Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 198 návštěvníků)

Štangličky

0.0
Štangličky

Potřebné ingredience

CESTÍČKO: 20dkg práškového cukru, 20dkg mletých vlašských ořechů, 1 žloutek, 1 PL ríbízového lekváru(marmelády)-zmiesiť GLAZÚRA: 1 bílek, 10dkg práškového cukru, 1 PL citrónovej šťávy-vyšľahať

Postup přípravy

Aj tento receptik máme od našej omamy.....Cestíčko vymiesiť, rozdeliť na dve časti a vytvorit valček a vyvalkať na obdľžnik, na ktorý rozotrieme do tuha vyšľahanú glazúru, pokrájať mokrým nožom na tyčinky, preložiť na plech vyložený papierom a piecť/sušit v rúre. Z uvedenej dávky by vám malo vyjsť aspoň 40 kusov, záleží na hrúbke cestíčka a aké široké ich nakrájate.

paní Natálka má odskúšané : pokud se vám podaří je vytáhnout o chvíli déle a jsou tvrdší, zkuste do nádobí s tyčkama vložit rozkrojené jablíčko-někde jsem to vyčetla a opravdu mi změkly.

cesticko je uplne jednoduche, ak sa vam nechce nahodou spojit, tak treba dlhsie miesit, vacsinou sa potom spoji, ak ani vtedy nie, tak mozno pridat este zltko alebo lekvar

vytvorime si dlhsi valcek....

a ten vyvalkame asi na sirku 10cm, hrubka asi 4-5mm

do tuha vyslahame bielok s cukrom a citronovou stavou

takto..

polovicku natrieme na jeden vyvalany plat a druhu na druhy plat

pokrajame na štangličky hrúbka asi 1-1,5 cm a dame na plech

a dame piect , vlastne viacmenej ususit do rury, zalezi na vasej rure , ale priblizne na 120-150 stupnov a treba sledovat, ci nezacinaju tmavnut, cas priblizne do 30 min.,mali by byt skoro biele, tak ako na dalsom obrazku. Treba ich nechat na plechu vychladnut a potom podobrat lopatkou a tak prelozit.

bližší pohľad na upečené štangličky....sú výborné, všetci si ich zamilujú...tak ako u nás. Dobrú chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie