Pat a Mat s postupem
Potřebné ingredience
Tentokrát jsem měla čas a možnost při pečení fotit, třeba se to někomu bude hodit :o).
Postup přípravy
velikost 22x30cm, hmotnost 3kg
Korpus seříznutý podle šablony do přibližného tvaru auta a 2x prokrojený (dělám korpus ala olejová bábovka - viz předchozí recepty, tento byl pouze světlý)
Krém máslový nastavovaný kaší a mletými piškoty, na přání zákazníka kompotované meruňky
Zakryto krémem, aby se chytla prostřední vrstva korpusu.
Prostřední díl korpusu pomazaný krémem a přiklopena horní část, ze které následně vykrojíme prostor pro sedačky a "úložný prostor", přilepíme nárazníky, ohladíme autu ostré hrany a dopižláme potřebné pro konečný tvar. Celé omažeme krémem.
Vyválený pravý marcipán přenesený na auto
Potaženo. Před marcipánem jsem lžičkou vydlabala i díry na kola, ale nebylo to nutné, klidně vynechejte (akorát jsem se tím navrtala do meruněk, takže jsem to potom musela schovávat do krému, aby mi nevlhnul marcipán.
Hlavičky :o)
... nosy...
...dirky na oči a pusu...
Už vidí a slyší :o)
... a netáhne jim na hlavu.
Hotové figurky + autopříslušenství (světla, volant, kola včetně rezervy - obaluju sušenky, co jsou zrovna po ruce... Disco, věnečky... střed je velká lentilka stejně jako ve světlech)
A je to! Dárečky jsou marcipán, klidně tam jdou nasypat třeba jen lentilky, přední sklo je želatina připevněná marcipánem k párátkům a ta zapíchnutá do dortu, sedačky jsou potažené Bebe sušenky.
zezadu
letecky
Taky máte problém uchránit cizí dorty před vlastními dětmi :-D?
V lednici máme dneska parkoviště... a je ostře hlídané :-D
Toto byl v pořadí Pat a Mat č. 3
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé