Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 188 návštěvníků)

Marcipán - jednoduchý, osvědčený, moc dobrý :-)

0.0
Marcipán - jednoduchý, osvědčený, moc dobrý :-)

Potřebné ingredience

5 dkg 100% tuku
6 dkg vody
5 dkg hl. mouky
30 dkg moučkového cukru
15 dkg sušeného mléka
5 dkg medu rozpuštěného
mandlové aroma

Postup přípravy

5 dkg 100% tuku a 6 dkg vody přivést k varu. Pak zasypat 5 dkg hladké mouky a uvařit těsto jako na věnečky. Horké to přidat do misky s:
30 dkg moučkového cukru
15 dkg sušeného mléka
5 dkg medu rozpuštěného s troškou mandlového aroma

Pak to necháte ztuhnout v lednici a je hotovo :-)))
Jdou z toho modelovat i figurky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 27. 11. 2008, 9:42
Hani, zrovna si lámu hlavu s tím, jak udělat marcipán na dort synkovi k sobotním narozeninám. Mám hrůzu z toho, že to zkazím, protože co jsem zatím dělala několik druhů marcipánů, tak ani jeden se mi jaksi moc nepovedl. Taky by mě zajímalo, jestli můžu pod tenhle marcipán natřít tenkou vrstvu krému, co by to udělalo? :-$
Hanarani 4. 12. 2008, 12:30
@ (child1) Heli, já myslím, že krém pod to klidně můžete dát - marcipán pak na dort hezky přilne |:o)
zlattoB 27. 11. 2008, 9:23
Dobrý den Hani, chtěla bych zkusit marcipán podle vás. Můžu se zeptat, jak to mám přibarvit? Jsou nějaké speciální barvy na marcipán? Ptám se asi hloupě, ale nikdy jsem ho nedělala. Děkuju za odpověď. Blanka
Hanarani 4. 12. 2008, 12:28
@zlattoB (child1) Omlouvám se, že odpovídám až teď :-( Já jsem ten marcipán barvila normálními potravinářskými barvami - seženete je v drogerii nebo normálně v obchodě :-$
Beny11 23. 1. 2011, 22:54
@Hanarani a mohu se prosím zeptat , nebylo těsto slané s těch potrvinářských barvičkách
Hanarani 5. 2. 2011, 20:13
@Beny11 Ne ne, slané to určitě není ,-)
HDaniela 3. 11. 2008, 17:09
Máte někdo zkušenost jak drží na dortu? Může pod ním být nastavovaný krém jako pod tím od Arielll?? Díky
alfa12 23. 10. 2008, 19:54
Tak tohle neznám *-), ale určo vyzkouším... Zní to zajímavě (Y)
žabada 23. 10. 2008, 19:09
Tak do toho o víkendu půjdu :-$ :-$ :-$ budu šetřit kapsu a možná i nervy ;-) ;-) ;-)
marhulda 23. 10. 2008, 18:58
Teda Hani - (Y). Přišla jsem domů z práce, chytla jsem přísady a šla vyzkoušet. Je bezvadný - nelepí, krásně se vyvaluje, není potřeba podsypávat, a - světe div se, poprvé se mi podařilo dostat ven motýli z vykrajovátek (dance) (dance) (dance). A chuťově mi taky šmakoval. Takže moc díky za recept (L) Zdena
Hanarani 27. 10. 2008, 21:29
@marhulda (Y) Tak to jsem ráda, že jste spokojená (F)
helulka 23. 10. 2008, 16:27
Už jsem o tom slyšela na srazu v Cítově (tedy aspoň myslím,že je to ono). Holčiny tomu říkají VARNA. Dokonce jsem to ochutnala a nebylo to vůbec špatné .
LuciaĎ 23. 10. 2008, 13:32
aký je to 100% tuk? maslo má len 80%... *-) *-)
Hanarani 27. 10. 2008, 21:30
@LuciaĎ (child1) Já dávám Omegu nebo Lukanu :-$
Badatt 23. 10. 2008, 16:21
@LuciaĎ na Slovensku je 100 % tuk CERA (L)
LuciaĎ 23. 10. 2008, 16:35
@Badatt ďakujem (Y) (Y)
hanys77 23. 10. 2008, 16:06
@LuciaĎ a modrá Lukana (flower)
wicht 23. 10. 2008, 13:47
@LuciaĎ myslím, že omega má 100%
helulka 23. 10. 2008, 16:38
@wicht přesně tak .
bubua 8. 12. 2008, 17:22
@helulka Nikdy jsem marcipán nedělala, nejím ho, ale přítel jej miluje, takže jestli jsem to správně pochopila, tak se dá vyválet a vykrajovat jako perníčky? Díky.
Hanarani 10. 12. 2008, 18:37
@bubua (child1) Ano, klidně ho můžete vyválet a vykrajovat - mělo by to jít v pohodě (F) Já jsem z něj dělala různé tvary a figurky (pernicek) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie