(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Patrový dort s krtkem
Potřebné ingredience
Piškotový korpus - velký světlý, malý tmavý, krémy - máslový s kaší, tvarohový proložený kompotovanými hruškami, pařížská šlehačka, marcipán podle Marcelky (Arielll)
Postup přípravy
Chtěla jsem konečně vyzkoušet patrový dort. Tenhle byl na doma, takže kdyby se nepovedl, zas by se tak moc nestalo. Naštěstí se snad celkem zdařil.
Spodní korpus je světlý s tvarohovým krémem proloženým domácím hruškovým kompotem, vršek je tmavý s pařížskou šlehačkou, potaženo mléčnou hmotou. S figurkou navrch jsem měla docela problém - muselo to být něco, co má Eliška ráda a ještě takové, abych to zvládla vymodelovat. Toho už je dost málo. Nakonec jsem vymyslela krtečka a radost byla veliká :-)
Oslavenkyně měla k ozobání 80 malých kytiček, zvládla je skoro sama. Pár jich věnovala bráchovi. Krtka jsme horko těžko zachránili, aby ho ukázala dneska ještě jedné návštěvě. A už je taky po něm.
Spodní korpus je světlý s tvarohovým krémem proloženým domácím hruškovým kompotem, vršek je tmavý s pařížskou šlehačkou, potaženo mléčnou hmotou. S figurkou navrch jsem měla docela problém - muselo to být něco, co má Eliška ráda a ještě takové, abych to zvládla vymodelovat. Toho už je dost málo. Nakonec jsem vymyslela krtečka a radost byla veliká :-)
Oslavenkyně měla k ozobání 80 malých kytiček, zvládla je skoro sama. Pár jich věnovala bráchovi. Krtka jsme horko těžko zachránili, aby ho ukázala dneska ještě jedné návštěvě. A už je taky po něm.
pokus o krtečka
... s oslavenkyní
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ajoun
(upraveno)
17. 11. 2008, 20:24
Téda Lidu, ten je fantastický . Krteček jako vystřižený z večerníčku . A tolik kytiček, to musela být pěkná makačka a piplačka . Opravdu suprové dílo
Dulidu
(upraveno)
18. 11. 2008, 9:52
@ajoun
Radko, děkuju! Krtka jsem dělala samozřejmě podle MMB, Eliška ho naštěstí poznala. Kytičky, to už byla sranda. Ale pravda je, že trvalo dýl je dělat, než sníst.