(recept
si oblíbilo 308 návštěvníků)
SEKANÁ - recept od mé tchýně :-))))
Potřebné ingredience
1kg ml. masa, 4 vejce, 1 osmahnutá cibule na sádle, 4 špety majoránky, necelá půl lžička sladké papriky, 1/3 lžičky pepře, 3 né vrchovaté lžičky soli (víc určitě ne, bylo to slanší, ale já to mám ráda :-))), 3 hrsti strouhanky, 5 stroužků česneku, 0,75 dcl vody (nemusí asi být, protože moje mamka ji tam nedává, já ano)
Postup přípravy
vše s mícháme a uděláme bochánky a dáme na plech, na bochánky můžeme položit plátek špeku :-))), podlejeme vodou a postupně podléváme při pečení, pečeme asi hodinu na cca 200stupňů,
dělala jsem to porpvé a moc se mi to povedlo :-))))
včera jsem dělala tuto sekanou i v pekárně eta harmony a dopadla skvěle, vůbec jsem ji nemusela kontrolovat, prostě jsem nastavila program pečení (ten trvá hodinu) a za hodinu jsem ho nastavila znovu a pokračovala v pečení...myslím, že ideál je péct ji cca 1,5 hodiny (já pekla 2 hodiny a málem jsem to spálila)...chuťově byla moc dobrá a bez podlévání a bez práce :-)
dělala jsem to porpvé a moc se mi to povedlo :-))))
včera jsem dělala tuto sekanou i v pekárně eta harmony a dopadla skvěle, vůbec jsem ji nemusela kontrolovat, prostě jsem nastavila program pečení (ten trvá hodinu) a za hodinu jsem ho nastavila znovu a pokračovala v pečení...myslím, že ideál je péct ji cca 1,5 hodiny (já pekla 2 hodiny a málem jsem to spálila)...chuťově byla moc dobrá a bez podlévání a bez práce :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Bára D.
(upraveno)
29. 9. 2007, 12:43
Tak jsem jí taky dneska zkusila a mohu říct, že to bylo vynikající Jiank ji už dělat nebudu, tohle je prostě mňamka A jak píšete, že se dá na plech, to myslíte klasický plech? A pečete jí bez přiklopení? Já jí dělala v zapékací míse zakrytou. Ještě jednou děkujeme za recept
marcelakr
(upraveno)
29. 9. 2007, 15:47
@Bára D.
ano, peču ji na klasickém nízkém plechu....tedy pokud toho mám moc, tak na velkém nízkém a pokud málo, tak mám malý hlubší .(mám jen 2 plechy)......může to být nízký, neboť tam není moc šťávy. Pekla jsem i v pekárně a bez podlévání a také super.....nepřikrývám, ale třeba by to bylo lepší
Arven
(upraveno)
30. 8. 2007, 17:28
Marcelko v sobotu má Adélka narozeniny a přijede celá famílie.Takže skusím vaší sekanou. .Pak napíši jak všem chutnala.Mějte se pěkně Edita
Arven
(upraveno)
2. 9. 2007, 15:36
@Arven
Marcelko tak sem dělala váš recept a sekaná byla vynikající Všeci se oblizovaly až po uši.Děkuji moc Edita
marcelakr
(upraveno)
3. 9. 2007, 14:57
@Arven
tak to jsem moc ráda, já ji dělala už několikrát a vždy byla chuťově mco dobrá...jen jednou jsem ji spálila
Petule.T
(upraveno)
22. 6. 2007, 10:04
Tak Marcelko...super..super.. ..Byla jsem za najšikovnější ženu na světě,tatínkovi to mocinky chutnalo...Díky za receptík,určitě to budu dělat častěji...Krásný den...
marcelakr
(upraveno)
22. 6. 2007, 15:42
@Petule.T
to jsme moc ráda
Petule.T
(upraveno)
21. 6. 2007, 15:03
Dobrý den Marcelko..Za chvilenku to budu dávat do touby Doufám,že se mi to povede.. Určitě dám vědět jaké to bylo.. už se na to moc těším..
Adika
(upraveno)
1. 5. 2007, 16:51
Dnes jsem tento recept vyzkoušela. Jen jsem ho udělala trochu odlehčený. Část masa jsem nahradila špaldou a je to .
Didyna
(upraveno)
28. 4. 2007, 12:56
Konečně jsem objevila váš recept na fakt božskou sekanou Je fakt výborná a není cítit kořením jako ty ostatní Supéééééééééér
marcelakr
(upraveno)
30. 4. 2007, 14:38
@Didyna
děkuji
kikinda
(upraveno)
21. 4. 2007, 11:58
Super recept, právě jsem sekanou dopekla, je moc dobrá, bezva konzistence,krásně drží a nepraská.
kemosek
(upraveno)
28. 3. 2007, 18:20
Ráda vyzkouším váš recept,ještě jsem také sekanou nedelala,ale snad to zvládnu.Děkuji za radu
Janicel
(upraveno)
21. 3. 2007, 8:31
Dobrý den Marcelko, tak dneska ji zkusím udělat tak jsem zvědavá jak se mi povede, ještě jsem sekanou nikdy nedělala.určitě se ozvu jak dopadla. Díky za recept. už se na ní těším
marcelakr
(upraveno)
22. 3. 2007, 7:21
@Janicel
Jani, určitě se povede. Já ji dělala už 4x a pokždé byla skvělá
Janicel
(upraveno)
23. 3. 2007, 5:48
@marcelakr
Ahoj tak jsem ji včera zkoušela a dopadla opravdu výborně, chuťově byla dokonalá pěkně vyvážená chuť!!!! vkládám do svých oblíbených receptů z MMB
marcelakr
(upraveno)
23. 3. 2007, 9:38
@Janicel
Jani, tak to mám velkou radost
Leoonka
(upraveno)
12. 2. 2007, 9:14
Sekaná byla móóóóóóc dobrá.Už jsem si jí napsala do svýho receptáře a jinou už dělat nebudu.
marcelakr
(upraveno)
12. 2. 2007, 9:55
@Leoonka
Gabča Š.
(upraveno)
12. 2. 2007, 8:17
V sobotu jsem dělala tuto báječnou sekanou!!!!!Opravdu výborná.Jednoduchý recept,žádné velké "matlání"...celá rodina se olizovala.
marcelakr
(upraveno)
12. 2. 2007, 9:53
@Gabča Š.
Gábi, jsem ráda, že jste spokojená . Mně se taky líbí, že to je jednoduché a snad to ani nejde pokazit
avynka
(upraveno)
8. 2. 2007, 22:26
Marcelko, tak vás i vaši tchýni musím móóóc pochválit . Dneska jsem pekla sekanou dle vašeho receptu a protože nám dělali nová okna, ochutnala ji nejen moje rodina, ale i okenáři a velice si ji pochvalovali. Kilo mletého masa bylo během 10 minut snězeno . Fakt skvělý recept, jednoduchý na přípravu i suroviny a výsledek mňam, mňam, mňam .
marcelakr
(upraveno)
9. 2. 2007, 10:17
@avynka
Petula_
(upraveno)
7. 2. 2007, 11:35
Marcelko, pekla jsem minulý týden, je velmi chutná , nenáročná na přípravu a ingredience, prostě skvělý recept Mňamky Díky moc ! Peťula
marcelakr
(upraveno)
7. 2. 2007, 20:02
@Petula_
Peťulko, děkuji. Já jsem ji dělala poprvé a hned se mi taky povedla Marcela