. Tenhle byl na doma, takže kdyby se nepovedl, zas by se tak moc nestalo. Naštěstí se snad celkem zdařil.
Spodní korpus je světlý s tvarohovým krémem proloženým domácím hruškovým kompotem, vršek je tmavý s pařížskou šlehačkou, potaženo mléčnou hmotou. S figurkou navrch jsem měla docela problém - muselo to být něco, co má Eliška ráda a ještě takové, abych to zvládla vymodelovat. Toho už je dost málo. Nakonec jsem vymyslela krtečka a radost byla veliká :-)
Oslavenkyně měla k ozobání 80 malých kytiček, zvládla je skoro sama. Pár jich věnovala bráchovi. Krtka jsme horko těžko zachránili, aby ho ukázala dneska ještě jedné návštěvě. A už je taky po něm.

pokus o krtečka

... s oslavenkyní

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ajoun 17. 11. 2008, 20:24
Téda Lidu, ten je fantastický (Y) (Y) (Y). Krteček jako vystřižený z večerníčku (clamp) (clamp) (clamp). A tolik kytiček, to musela být pěkná makačka a piplačka 8-|. Opravdu suprové dílo (clamp) (clamp) (clamp)
Dulidu 18. 11. 2008, 9:52
@ajoun Radko, děkuju! (L) Krtka jsem dělala samozřejmě podle MMB, Eliška ho naštěstí poznala. Kytičky, to už byla sranda. Ale pravda je, že trvalo dýl je dělat, než sníst. (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie