Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 75 návštěvníků)

Arabelčina jablíčková roláda

0.0
Arabelčina jablíčková  roláda

Potřebné ingredience

strouhaná jablka, 150g cukr krupice, 6 trošku vrchovatých lžic hladké mouky, skořice, 4 vajíčka, ořechy, vanilkový cukr

Postup přípravy

Tento recept jsem našla někde na netu, po vyzkoušení vám ho tu musím vložit je úžasný !!!!!!
Vajíčka s cukrem ušleháme do tužší pěny, pak do ní zlehka vmícháme hladkou mouku. Na plech si dáme pečící papír, na to rozprostřeme strouhaná jablíčka - pokud jsou kyselé posypeme vanilkovým cukrem - jinak jen skořicí a můžeme i rozinkama a sekanými ořechy. Pak na to vylijeme těsto , uhladíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů 6 - 8 minut.
Po upečení roládu překlopíme a po částečném vychladnutí srolujeme.Poté ji můžeme posypat moučkovým cukrem.
Upravuju - roládu překlopte na utěrku - jde to lépe.

Dobrou chuť.

jablíčka rozložená na pečícím papíru

na to vylijeme a uhladíme těsto

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

denny.kal 4. 11. 2008, 20:12
SUPER SUPER SUPER pekla jsem a je vynikající, všem jen doporučuji!!!
arabelka 4. 11. 2008, 20:17
@denny.kal (Y) (Y) (Y) (Y) děkuju (L) (L) (L) (L)
VaďkaC 2. 11. 2008, 11:35
Děkuji za skvělý receptík!! Hned jsem ji včera vyzkoušela a je výborná (zajic). Před srolováním jsem ji ještě potřela ostružinovou marmeládkou, vypedá úžesně a chutná ještě líp!!!! (Y)
arabelka 2. 11. 2008, 18:11
@VaďkaC já děkuju, že mi důvěřujete a vyzkoušela jste receptík (Y) (Y) (Y) Jsem ráda, že chutnalo (L)
žabada 1. 11. 2008, 12:01
Vypadá dobře (pl)
spero 31. 10. 2008, 22:55
Petři, máte tu roládku nádhernou....Tak jsem se těšila, že ji dneska upeču.....Nevím, kde jsem udělala chybu, ale dopadlo to katastrofálně. (child12) (child12) Dala jsem moc jablek? Nevím. Dobře se mi všecko dělalo, upečené vypadalo nádherně. Otáčela jste ji hned po upečení? :-| :-|
arabelka 1. 11. 2008, 8:07
@spero TO JE ŠKODA, ZKUSTE JI PŘÍŠTĚ VYKLOPIT NA UTĚRKU.A JABLEK TENČÍ VRSTVU.OPRAVDU JI OTÁČÍM HNED PO UPEČENÍ (L)
spero 1. 11. 2008, 21:09
@arabelka Petruško, děkuji za radu. Tak já to ještě zkusím, jablek mám plný sklep a roládka vypadá fakt moc krásně. Držte mi palce. Dík. Ivana
s-arka 30. 10. 2008, 20:40
Petro, škoda, že jsem narazila na tuhle dobrotu až teď 8o| Celý den jsem dnes dumala, co vykouzlím před odjezdem do Ostarvy k rodičům a to je přesně ono (Y) Nevadí, mám uloženo a hned jak dorazíme, vyrobím roládku tam (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Už se těším na výsledek (L)
arabelka 31. 10. 2008, 21:20
@s-arka tak ať se povede (L) (L)
backa 30. 10. 2008, 20:06
To vypadá zajímavě, (Y) určitě bude taková šťavnatá ,zítra koupím (jablka) a vyzkouším. Díky za Inspiraci (hello)
arabelka 30. 10. 2008, 20:34
@backa máte pravdu, šťavnatá je perfektně (Y) (Y)
Hanidlo 30. 10. 2008, 17:45
Péťo, vypadá to krásně, určitě vyzkouším. :-)Díky za receptík. (F)
arabelka 30. 10. 2008, 17:57
@Hanidlo není zač (L) (L) je fakt skvělá, taková vláčná a hlavně, je to rychlé (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie