ŽLOUTKOVÉ VĚNEČKY
Potřebné ingredience
ODPALOVANÉ TĚSTO - 250ml vody, 15dkg 100% tuku ( omega, ...), 15dkg hladké mouky, 5 vajec.KRÉM - 3/4 L mléka, 3 vanilkové pudingy, cukr moučka, 30dkg Hery nebo másla, 2 žloutky, rum.
Postup přípravy
KRÉM - z mléka a pudingů uvaříme hustý puding ( zatím nesladíme ! ), po zchladnutí zašleháme změklou Heru nebo máslo ( snažte se, aby máslo i puding měly stejnou teplotu, jinak se krém "zdrcne" ), podle chuti přisladíme práškovým cukrem, přidáme žloutky a rum a vyšleháme v hladký krém.
Upečené věnečky rozkrojíme, zdobícím pytlíkem nastříkáme krém, přiklopíme vrchní část věnečku a buď jenom pocukrujeme ( tak to dělám já ), nebo pocákáme fondánem nebo čokoládou.
KDO MÁ STRACH Z TEPELNĚ NEUPRAVENÝCH ŽLOUTKŮ V KRÉMU, MŮŽE ŽLOUTKY UVAŘIT V MLÉCE S PUDINGOVÝMI PRÁŠKY, pak už se jen zašlehá cukr a Hera !!!
Pokud budete dělat maličké věnečky jako já ( o průměru tak 4-5cm po upečení ), budete jich mít z této dávky cca 60ks.
Ve vodě necháme rozpustit 100% tuk a pak spaříme hladkou mouku. Necháme zchladnout.
Po zchladnutí postupně zašleháváme vejce....
.......a vyšleháme v hladké těsto.
Těstem naplníme zdobící pytlík a na pečící papír stříkáme tvary věnečků ( ne příliš velké, dost nabydou ).
Upečeme zprudka dorůžova v !!!PŘEDEM VYHŘÁTÉ TROUBĚ!!! ( Pokud dáte plech do nedostatečně vyhřáté trouby, věnečky se "rozkydnou" a budete z toho mít jen takové placičky.... Troubu během pečení neotvírejte, ať Vám věnečky neklesnou....
... Takovouhle hromadu jsem jich pekla na "pratchánovy" narozeniny :o))
... puding si vařím v době, kdy chladne odpalovaná směs, aby také mohl chladnout...
... do zchladlého pudingu zašleháme změklou Heru nebo máslo, práškový cukr, žloutky a rum.
...a vyšleháme v hladký krém.
...upečené věnečky rozkrojíme...
...a zdobícím pytlíkem naneseme krém.
DOBRÉ POCHUTNÁNÍ přeje LUCKA !!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé