(recept
si oblíbilo 313 návštěvníků)
Nebezpečně dobrý jablečník
Potřebné ingredience
4 vejce, 100 g cukr moučka,1 vanilkový cukr, 6 lžic vlažné vody, 200 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva
750 g nastrouhaných jablek, 2 vanilkové cukry, mletá skořice
3 vanilkové pudinky, 500 ml mléka, 2 zakysané smetany ( celkem 500 g)
Recept je ze slovenského MMB od paní Silvia K. (silviakov) ID 45553
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7118
Postup přípravy
Plech vyložíme alobalem, nasypeme vanilkový cukr, skořici, nastrouhaná jablka a zalijeme těstem a dáme péci na 220C do trouby
těsto - ušleháme vejce s cukrem, přidáme vlažnou vodu a nakonec mouku s práškem do pečiva.
Těsto není moc vysoké příště udělám těeto z 1,5 dávky a 1Kg jablek
Po upečení plech obrátíme a jablka jsou nahoře potřeme náplní s pudinku
náplň - uvaříme 3 pudinky v 500 ml mléka, necháme mírně vychladnout a do mírně teplého zašleháme zakysanou šlehačku, upravíme nastrouhanou čokoládou.
U nás nestačil ani vychladnout, tímto chci paní Silvii K. poděkovat.
Postup jsem nefotila, stačí se podívat na recept paní Silvie K. perfektně nafoceno.
těsto - ušleháme vejce s cukrem, přidáme vlažnou vodu a nakonec mouku s práškem do pečiva.
Těsto není moc vysoké příště udělám těeto z 1,5 dávky a 1Kg jablek
Po upečení plech obrátíme a jablka jsou nahoře potřeme náplní s pudinku
náplň - uvaříme 3 pudinky v 500 ml mléka, necháme mírně vychladnout a do mírně teplého zašleháme zakysanou šlehačku, upravíme nastrouhanou čokoládou.
U nás nestačil ani vychladnout, tímto chci paní Silvii K. poděkovat.
Postup jsem nefotila, stačí se podívat na recept paní Silvie K. perfektně nafoceno.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Petro-mila
(upraveno)
26. 10. 2008, 13:02
zrovna jsem ochutnala první kousek a je moc dobrý , je to ňamka
veronikaj
(upraveno)
25. 10. 2008, 11:30
Milá Ivanko . Díky za perfektní receptík . Upekla jsem a všem moc chutnal . Určitě zařadím mezi oblíbené recepty.
enestejša
(upraveno)
24. 10. 2008, 23:50
Dělala jsem krém na 1/2 l mléka- dva pudinky plus 2 menší zakysané smetany-asi 300 g.
hobu
(upraveno)
24. 10. 2008, 14:43
Tak jsem upekla Váš jablečník a můžu všem jen doporučit , hned byl snědený
xdasenka
(upraveno)
24. 10. 2008, 10:46
bohužel nezapadnu k vam do klubu, jsem uplne leva asi.... vubec se mi nepovedl.... skoncil v kosi, ani pes ho nechtel.... testo v troubě vypadalo super, krásně vonělo. ale jak vychladlo, tak bylo jako guma, tuhe žvejkací. a krem dopadnul ještě hůř, pudink se nedal ani domíchat a kdyz vychladl, tak se udelal se smetanou hrudky, kydanec fuj hnes, jak michana vajicka..... takze ja bohužel pohořela.
Appletka
(upraveno)
24. 10. 2008, 9:43
Dělala jsem o víkendu, byl výborný - ne moc sladký, nemastný - takový dietní, řekla bych .
hajcena
(upraveno)
23. 10. 2008, 13:51
Dělala jsem předevčírem a hned po dodělání mě příliš nenadchnul. Ale druhý den už byl MNOHEM lepší - takový vláčnější. takže dobrý
Pytlík
(upraveno)
24. 10. 2008, 16:45
@hajcena
Mám úplně stejné pocity. Čerstvý jsem si říkala, co na něm ty ženský mají a druhý den jsem zblajzla půl plechu sama.
nasta77
(upraveno)
22. 10. 2008, 22:22
JE VÝBORNÝ
sharien
(upraveno)
22. 10. 2008, 12:02
Upekla, je to dobre, ale prijde mi moc prace a surovin na vysledek. Asi priste radeji udelamstrudly a upecu pudinkove rezy (vicemene stejne suroviny bez jablek, jen jiny postup).
Jany
(upraveno)
22. 10. 2008, 11:17
dáváte do pudingu cukru prosím?
fojaa
(upraveno)
22. 10. 2008, 14:11
@Jany
Trošku jsem tam dala,ale ne moc.
spero
(upraveno)
24. 10. 2008, 17:33
Já už ho pekla 2x, pokaždé s drobnými obměnami a vždy byl vynikající. A ještě něco. Nemám ráda alobal, tak jsem použila pečící papír a jde to s ním taky výborně. Stačí pokrýt jen dno plechu a boky pak před vyklopením projet nožem. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1403591 http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1409280
eňucha
(upraveno)
2. 11. 2008, 14:06
@spero
To byl super nápad- mě to nejlepší zůstalo na alobalu
fojaa
(upraveno)
22. 10. 2008, 14:10
@spero
Já také dala pečící papír
fojaa
(upraveno)
21. 10. 2008, 19:27
Fantazie .Dcera konstatovala,že název je naprosto výstižný,protože je fakt NEBEZPEČNĚ dobrý . Od původního receptu jsem se odchýlila tím,že jsem použila svůj osvědčený recept na piškot.Ten se odměřuje hrnky a bohatě na plech stačí. Pokud by někdo chtěl vyzkoušet : 3 celá vejce vyšlehám s hrnkem pískového cukru,přileju 1/2 hrnku oleje a došlehám.Potom přidám 2 hrnky polohr.mouky s jedním prdopečem,3-4 lžíce vlažného mléka.
OLUŠ
(upraveno)
20. 10. 2008, 13:16
vyzkoušela kamarádka, návštěva snědla celý plech olizovali se až za ušima jdu na něj o víkendu senzační receptík
enestejša
(upraveno)
19. 10. 2008, 21:46
Díky, byl opravdu mňam. Děti mně ho snědly nejvíc. Právě si ho přepisuji do svého kuchařského deníčku.
Denisa K
(upraveno)
18. 10. 2008, 18:19
Ahoj holky,právě jsem dokončila zákusek .Zítra má manža tak se snažím vždy zkusit něco nového.Dcera se zrovna tlačí zákuskem a nemůže ani mluvit .Taky jsem zkusila a musím přiznat,že je fakt suprovní .Díky Silvii budu zítra .Díky Silvie
silviakov
(upraveno)
25. 10. 2008, 23:05
@Denisa K
Nie je začo, teším sa, že chutí.
natmeg
(upraveno)
17. 10. 2008, 12:40
Hotovo, upečeno, jenom jsem neměla mormální mléko, tak jsem použila acidofilní, tak snad to nebude vadit. Už se těším na ochutnání.
jitka.nela
(upraveno)
16. 10. 2008, 18:55
to musí být výborný určitě vyzkouším.......
IrcaBeck
(upraveno)
15. 10. 2008, 13:34
Přidáváte do pudinku cukr? Děkuji
makr
(upraveno)
15. 10. 2008, 6:35
včera jsem vyzkoušela a opravdu moooc dobré
Zrušený účet
(upraveno)
13. 10. 2008, 11:44
Ivanko,báječný mls, chutnal celé mojí pětičlenné rodině Těsto jsem měla vyšší, nemusíte tedy měnit dávku, stačí dodržet postup slovenské mimibazaračky a ušlehat bílek a žloutky zvlášť.