(recept
si oblíbilo 75 návštěvníků)
Arabelčina jablíčková roláda
Potřebné ingredience
strouhaná jablka, 150g cukr krupice, 6 trošku vrchovatých lžic hladké mouky, skořice, 4 vajíčka, ořechy, vanilkový cukr
Postup přípravy
Tento recept jsem našla někde na netu, po vyzkoušení vám ho tu musím vložit je úžasný !!!!!!
Vajíčka s cukrem ušleháme do tužší pěny, pak do ní zlehka vmícháme hladkou mouku. Na plech si dáme pečící papír, na to rozprostřeme strouhaná jablíčka - pokud jsou kyselé posypeme vanilkovým cukrem - jinak jen skořicí a můžeme i rozinkama a sekanými ořechy. Pak na to vylijeme těsto , uhladíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů 6 - 8 minut.
Po upečení roládu překlopíme a po částečném vychladnutí srolujeme.Poté ji můžeme posypat moučkovým cukrem.
Upravuju - roládu překlopte na utěrku - jde to lépe.
Dobrou chuť.
Vajíčka s cukrem ušleháme do tužší pěny, pak do ní zlehka vmícháme hladkou mouku. Na plech si dáme pečící papír, na to rozprostřeme strouhaná jablíčka - pokud jsou kyselé posypeme vanilkovým cukrem - jinak jen skořicí a můžeme i rozinkama a sekanými ořechy. Pak na to vylijeme těsto , uhladíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů 6 - 8 minut.
Po upečení roládu překlopíme a po částečném vychladnutí srolujeme.Poté ji můžeme posypat moučkovým cukrem.
Upravuju - roládu překlopte na utěrku - jde to lépe.
Dobrou chuť.
jablíčka rozložená na pečícím papíru
na to vylijeme a uhladíme těsto
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
denny.kal
(upraveno)
4. 11. 2008, 20:12
SUPER SUPER SUPER pekla jsem a je vynikající, všem jen doporučuji!!!
arabelka
(upraveno)
4. 11. 2008, 20:17
@denny.kal
děkuju
VaďkaC
(upraveno)
2. 11. 2008, 11:35
Děkuji za skvělý receptík!! Hned jsem ji včera vyzkoušela a je výborná . Před srolováním jsem ji ještě potřela ostružinovou marmeládkou, vypedá úžesně a chutná ještě líp!!!!
arabelka
(upraveno)
2. 11. 2008, 18:11
@VaďkaC
já děkuju, že mi důvěřujete a vyzkoušela jste receptík Jsem ráda, že chutnalo
žabada
(upraveno)
1. 11. 2008, 12:01
Vypadá dobře
spero
(upraveno)
31. 10. 2008, 22:55
Petři, máte tu roládku nádhernou....Tak jsem se těšila, že ji dneska upeču.....Nevím, kde jsem udělala chybu, ale dopadlo to katastrofálně. Dala jsem moc jablek? Nevím. Dobře se mi všecko dělalo, upečené vypadalo nádherně. Otáčela jste ji hned po upečení?
arabelka
(upraveno)
1. 11. 2008, 8:07
@spero
TO JE ŠKODA, ZKUSTE JI PŘÍŠTĚ VYKLOPIT NA UTĚRKU.A JABLEK TENČÍ VRSTVU.OPRAVDU JI OTÁČÍM HNED PO UPEČENÍ
spero
(upraveno)
1. 11. 2008, 21:09
@arabelka
Petruško, děkuji za radu. Tak já to ještě zkusím, jablek mám plný sklep a roládka vypadá fakt moc krásně. Držte mi palce. Dík. Ivana
s-arka
(upraveno)
30. 10. 2008, 20:40
Petro, škoda, že jsem narazila na tuhle dobrotu až teď Celý den jsem dnes dumala, co vykouzlím před odjezdem do Ostarvy k rodičům a to je přesně ono Nevadí, mám uloženo a hned jak dorazíme, vyrobím roládku tam Už se těším na výsledek
arabelka
(upraveno)
31. 10. 2008, 21:20
@s-arka
tak ať se povede
backa
(upraveno)
30. 10. 2008, 20:06
To vypadá zajímavě, určitě bude taková šťavnatá ,zítra koupím a vyzkouším. Díky za Inspiraci
arabelka
(upraveno)
30. 10. 2008, 20:34
@backa
máte pravdu, šťavnatá je perfektně
Hanidlo
(upraveno)
30. 10. 2008, 17:45
Péťo, vypadá to krásně, určitě vyzkouším. Díky za receptík.
arabelka
(upraveno)
30. 10. 2008, 17:57
@Hanidlo
není zač je fakt skvělá, taková vláčná a hlavně, je to rychlé