(recept
si oblíbilo 153 návštěvníků)
KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY - asi nejmilejší jídlo naší Lucky
Potřebné ingredience
1 květák, 2 vejce, strouhanka, hladká mouka, mléko, muškátový květ, sůl, pepř, pažitka nebo petrželka ( pokud máte ).
Postup přípravy
Květák rozkrájíme na malé kousky a v osolené vodě uvaříme doměkka ( jakmile se začne vařit, oddělejte pokličku, jinak bude mít květák zvláštní pachuť ). Slijeme vodu a mačkadlem na brambory rozmačkáme na kaši - samozřejmě můžou zůstat malé kousky. Přidáme více strouhanky a méně mouky, vajíčka, mléko, sůl, pepř, muškátový květ a pažitku nebo petrželku a promícháme v těstíčko - nemělo by být moc husté, špatně se pak otáčí - trhá se a lepí na lžíci, takže spíše řidší ) - konzistence podobná bramborákovému těstu. Z obou stran smažíme placičky dozlatova.
Jako příloha jsou nejlepší nové brambory maštěné máslem, normální brambory, šťouchané brambory, ... a samozřejmě by neměl chybět zeleninový salát.
Jako příloha jsou nejlepší nové brambory maštěné máslem, normální brambory, šťouchané brambory, ... a samozřejmě by neměl chybět zeleninový salát.
Uvařený květák mačkadlem rozšťoucháme, přidáme strouhanku, mouku, mléko, vejce, koření a pažitku nebo petrželku a promícháme v těstíčko.
Na rozpálený olej tvoříme z těsta placičky.....
.....které osmažíme z obou stran dozlatova.
Podáváme s vařenými brambory ( nejlepší jsou samozřejmě nové ), které pomastíme máslem. Dobrou chuť přeje LUCKA!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jad
(upraveno)
25. 1. 2007, 10:06
Je to moc dobré. Chci poděkovat za výborný tip, že když začne květák vařit, tak sundat pokličku. Chuť květáku je opravdu lepší. Díky.
kopretin.a
(upraveno)
24. 1. 2007, 11:41
Vynikající, dělala jsem z brokolice, přidala kousek šunky a stroužek česneku a naše malá se cpala jak nezavřená...akorát ty brambory byly nějak navíc
Lukrato
(upraveno)
24. 1. 2007, 13:13
@kopretin.a
Heli, to taky nevypadá špatně...vyzkouším...a díky za tip!!!
bubík4
(upraveno)
23. 1. 2007, 17:52
Mám v receptech podobný, je to opravdu dobrůtka!!!
ani
(upraveno)
23. 1. 2007, 17:19
Ahoj, tak tuhle mňamku jsme sidnes udělali s Neli k obědu. Musím říct, je to opravdu mňam, Neli jinak slabší jedlík se nabaštila až-až Dekuji za bezva tip
Lukrato
(upraveno)
26. 1. 2007, 18:14
@ani
No, naše Lucajda může květák na všechny způsoby a přímo na tuny....ale tohle rozhodně vévodí. I když - když v jídelně udělají smažený květák, nechce ho jíst, že jsou "růžičky" strašně obrovský. Já doma dělám úplně pidi-pidi ( a samozřejmě, že je neobaluju každou zvlášť, ale po hrstích.... ) - no a to Lúca taky zbožňuje....
křižačka
(upraveno)
23. 1. 2007, 14:38
Tyhle placičky taky dělám,je to totiž jediný způsob úpravy květáku,který mi jí celá rodina. Já ho totiž miluju, ,ale bohužel jen já .Takže můžu potvrdit,že recept je opravdu super!!!!
jana2453
(upraveno)
23. 1. 2007, 13:09
Dobrý den, tak jsem placičky udělala k obědu a musím říct, že jsem ani nestíhala smažit. Pořád mi mizely z talíře.... jsou fakt super, moc jsme si pochutnali. Jana
Lukrato
(upraveno)
23. 1. 2007, 19:14
@jana2453
Ahoj Jani, tak přesně takhle to vypadá u nás.... smažím, smažím, smažím....a talíř pořád prázdný...
Lukrato
(upraveno)
22. 1. 2007, 14:13
Kvůli téhle mňamce si v období laciných a přitom obrovských květáků napěchuju mrazák a v zimě dělám docela často. Lucajda se po tom může umlátit...
petula 81
(upraveno)
28. 1. 2007, 16:49
@Lukrato
Jo,jo,musím potvrdit opsala jsem ,zkusila jsem a výsledek? DOBRÝ manželovi jsem to udělala k obědu a že je huba mlsná tak se cpal jak nemytej a to je co říct,takže děkuji za inspiraci bude zařazen do jídelníčku PETRA