Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Moje poslední dva dorty - devadesátka a krtek v autě

0.0
Moje poslední dva dorty - devadesátka a krtek v autě

Potřebné ingredience

Korpus, krém, potahovací/modelovací hmota. Korpus dělám poslední dobou jen kakaový, do nej bílý pudinkový krém. Korpus promazávám pikantní marmeládou, u patrového srdce to byl višňový džem s kousky višní. Potahová hmota na patrovém je Pasta Dama (podobná jako K2) a na autě s krtkem byl falešný marcipán od Arielll, jen malinko upravený.

http://rybi-cka.blog.cz/0809/romanticka-devadesatka

Dort byl z 14 vajec, vážil bez podnosu 3,75g, 32x28cm, na výšku včetně růží 16cm. Číslice mají výšku 8,5cm. Byla použita modelovací hmota Pasta Dama, na dortě je 19 růží, 3 bílé, 12 žlutých a 4 žluté pupeny. Drobných kytiček je 24, 9 žlutých a 15 bílých. Zelená barva je gelová Leaf Green, žutá je prášková od Kovandů s cukrem.

Tady jsou trochu vidět višně u krému.

http://rybi-cka.blog.cz/0809/krtek

Dort k synovým třetím narozeninám. Není velký, je z 6 vajec, přičemž nějaké okrojky co zbyly by vyšly na jedno vejce. Korpus kakaový bez oleje. Váží 1,4 kg, 26 x 12cm, výška po myší uši 10cm. Krém pudinkový za studena, cca půl kila (s Klarou namísto pudinku).

Potahováno falešným mléčným marcipánem, včetně figurek. Barveno práškovými barvami kromě černé, ta je gelová. Červeň jahodová, žluť citronová, oranžová od Kovandů, hnědá čokoládová atd...

Postaviček jsem doposud udělala jen několik malinko, ale tentokrát jsem se vzhledem postaviček spokojenější, než s celým zbytkem auta.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 28. 9. 2008, 15:41
Marcelko, oba dorty jsou naprosto perfektní. Jste moc a moc a moc šikovná (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Bára D. 28. 9. 2008, 15:36
Moc krásná čistá práce (Y). A autíčko je taky skvělé...
Anoel1 28. 9. 2008, 14:56
Moc krásné (^) (^)Oba dva (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie